Bærbare HP-PC-er - Redusering av viftestøy

Dette dokumentet gjelder bærbare PC-er i seriene Presario, Pavilion, G og Envy.
En datamaskin har flere vifter for å kjøle den ned. Når datamaskinen slås på, roterer viften med høy hastighet og lager en del støy. Etter 5-20 sekunder dempes lyden. Vifter som fortsetter å rotere i høy hastighet eller lager rare lyder, kan være et tegn på at noe er galt. Hvis viften fortsatt lager høy lyd etter 20 sekunder, eller hvis en vifte plutselig begynner å lage unormale lyder, følger du disse trinnene for å feilsøke problemet.
Juster strøminnstillingene
Noen strøminnstillinger får viftene til å rotere for raskt for vanlige hjemmemiljøer. Hvis du bruker datamaskinen i stille omgivelser der temperaturen er stabil og mild (opptil 30 grader celsius), kan du justere strøminnstillingene til et lavere strømforbruk. Følg denne fremgangsmåten når du skal justere strøminnstillingene:
  1. Slå på datamaskinen og vent til Windows åpnes.
  2. Klikk på Start , og skriv power plan i søkefeltet. Klikk på Velg en strømstyringsplan i søkeresultatene.
    Siden Velg en strømstyringsplan vises.
  3. Klikk på Strømsparing og lukk vinduet.
  4. Start datamaskinen på nytt.
Hvis viften fortsatt lager støy, fortsetter du til neste trinn.
Last ned og installer den nyeste BIOS-en
Bruk følgende fremgangsmåte for å finne, laste ned og installere siste tilgjengelige BIOS for din datamaskin.
  1. Slå på datamaskinen og vent til Windows åpnes.
  2. Koble til Internett.
  3. Last ned og installer den nyeste BIOS-oppdateringen fra hp.com. For mer informasjon, sjekk ut Oppdatering av BIOS-en eller ROM.
  4. Start datamaskinen på nytt når BIOS-en er oppdatert.
Hvis viften fortsatt lager støy, fortsetter du til neste trinn.
Rengjør luftventilene
Lyden av viften som kjører kontinuerlig kan være den første indikasjonen på at PCen ikke kjører mest mulig effektivt, og at du kan ha et problem med oppsamlet støv som blokkerer luftventilene. For mer informasjon, sjekk ut Redusering av varme og viftestøy ved rengjøring av luftventiler.
Kontakt HP
Hvis det forrige trinnet ikke reduserer viftestøy fra PC-en din, kan det være et mekanisk problem med viften eller viftemonteringen. Kontakt HP for å få ytterligere hjelp.