HP bærbare PCer - Bruke verktøyet Nedlastbar opprettingsverktøy for USB-gjenopprettings-flashdisk

Dette dokumentet gjelder for HPs bærbare PC-er som ble levert med Windows 7 eller Windows Vista.
De fleste bærbare datamaskiner har evnen til å lage uttagbare gjenopprettingsmedier ved hjelp av HP Recovery Manager-programvaren. Hvis dette alternativet er ikke tilgjengelig fra Recovery Manager og datamaskinen fortsatt har gjenopprettingspartisjonen på harddisken, kan du fortsatt opprette en gjenopprettingsløsning på en uttagbar USB flashenhet ved hjelp av det nedlastbare verktøyet for oppretting av USB-gjenopprettings-flashdisk. Bruk dette dokumentet til å lage en USB-gjenopprettingsløsning når alternativet ikke er tilgjengelig fra Recovery Manager.
Å opprette en gjenopprettingsløsning på en USB flashenhet er nyttig for bærbare PCer som ikke har interne optiske stasjoner. Kravene for å opprette en gjenopprettingsløsning for Vista eller Windows 7 på en USB-flashenhet omfatter:
  • Bare én kopi av en gjenopprettingsløsning kan opprettes.
    Hvis du har allerede opprettet eller forsøkt å opprette gjenopprettingsplater, ikke bruk flashdisk-verktøyet. Hvis den første opprettings-prosessen mislykkes, kan du få nye gjenopprettingsplater fra HP.
  • Datamaskinen må ha den opprinnelige HP Vista eller Windows 7-konfigurasjonen, inkludert gjenopprettingspartisjonen.
    En USB-gjenopprettingsløsning kan ikke opprettes hvis det opprinnelige operativsystemet er endret, eller hvis gjenopprettingspartisjonen er slettet eller fjernet.
  • USB-lagringsenheten må ha minst 8 GB tilgjengelig ledig plass. Kontroller den nøyaktige mengden ledig plass på stasjonen før du oppretter gjenopprettingsløsningen. Bruk en 16 GB flashdisk for best mulig resultat.
  • Koble USB-stasjon til en USB 2.0-kontakt. USB Recovery Flash-Disk opprettingsverktøyet gjenkjenner ikke USB 3.0-porter.
  • Eksterne USB-harddisker kan ikke brukes.

Opprett en USB-gjenopprettingsløsning med Flash Disk-opprettingsverktøyet

Bruk følgende trinn for å laste ned og kjøre HP Flash Disk Creation Utility:
  1. Last ned USB Recovery Flash-Disk opprettingsverktøyet
    1. Klikk på en av de følgende koblingene for å laste ned verktøyet basert på operativsystemet som fulgte med den bærbare datamaskinen:
      Når du klikker på koblingen, lastes filen ned ved hjelp av nettleserens nedlastingsmuligheter.
    2. Velg Lagre-knappen i dialogboksen for nedlastingen.
      merknad:
      Ikke velg Kjør under nedlastingen. Hvis du velger Kjør, vil opprettelsesprosessen starte umiddelbart, og du kan ikke bruke datamaskinen mens gjenopprettingsdisken på USB flashdisken opprettes.
    3. Lagre filen på et sted på harddisken der du kan enkelt åpne den, for eksempel Windows-skrivebordet eller mappen Mine dokumenter.
  2. Kjør USB Recovery Flash-Disk opprettingsverktøyet
      forsiktig:
    Alle dataene på USB-enheten vil bli slettet i denne prosessen. Sørg for å lagre eventuell viktig informasjon fra enheten før du oppretter gjenopprettingsløsningen.
    1. Koble til strømforsyningen.
    2. Lukk alle programmer.
    3. Sett inn USB-lagringsenheten i en USB 2.0-kontakt.
    4. Dobbeltklikk på Flash-disk USB Recovery Flashdiskverktøy-filen som ble lastet ned og lagret tidligere.
    5. Når du blir bedt om det, godta programvarens brukeravtale.
    6. Når du blir bedt om det, velger du navnet på USB flash lagringsenheten som du vil bruke til gjenopprettingsløsningen.
    7. Vent mens verktøyet oppretter løsningen på lagringsenheten.
        forsiktig:
      Under opprettelsesprosessen tar datamaskinen periodiske pauser og det ingen tegn på handling i lange perioder. Ikke avbryt opprettelsen eller fjern USB-lagringsenheten. Når opprettelsesprosessen er fullført, vil datamaskinen starte på nytt og du blir bedt om å logge deg inn på datamaskinen.
    8. Når du er ferdig, ta ut USB-lagringsenheten og oppbevar den på et trygt sted. Du kan bruke denne gjenopprettingsløsningen til å returnere datamaskinens programvare til slik den var da du kjøpte datamaskinen.

Vanlige problemer som kan oppstå under oppretting av gjenopprettingsløsningen

Følgende er vanlige feilmeldinger og problemer som kan oppstå når du oppretter en gjenopprettingsløsning på en USB 2.0-flash-enhet. Velg en feilmelding for mer informasjon.