HP bærbare PC-er - Løs tilkoblingsproblemer for Internett og LAN ved bruk av en ethernet-kabel for å koble til en ruter eller et modem (Windows Vista og XP)

En datamaskin som er koblet til internett med en ethernet-kabel kan til tider miste sin tilkobling til internett. Datamaskinen kan være koblet direkte til et servicemodem med kabel, eller det kan være en ruter mellom datamaskinen og modemet. Selv om noen av forslagene nedenfor løser problemer hvis datamaskinen har mistet tilkobling til andre datamaskiner, lagringsenheter eller printere tilkoblet nettverket, retter dette dokumentet seg hovedsakelig mot tap av internettilkobling.
merknad:
De fleste av feilsøkingstrinnene nedenfor er raske og enkle å utføre. Men, før du utfører avansert nettverksfeilsøking eller prøver å laste ned og installere drivere eller programmer på datamaskinen, prøv å koble en annen PC til nettverket for å være sikker på at problemet er knyttet til datamaskinen og ikke nettverket.
Aldri tilkoblet
Hvis datamaskinen aldri var koblet til et nettverk eller internett, kontakt din internett-leverandør for et LAN-installasjonsprogram med brukerveiledning via kabel, eller henvend deg til et av følgende dokumenter:
Trådløs forbindelse
Hvis datamaskinen har mistet et nettverk eller internett-tilkobling på et trådløst nettverk, henvend deg til et av følgende dokumenter:

Gjør dette først

Det finnes noen enkle feilsøkingstrinn som du kan utføre før du setter i gang med seksjonene for manuell eller avansert feilsøking. Disse enkle feilsøkingstrinnene kan løse mange problemer med tilkobling til nettverk og internett.

Manuell feilsøking

Du kan feilsøke problemer med tilkobling til internett manuelt ved å utføre følgende oppgaver i rekkefølgen de beskrives.

Avansert nettverksfeilsøking

Hvis datamaskinen ikke kan koble til internett etter å ha utført de raske nettverkskontrollene og den manuelle feilsøkingen, kan du gjøre ett eller flere av følgende avanserte feilsøkingsprosedyrer. Det kan være en idé å søke etter lignende nettverksproblemer i supportforumet til HP med en annen datamaskin.