Stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner - UAA (Universal Audio Architecture)

Dette dokumentet gjelder for stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner levert med Windows Vista og XP.

Hva er UAA?

UAA er Microsofts universelle lydarkitektur; en modell for lyddriverarkitektur som støttes av operativsystemet.
Mange HP- og Compaq-datamaskiner har Intel High Definition Audio, som bruker UAA og Realtek ALC. Alle disse lydkomponentene fungerer sammen for å gi en HD-lydopplevelse på din HP- eller Compaq-datamaskin.
Figur : Eksempel på Realtek Audio- og Microsoft UAA bussdriver-oppføringer i Windows XPs enhetsbehandling (lignende for Vista)

Hvordan får jeg tak i UAA-drivere?

Hvis du prøver å installere en oppdatering for lyddriveren, og en UAA-feil vises, og datamaskinen bruker Realtek HD Audio, prøv å laste ned og installere den nyeste driveren fra Realteks kundestøtteområde: www.realtek.com.tw/downloads/ (på engelsk)
Hvis datamaskinen bruker Windows XP, kan du laste ned Microsofts UAA fra Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) bussdriver for HD-lyd (sp33867) (på engelsk).
For å installere UAA i Windows XP gjør følgende:
  1. Last ned og lagre sp33867 på harddisken. Lagre den på et sted der du enkelt kan finne den igjen.
  2. Åpne Enhetsbehandling.
  3. Klikk på plusstegnet ved siden av Systemenheter.
  4. Høyreklikk på Microsoft UAA bussdriver for HD-lyd, og velg Deaktiver.
  5. Vent i ca. 5 sekunder til Windows XP har deaktivert enheten.
  6. Høyreklikk på Microsoft UAA bussdriver for HD-lyd igjen, og velg Avinstaller.
  7. Dobbeltklikk på sp33867 (som du lastet ned tidligere) og installer filene i henhold til instruksjonene.
    Det oppstår ingen varsling når installeringen er fullført, og lyden vil fremdeles ikke fungere.
  8. Start datamaskinen på nytt.
  9. Etter at datamaskinen har startet på nytt. Hvis lyden fortsatt ikke fungerer, installerer du lyddriveren.

Jeg prøver å installere en lyddriver, og et vindu som sier at jeg trenger en UAA bussdriver åpnes. Hvorfor?

Før lyddriveren kan installeres, må installeringsprogrammet først kontrollere at de riktige UAA-filene er installert og hele. Hvis installeringsprogrammet ikke kan oppdage de riktig filene for UAA, åpner installeringsprogrammet meldingsvinduet og installeringen avsluttes. Installeringen gjør dette for å beskytte datamaskinen mot ytterligere problemer som kan oppstå hvis UAA-filene manglet eller hvis de uriktige filene ble brukt.
Disse meldingene oppstår vanligvis hvis du har endret eller oppgradert operativsystemet (for eksempel fra Windows Vista til Windows XP). Disse meldingene kan også oppstå hvis påloggingskontoen ikke har de riktige tillatelsene til å installere programvaren. Finn og installer en ny lyddriverpakke som samsvarer med det nye operativsystemet. For XP må du kanskje installere en oppdatert UAA-driverpakke før du installerer en XP-lyddriver: Microsoft QFE-oppdatering (KB835221) for å støtte UAA bussdriver (på engelsk).

Hvor kan jeg lære mer?

Du finner mer detaljert informasjon om UAA hos Microsoft på Lydenhetsteknologier for Windows (på engelsk).