Stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner - Windows feilgjenoppretting: Windows 7 starter ikke. En nylig endring av maskinvare eller programvare kan være årsaken

Dette dokumentet gjelder stasjonære PC-er fra HP og Compaq med Windows 7.
Den følgende feilmeldingen vises ved oppstart av datamaskinen:
Windows feilgjenoppretting: Windows startet ikke. En nyere endring av maskinvare eller programvare kan være årsaken.
Datamaskinen kan starte med denne samme feilen når du velger Start Windows normalt.

Trinn 1: Fjern nylig installert maskinvare

Hvis du nylig har installert ny maskinvare, kan du bruke denne fremgangsmåten.
Hvis du ikke nylig har installert ny maskinvare, hopper du over det neste trinnet.
merknad:
Hvis en ny intern enhet (lydkort, harddisk eller annet) har blitt installert i datamaskinen før feilmeldingen startet å oppstå, må du fjerne den før du fortsetter.
  1. Slå av datamaskinen, og koble fra strømledningen.
  2. Koble fra alle uviktige enheter som er tilkoblet, slik som skriver, skanner, webkamera, zip-stasjon, telefonledning, nettverkskabel og andre enheter. La bare musen, tastaturet og skjermkabelen være tilkoblet.
  3. Trykk på og hold strømknappen foran på datamaskinen. Slipp etter 5 sekunder.
  4. Koble strømkabelen til igjen.
  5. Slå på datamaskinen.
  6. Skjermen viser meldingen igjen. La timeren telle ned til null.
  7. Hvis feilen åpnes igjen, går du til neste trinn.
    Hvis datamaskinen starter opp riktig til Windows-skrivebordet, og feilmeldingen ikke vises, koble til en enhet og vent til Windows gjenkjenner den.
  8. Du kan fortsette å koble til enheter, én om gangen, starte datamaskinen på nytt hver gang, til du finner du enheten som er årsaken til feilen. Ikke bruk enheten som forårsaker feilen.
    merknad:
    Vent til Windows starter helt opp før du kobler til enhetene. Hvis du har et problem, kan du sjekke teknisk støtte for problemenheten for kjente problemer, løsninger, oppdaterte drivere og informasjon om feilsøking.

Trinn 2: Bruk Windows oppstartsreparasjon

Bruk følgende fremgangsmåte for å la Windows prøve å reparere filene til den og korrigere problemet.
  1. På feil-skjermbildet, klikker du Kjør Start reparasjon (anbefales).
    Oppstartsreparasjon-vinduet åpnes og søker automatisk etter oppstartsproblemer.
    Figur : Oppstartsreparasjon
  2. Utfør handlingene som Start reparasjon foreslår for å korrigere skadede eller manglende filer, eller andre tiltak.

Trinn 3: Gjenopprette med Systemgjenoppretting

Bruk fremgangsmåten i denne delen til å gjenopprette Windows til en tidligere dato og klokkeslett:
  1. Slå av datamaskinen.
  2. Fjern alle tilkoblede enheter, bortsett fra tastatur, mus og skjerm.
  3. Slå på datamaskinen, og trykk straks på tasten F8 gjentatte ganger når den første logoskjermen vises.
    En Windows-startskjerm vises.
  4. Bruk pil opp eller ned til å markere Sikkermodus med kommandolinje, og trykk Enter.
  5. Når skjermbildet for pålogging vises, velg Administrator, og skriv inn passordet (hvis aktuelt).
  6. Når kommandovinduet vises, skriv inn følgende i ledeteksten, og trykk Enter:
    cd-gjenoppretting
  7. I den nye ledeteksten skriver du inn følgende: rstrui
    Trykk deretter på Enter.
    Skjermbildet Systemgjenoppretting åpnes.
    Figur : Gjenopprette systemfiler og innstillinger
    Gjenopprette systemfiler og innstillinger
  8. Klikk Velg et gjenopprettingspunkt, og klikk deretter på Neste.
  9. Velg et gjenopprettingspunkt som er før feilen oppsto, og klikk deretter på Neste. Følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette datamaskinen til en dato og et klokkeslett når feilen ikke hadde oppstått.
    Figur : Velge et gjenopprettingspunkt
    Velge et gjenopprettingspunkt
  10. Når du er ferdig, starter datamaskinen på nytt og prøver å åpne Windows. Hvis feilen fremdeles vises etter bruk Systemgjenoppretting, kan du fortsette til neste trinn for å gjenopprette datamaskinen.

Trinn 4: Gjenopprett datamaskinen

Hvis feilen vedvarer etter Systemgjenoppretting, utføre en Systemgjenoppretting for å tilbakestille datamaskinen til sin opprinnelige konfigurasjon.