Bærbare HP-PC-er - Bruk av systemgjenoppretting, fabrikkinnstillinger og alternativer for minimert bildegjenoppretting

HP Recovery Manager-applikasjonen, installert på harddisken til bærbare HP-PC-er, kan brukes til å gjenopprette PC-en til opprinnelig driftstilstand, og kan brukes til å lage et sett med tilpassede gjenopprettingsplater. Ved systemsvikt kan du bruke enten Recovery Manager eller gjenopprettingsplatene til å installere PC-ens originale operativsystem og programvarer på nytt.
Figur : Recovery Manager-alternativer
Recovery Manager-alternativer
Avhengig av når PC-en ble lansert, er den installerte versjonen av Recovery Manager utviklet av enten SoftThink, CyberLink, eller av HP. Skjermbildene kan være noe ulike, og det kan være opptil tre forskjellige typer tilgjengelige alternativer for gjenoppretting av din modell.

Ulike måter å starte opp Recovery Manager

Avhengig av hvordan du starter opp Recovery Manager, er ulike gjenopprettingsalternativer tilgjengelige. Gjenopprettingsprosessen kan ta mellom 30 minutter til 2 timer eller mer å fullføre. Det kan se ut til at PC-en slutter å arbeide i lengre perioder, og den vil startes på nytt flere ganger. Ikke forstyrr prosessen, og ikke prøv å bruke PC-en før du bes om å logge inn med et bestemt brukernavn og passord.
For å starte opp HP Recovery Manager, gjør en av følgende:
  advarsel:
Ettersom det er flere gjenopprettingsalternativer tilgjengelige, noen som automatisk sletter filer og programmer, anbefaler HP at, før du velger en gjenopprettingsmetode, du lager backup av alle viktige filer. Så fort gjenopprettingsprosessen starter, er det ikke mulig å midlertidig stanse eller avslutte prosessen.
  • Klikk på Start, skriv inn recovery i søkefeltet, og velg HP Recovery Manager for å kjøre gjenoppretting fra D-disken.
  • Skru på strømmen og trykk F11 for å kjøre gjenoppretting uten å starte Windows (på noen modeller esc-tasten og deretter F11-tasten).
  • Sett den kundeopprettede gjenopprettingsplaten i plateskuffen og skru på strømmen for å starte opp fra DVD-platen.
  • Sett inn gjenopprettingsplaten kjøpt av HP, og skru på strømmen for å starte opp fra DVD-platen.

Oppgaver å utføre etter gjenoppretting

Etter at du har utført en av gjenopprettingsalternativene, må du:
  • Kjøre Windows Update, flere ganger om nødvendig, for å oppdatere operativsystemet ditt. Dette sørger for at du har de siste sikkerhetsfunksjonene og Windows Defender-oppdateringene for å beskytte PC-en din.
  • Oppdater virusdefinisjonene i antivirus-programvaren din for økt beskyttelse av PC-en din. Hvis du valgte alternativet Minimert avbildningsgjenoppretting, må du installere antivirus-programvarer fra HP Recovery Manager på nytt og deretter oppdatere virusdefinisjoner.
  • Last ned og kjør HP Support Assistant for å installere de siste HP-BIOS-ene og oppdaterte drivere. Du kan også søke etter oppdateringer på brukerstøttesiden HP-drivere og nedlastninger.