Bærbare HP-datamaskiner - Driver for SM-busskontroller i Windows

Dette dokumentet gjelder for bærbare HP- og Compaq-datamaskiner.
Når du oppgraderer eller endrer Windows-operativsystemet til en annen versjon enn den som opprinnelig ble installert på datamaskinen din, kan det oppstå et problem som hindrer SM-busskontrolleren fra å installeres på riktig måte.
merknad:
Dette dokumentet omhandler et problem med driveren for SM-busskontrolleren. Hvis du ser etter nedlastbare drivere, se Finne programvare og drivere.

Symptomer på problem

Et gult utropstegn kan være synlig ved siden av SM Busskontroller i Windows Enhetsbehandling.
Figur : SM busskontroller i Enhetsbehandling
Illustrasjon: Utropstegn ved siden av SM busskontroller i Enhetsbehandling
Det kan også oppstå en Kan ikke installere denne maskinvaren-melding i veiviseren for maskinvareoppdatering.
Figur : Meldingen Kan ikke installere denne maskinvaren
Illustrasjon: Meldingen Kan ikke installere denne maskinvaren i veiviseren for maskinvareoppdatering

Løsning

Følg denne fremgangsmåten for å løse problemet.
  1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.
  2. Windows 7 og Windows Vista - Klikk på Start , skriv enhetsbehandling i søkefeltet og velg deretter Enhetsbehandling fra listen.
    Windows XP - Klikk på Start og Kjør, skriv inn devmgmt.msc i det åpne feltet og klikk deretter på OK.
  3. Utvid kategorien Systemenheter og finn deretter oppføringen SM Busskontroller.
    merknad:
    Hvis du ikke kan se oppføringen SM Busskontroller, har ikke datamaskinen en SM busskontroller eller den gjenkjenner ikke kontrolleren. Start datamaskinen på nytt, og utfør disse trinnene igjen. Hvis du fortsatt ikke kan se oppføringen SM Busskontroller, har ikke datamaskinen en SM busskontroller.
  4. Høyreklikk på SM Busskontroller og velg deretter Oppdater driver fra vist meny.
    Datamaskinen søker automatisk etter og installerer den riktige driveren.
    Hvis driveren oppdateres, er du ferdig. Hvis ikke, går du til neste trinn.
  5. Windows 7 og Windows Vista - Klikk på Start , skriv dxdiag i søkefeltet og velg deretter dxdiag.exe fra listen. Diagnoseverktøyet DirectX åpnes.
    Windows XP - Klikk på Start og Kjør, skriv inn dxdiag i det åpne feltet og klikk deretter på OK. Diagnoseverktøyet DirectX åpnes.
  6. Klikk på fanen Skjerm i diagnoseverkyøyet DirectX.
  7. Finn informasjonen for din brikkesett i delen Enhet.
    Figur : Informasjon om brikkesett i diagnoseverktøyet DirectX
    Illustrasjon: Informasjon om brikkesett i diagnoseverktøyet DirectX
  8. Åpne et nettleservindu og naviger til en side for nettsøk, slik som Google eller Yahoo.
    merknad:
    Se delen Relaterte koblinger i dette dokumentet for koblinger til noen av de vanligste brikkesettprodusentenes nettsider.
  9. Skriv inn brikkesettets fulle navn i søkefeltet og trykk på Enter. Bruk søkeresultatene for å gå til brikkesettprodusentens offisielle nettside. Bla gjennom drivernedlastingssiden og følg deretter produsentens instruksjoner for å laste ned og installere driverne for ditt brikkesett.
    merknad:
    HP anbefaler deg også å besøke HPs kundeforum (på engelsk) for å få hjelp til å finne kompatible drivere for din bærbare datamaskin.