Bærbare datamaskiner fra HP - Gå inn i sikkermodus (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder bærbare datamaskiner fra HP med Windows 7
Hvis du kjører Windows 7 i sikkermodus, kan du feilsøke og løse problemer som har oppstått under normal drift. Du kan bare bruke sikkermodus hvis du blir bedt om å følge feilsøkingsinstruksjoner. Du kan gå inn i sikkermodus ved oppstart eller bruke Microsofts konfigurasjonsverktøy for å forberede systemet neste gang det startes.
Sikkermodus er nyttig under avansert feilsøking. Windows lastes inn med et minimumssett med drivere, og skjermen vises med lav oppløsning. Når datamaskinen er startet på nytt etter feilsøking og korrigering av eventuelle problemer, går datamaskinen tilbake til normal drift.

Gå inn i sikkermodus ved oppstart

Gjør følgende for å starte datamaskinen i sikkermodus i Windows 7:
  1. Ta alle CDer og DVDer ut av datamaskinen. Kontroller også at alle eksterne enheter, slik som skrivere og USB-stasjoner, er frakoblet.
  2. Trykk på av/på-knappen for å starte datamaskinen på nytt og trykk umiddelbart på F8-tasten gjentatte ganger.
  3. Når du blir bedt om det, velger du alternativet for Sikkermodus med nettverkstilkobling.
  4. Logg inn på datamaskinen med en brukerkonto som har administratorrettigheter.

Bruke msconfig for å gå inn i sikkermodus

Hvis datamaskinen kan gå inn i Windows 7-operativsystemet, følger du fremgangsmåten nedenfor for å gå inn i sikkermodus.
  1. Klikk på Start, angi msconfig i søkefeltet, og trykk deretter på enter for å åpne vinduet Systemkonfigurasjon.
  2. Velg Diagnoseoppstart under fanen Generelt i vinduet Systemkonfigurasjon.
  3. Velg Sikker oppstart under fanen Oppstart, og klikk på OK.
  4. Når du blir bedt om det, klikker du på Start på nytt for å starte datamaskinen i sikkermodus. Hvis datamaskinen ikke slår seg automatisk på, trykker du på av/på-knappen for å slå den på.
  5. Velg og start ønsket diagnoseverktøy under fanen Verktøy i vinduet Systemkonfigurasjon.
Datamaskinen kjører nå i sikkermodus.

Bruke msconfig til å gå ut av sikkermodus

Når du har utført den nødvendige feilsøkingen og reparasjonen, følger du fremgangsmåten nedenfor for å gå ut av sikkermodus og gå tilbake til normal drift.
  1. Klikk på Start, angi msconfig i søkefeltet, og trykk deretter på enter for å åpne vinduet Systemkonfigurasjon.
  2. Klikk på fanen Generelt i vinduet Systemkonfigurasjon, velg Normal oppstart og klikk på OK.
Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om det. Datamaskinen vil kjøre i normal modus.