Stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner - Installere eller skifte ut en harddisk

Dette dokumentet gir trinnvise instruksjoner og koblinger til en video angående hvordan du legger til og fjerner en IDE-harddisk på stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner. Dokumentet gir også instruksjoner for å skifte ut en IDE-stasjon med en Serial ATA (SATA)-stasjon.
Det kan hjelpe å skrive ut denne artikkelen for enkel referanse før du starter maskinvareendringen.
merknad:
HP kan ikke holdes ansvarlig for skade som skyldes feilaktig installering av programvare og/eller deler, eller installering av deler og/eller programvare som ikke ble levert av HP.
merknad:
Bildene i dette dokumentet tilsvarer kanskje ikke nøyaktig den datamaskinen du bruker.

Før du begynner

Før du begynner må du kontrollere følgende elementer:
  • Hvis du skal installere en ekstra stasjon, må du kontrollere at datamaskinen har minst én ekstra stasjonsbrønn. Mange stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner har bare én stasjonsbrønn, og den er allerede i bruk. For disse datamaskinene er det eneste alternativet å oppgradere harddisken.
  • Kontroller at hovedkortet i datamaskinen støtter den stasjonstypen som du ønsker å installere. De fleste kompatible stasjonene er IDE, etterfulgt av Ultra-IDE (EIDE), og deretter Serial ATA (SATA).
  • Hvis du vil legge til en ekstra harddisk til datamaskinen, bør du også sannsynligvis oppgradere strømforsyningen. Spesielt hvis ekstra komponenter, for eksempel minnestasjon eller en CD- eller DVD-stasjon også ble lagt til.
  • Hvis du legger til en IDE-stasjon til en datamaskin som allerede inneholder en IDE-harddisk, trenger du kanskje en IDE-kabel som har tre kontakter. Noen HP- og Compaq-datamaskiner bruker IDE-kabler som inneholder bare to kontakter, én for hovedkortets tilkobling og én for baksiden av en stasjon.
  • Hvis du skifter ut en IDE-stasjon med en Serial ATA (SATA)-stasjon, trenger du kanskje en PCI SATA-kontrollerkort eller en SATA til IDE-adapter.
  • Hvis du skifter ut en stasjon, kan du få et sett med gjenopprettingsplater for akkurat din datamaskinmodell.
  • Hvis du installerer en ny stasjon, trenger du gjenopprettingsplater for å kunne formatere den nye harddisken.
  • Få en Phillips skrutrekker og en mellomstor, flat skrutrekker.
  • HP anbefaler på det sterkeste å bruke en antistatisk armrem og et underlag av skumplast når du jobber på datamaskinen.
  • Finn en ren, flat, stabil overflate over et gulv uten tepper.

Video med installeringsoversikt

Denne videoen er tilgjengelig som et tillegg til instruksjonene i dette dokumentet for å få en kjennskap med hva som kan inngå under utføring av denne prosedyren. Les de andre delene før du prøver å legge til eller erstatte en maskinvare.
merknad:
Ditt kabinett vil sannsynligvis være forskjellig fra kabinnetteksempelet som brukes i videoen.

Trinn 1: Åpne kabinettet

Bruk denne fremgangsmåten når du skal åpne kabinettet:
  advarsel:
Kantene på metallpanelene kan gi kuttskader. Vær forsiktig så du ikke kommer borti metallkanter på chassiset.
  forsiktig:
Produktet har komponenter som kan skades av statisk elektrisitet (ESD). Reduser risikoen for slike skader ved å arbeide over et gulv uten teppe, bruke en egnet arbeidsoverflate og en antistatisk armlenke koblet til jord.
  1. Koble fra alle kabler bortsett fra strømkabelen. Skriv ned hvor hver kabel skal kobles til, hvis du ikke allerede vet det.
  2. Koble fra strømkabelen og med strømkabelen fjernet trykker du av/på-knappen på forsiden av datamaskinen.
  3. Fjern skruene bak på datamaskinen.
  4. Skyv begge panelene av fra baksiden av datamaskinen.
  5. I noen tilfeller kan det være nødvendig å fjerne forsiden av datamaskinen slik at du kan fjerne diskbrønnen. Hvis det skjer, trykker du på flikene som holder frontdekselet på plass; det skal være mellom tre og fire fliker på hver side av dekselet. Trekk dem forsiktig fremover. Det kan hjelpe å få hjelp av en venn under denne prosessen. Koble forsiktig fra eventuelle kabler som også er festet til frontdekselet.

Trinn 2: Koble fra kablene

• Hvis du skifter ut en stasjon, kan du bruke denne delen til å finne og koble fra IDE/Serial ATA eller strømkablene.
  • Hvis du legger til en ekstra stasjon, og den tomme brønnen er en del av en uttakbare stasjonsbrønnen, kan du bruke denne delen til å finne og koble fra kabelen for å lette fjerningen av stasjonsbrønnen.
  • Hvis du legger til en ekstra stasjon i en tom stasjonsbrønn på chassiset, hopper du over dette avsnittet og går til trinn 5.
  1. Finn harddisken. Harddisken er vanligvis plassert under CD- og DVD-stasjonene og den har en tynn, flat sløyfekabel.
  2. Koble IDE eller den Serial ATA-kabelen og strømkabelen fra baksiden av stasjonen. Husk stedene hvor kablene skal plasseres.
    IDE
    Serial ATA
  forsiktig:
Noen Serial ATA-datakabler har en sperre (under kontakten på enkelte modeller). Trykk på sperren og dra ut kontakten for å fjerne datakabelen fra stasjonen. Unnlatelse av å låse opp kontakten kan ødelegge harddisken.

Trinn 3: Fjerne stasjonsbrønnen

På mange HP- og Compaq-datamaskiner er stasjonene koblet til stasjonsbrønnene. Ofte ligger instruksjonen for isntallasjon og fjerning av brønnene ved siden av stasjonsbrønnen eller på sidepanelet. Følgende bilder er noen eksempler på typene stasjonsbrønner som leveres på HP- og Compaq-datamaskiner. For mer detaljert informasjon om et bestemt chassis, kan du se maskinvare- og servicehåndboken eller brukerveiledningen for din bestemte datamaskinmodell.
  forsiktig:
Mange Media Center-datamaskiner leveres med en stasjonsbrønn som kan svinges ut (vist nedenfor). Plastdekselet til minnekortleseren må fjernes og ledningen til lysene på frontpanelet må kobles fra før stasjonsbrønnen kan fjernes.
Eksempler på stasjonsbrønn

Trinn 4: Fjerne enheten

• Hvis stasjonen er koblet til chassiset eller stasjonsbrønnen med skruer, fjerner du skruene og skyver stasjonen ut.
  • Hvis stasjonen holdes tilbake av et plastsperresystem, løfter du sperren for å skyve stasjonen ut.
    Sett den gamle stasjonen til side. Hvis stasjonen skal brukes på nytt, legger du den i en ESD-trygg beholder for oppbevaring.

Trinn 5: Installere en ny stasjon

Bruk følgende fremgangsmåte for å installere en ny harddisk på datamaskinen:
  1. Hvis du installerer en IDE-harddisk, må du kontrollere at kontaktpunktene på stasjonen er satt til Cable Select eller CS.
    Er du usikker på hvilken av pinnene som representerer Cable Select? Se merkingen på selve stasjonen, og se etter CS. Hvis stasjonen ikke er merket, kan du se stasjonens dokumentasjon.
    merknad:
    Serial ATA-stasjoner trenger ikke kontaktpunkter.
  2. Skyv den nye stasjonen i den åpne brønnen til skruehullene er på linje med hullene i chassiset eller stasjonsbrønnen. Hvis stasjonen festes til chassiset ved hjelp av en plastsperre, må du sette skruene inn i stasjonen og skru dem fast før du skyver stasjonen på plass.
    Chassisets skruer
    Skyveveiledning for et system med sperre
  3. Hvis en stasjonsbrønn ble fjernet, fester du stasjonsbrønnen på plass igjen.
  4. Koble til kablene og følg instruksjonene for din stasjonstype.
  5. Koble til strømkabelen igjen på baksiden av stasjonen. Vær forsiktig så du ikke kobler fra andre kabler.
  6. Kontroller at alle kontaktene sitter ordentlig på plass. En løs kabel kan forårsake mange forskjellige typer oppstartsfeil.

Trinn 6: Sette dekselet/dekslene på plass igjen

1. Hvis frontdekselet ble fjernet tidligere, kobler du til eventuelle kabler som går til frontdekselet, innrette flikene på frontdekselet mot hullene foran i chassiset og klikker frontdekselet på plass.
  2. Du kan skifte ut et sidepanel ved å matche sidepanelflikene med flikåpningene i kabinettet.
  3. Sett sidepanelet på plass, og skyv det fremover.
  4. Fest skruene for å feste sidepanelet. Gjenta dette for det andre panelet.
      forsiktig:
    MBR- eller NTFS-partisjoner er begrenset til 2 TB (uten bruk av dynamiske plater og voluminnstillinger). Hvis du installerer en harddisk som er 2 TB eller høyere, anbefaler HP deg å formatere stasjonen med GPT-partisjoner.

Trinn 7: Konfigurere den nye harddisken i BIOS

Finne BIOS-versjonen på datamaskinen

Fremgangsmåten for å konfigurere harddisken avhenger av datamaskinens BIOS-versjon. Følg denne fremgangsmåten for å finne datamaskinens BIOS-versjon. Gå deretter videre til avsnittet som matcher datamaskinens BIOS-versjon.
merknad:
Hvis datamaskinen ble produsert før 2006 (levert med Windows XP eller eldre), har den BIOS-versjon 6 eller lavere. Gå til Konfigurere harddisken i BIOS-versjon 6 eller lavere.
  1. Slå på datamaskinen.
    • Hvis datamaskinen ble produsert i 2006 eller senere (Windows 7 eller Vista), trykker du umiddelbart på F10-tasten. Du må kanskje trykke på tasten gjentatte ganger, omtrent hvert sekund, til skjermen for BIOS-oppsettsverktøyet åpner.
    • Trykk umiddelbart på F1-tasten hvis datamaskinen ble bygd før 2006 (Windows XP eller eldre). Datamaskinen har BIOS-versjon 6 eller lavere. Gå til Konfigurere harddisken i BIOS-versjon 6 eller lavere.
  2. Gjør ett av følgende i BIOS-oppsettsverktøyet:
    • Finn BIOS-versjonen i fanen Hoved.
      Figur : Finne versjonen for BIOS-versjon 6 eller lavere
      Finne BIOS-versjonen
      Hvis datamaskinen har BIOS-versjon 6 eller lavere, gå til Konfigurere harddisken i BIOS-versjon 6 eller lavere.
    • På fanen Fil bruker du pil ned for å velge Systeminformasjon, og deretter trykker du på Enter.
      Figur : Finne BIOS-versjonen
      Finne BIOS-versjonen
      Finn BIOS-versjonen på Systeminformasjon-skjermen.
      Figur : Finne versjonen for BIOS-versjon 7 eller høyere
      Finne BIOS-versjonen
    Hvis datamaskinen har BIOS-versjon 7 eller høyere, gå til Konfigurere harddisken i BIOS-versjon 7 eller høyere.

Trinn 8: Konfigurere RAID

Hvis RAID (Redundant Array of Independent Disks)-behandling er installert på datamaskinen, og du har to eller flere harddisker installert, kan du konfigurere RAID. RAID-teknologien gjør at flere harddisker kan fungere som ett lagringsområde (array) for å muliggjøre dataredundans (en kopi av en harddisk for sikkerhetskopiering) eller raskere ytelse (stripete lese-/skrivedata fra eller til diskstasjoner for å kunne opprette én større stasjon).
For å finne RAID-behandlingen som er installert på datamaskinen, klikker du på Start og Alle programmer, og se deretter etter en av følgende:

Feilsøke en harddiskinstallasjon

Hvis du opplever problemer etter å ha installert en ny harddisk, kan du se HPs støttedokument, Feilsøke en ny harddiskinstallasjon.