• Opplysning
    Velkommen Samsung Skriver kunder

Trenger du støtte til Samsung-skriveren? HP er her for å hjelpe! Lær mer

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

Bærbare HP-datamaskiner - Melding om systemviftefeil (90b) ved oppstart

Dette dokumentet gjelder for bærbare HP- og Compaq-datamaskiner.
Følgende feil vises på skjermen under oppstart av datamaskinen:
Systemet har oppdaget at en kjølevifte ikke fungerer som den skal.
Det anbefales å opphøre bruken da dette kan forårsake uforutsigbar oppførsel som kan resultere i at datamaskinen slår seg av, tap av data eller mulig systemskade. Systemet slås av om 15 sekunder. Trykk på Enter-tasten nå for å hindre at datamaskinen slår seg av og for å fortsette bruken.
Systemvifte (90b)
I tillegg til denne feilen, kan systemviften spinne raskere og lage mer støy.
Denne feilen indikerer at det foreligger et problem som har tilknytning til varmefjerningssystemet. Det oppstår én av to mulige hendelser:
  • Systemviften spinner ikke eller spinner ikke som den skal.
  • Temperaturen i PC-kabinettet er for høy og viften kan ikke spinne raskt nok for å fjerne varmen.
Denne feilmeldingen vises for å unngå kostbar skade på datamaskinen.
Bruk følgende fremgangsmåte for å løse denne feilen:
  1. Hvis du merker at systemviften spinner og blåser varm luft ut fra datamaskinen, rengjør du de utvendige ventilene for å fjerne opphopninger av støv ved å blåse luft gjennom ventilåpningene. Dette skal gjøres når datamaskinen er avslått. Det kan samle seg støv på innsiden av ventilåpningen og rundt innvendige kjølekomponenter, noe som hindrer fjerning av varme. Etter at støvet er fjernet, forsøk å slå datamaskinen på for å se om feilen forsvinner. Hvis ikke, fortsett til neste trinn.
    Se Redusere varme i datamaskinen for mer informasjon om å redusere varmen i datamaskinen.
  2. Utfør en hard tilbakestilling. Ved å utføre en hard tilbakestilling, kan registrerte temperaturverdier i minnet tilbakestilles og gjøre det mulig for deg å bruke datamaskinen igjen - noen ganger i en kort periode for å få tilgang til og lagre eventuelle viktige filer før service. Se Bruke hard tilbakestilling for å løse problemer med maskinvare og programvare.
  3. I noen tilfeller kan en BIOS-oppdatering hindre denne feilen fra å oppstå. Se Oppdatere BIOS for informasjon om hvordan du oppdaterer BIOS.
  4. Send datamaskinen inn til service for å rengjøre innvendige komponenter og (ved behov) skifte ut systemviften. Sørg for at følgende trinn utføres før service:
    • Støvet skal fjernes grundig fra alle innvendige kjølekomponenter.
    • Sørg for at ledningene fra system- og CPU-viftene er koblet til hovedkortet på en sikker måte.
    • Sørg for at systemets vifteblader spinner riktig og at viften ikke avgir høye lyder. Skift ut systemviften hvis den ikke fungerer som den skal.
    • Fjern den gamle termiske forbindelsen fra integrerte kretser og kjøleribber, og skift den ut med en ny termisk forbindelse.