Bærbare HP-datamaskiner - Feilsøke en fingeravtrykksleser (Windows 7, Vista, XP)

Komponentene til det fingeravtrykksbaserte sikkerhetssystemet er utformet for å arbeide på spesifikke datamaskinmodeller og med bestemte operativsystemer. Fingeravtrykksenhetens driver og tilgangsbehandlingen for den opprinnelige konfigurasjonen av datamaskinen, er tilgjengelig på HP support-nettstedet.
  advarsel:
Drivere og programmer som er tilgjengelig for én modell er ikke kompatible og ikke arbeid med andre modeller.
Hvis du velger å endre operativsystem, kan det hende at fingeravtrykksleserens standard drivere og programmer levert av HP for din datamaskinmodell ikke er kompatible, og fingeravtrykksleseren vil følgelig ikke fungere. Når du søker etter drivere og programvare, må du bruke datamaskinens spesifikke produktnummer. Se Bærbare HP-datamaskiner - Finn datamaskinens produkt- eller modellnummer.

Oppdater BIOS

Hvis din bærbare datamaskin har en fingeravtrykksleser, bruker den en BIOS-versjon med biometrisk støtte. Dette gjør at andre maskinvarer og programvarer kan støtte fingeravtrykksleseren. For best ytelse kontroller Last ned programvarer og drivere fra HP for BIOS-oppdateringer for din spesifikke modell.
Slik finner du din BIOS-versjon:
  1. Trykk på av/på-knappen for å starte datamaskinen, og trykk deretter på F2-tasten og velg Systeminformasjon fra listen.
    BIOS-versjonen vises.
  2. Merk gjeldende BIOS-versjon.
Slik ser du etter BIOS-oppdateringer:
  1. Åpne en nettleser og gå til Last ned programvarer og drivere fra HP, og skriv deretter inn ditt produktnummer.
  2. Velg datamaskinens operativsystem, bla ned og utvid deretter BIOS.
    Den nyeste nedlastingen av BIOS-versjonen vises.
  3. Hvis BIOS-programmet som er tilgjengelig på nettsiden er en nyere versjon, laster du det ned og installerer det. Se Bærbare HP-datamaskiner - Finn og installer oppdaterte BIOS-programmer, drivere og programvare for instruksjoner.
Hvis BIOS er oppdatert, se om biometrisk støtte er aktivert.

Aktiver biometrisk støtte

Noen typer BIOS-programmer muliggjør aktivering eller deaktivering av enkelte maskinvarekomponenter. Den biometriske enheten er den maskinvaren som styrer fingeravtrykksleseren. Avhengig av datamaskinens modell, finnes det alternativer i BIOS for å slå den biometriske enheten av og på.
Slik kontrollerer du din BIOS for biometrisk støtte og aktiverer den:
  1. Trykk på av/på-knappen for å starte datamaskinen, og trykk på F10-tasten for å åpne konfigurasjonsprogrammet for BIOS.
  2. Se etter alternativet for Biometrisk enhet under Systemkonfigurasjon. Hvis det finnes, aktiverer du det.
  3. Trykk på F10 for å lagre denne innstillingen og start datamaskinen på nytt.
Hvis det ikke finnes et biometrisk alternativ i BIOS, er fingeravtrykksleseren alltid aktivert. Se deretter om Windows støtter fingeravtrykksleseren.

Se etter Windows-støtte

Når BIOS gir tilgang til en enhet, viser Windows enhetens navn og enhetens tilhørende driver i Enhetsbehandling. Dette indikerer at Windows støtter enheten, som i dette tilfellet er fingeravtrykksleseren.
Slik kontrollerer du at Windows støtter fingeravtrykksleseren på din datamaskin:
  1. Klikk på Start, skriv inn enhet i søkefeltet, og velg deretter Enhetsbehandling fra listen over søkeresultater.
    Figur : Liste over søkeresultater
    Liste over søkeresultater med Enhetsbehandling valgt
  2. I Enhetsbehandling klikker du på Biometrisk eller Biometriske enheter for å utvide listen over gjenkjente biometrisk sensorenheter. Fingeravtrykksleseren står oppført som en Validity- eller AuthenTec-sensor, avhengig av datamaskinens modellnummer.
    Figur : Biometrisk Validity-sensor
    Enhetsbehandling med biometrisk Validity-sensor valgt
  3. Hvis du ikke ser en oppføring under Biometrisk, kan ikke Windows identifisere fingeravtrykksleserens maskinvare. Dette er fordi maskinvaren ikke kan installeres på den bærbare datamaskinen, eller den kan være skadet. Ta kontakt med HP for teknisk støtte eller reparasjon.
    Hvis du ser en oppføring under Biometrisk, støtter Windows enheten.
Slik sikrer du at Windows-enhetsdriveren for fingeravtrykksleseren er oppdatert. Følg trinnene under Oppdatere enhetsdriveren.

Rengjør fingeravtrykksleseren

Du bør med jevne mellomrom rengjøre fingeravtrykksleserens sensor for å fjerne smuss og fett.
  forsiktig:
Ikke bruk en våt klut da fuktighet kan skade sensoren. Ikke bruk tørkepapir da papiret kan ripe opp overflaten på sensoren.
merknad:
Sørg for at fingrene dine er rene før du bruker fingeravtrykksleseren.
Tørk området med en myk klut fuktet med et ammoniakk-basert rengjøringsmiddel for glass.
Trykk på den klebrige siden av et stykke selvklebende cellofantape på sensoren og dra den deretter av for å samle opp støv og partikler.

Oppdater enhetsdriveren

Fingeravtrykksleserens maskinvare krever en enhetsdriver slik at programvaren kan styre den. For best ytelse, se etter enhetsdriveroppdateringer for din spesifikke modell ved å gå til Last ned programvare og drivere fra HP. Avhengig av modell, bruker HP-datamaskiner Validity- eller AuthenTec-drivere.
Slik oppdaterer du fingeravtrykksleserens enhetsdriver:
  1. Identifiser hvilken enhetsdriverversjon som er installert for fingeravtrykksleseren. Åpne Enhetsbehandling og utvid deretter Biometrisk-listen over gjenkjente sensorenheter.
  2. Høyreklikk på enheten og velg deretter Egenskaper. Velg fanen Driver. Driverversjonen vises.
    Figur : Sensorens driverversjon
    Bilde av Validity-sensorens driverversjon under Driver-fanen i Egenskaper.
  3. Åpne en nettleser og gå til Last ned programvarer og drivere fra HP, og skriv deretter inn ditt produktnummer.
  4. Velg datamaskinens operativsystem, bla ned og utvid Drivere - Tastatur, mus og inndataenheter. Fingeravtrykkssensorens driver står oppført. Merk deg versjonsnummeret og datoen.
  5. Hvis driveren som er tilgjengelig på nettsiden er en nyere versjon, last den ned og installer den. Hvis den installerte driveren er av samme versjon, høyreklikk på enhetsdriveren og velg deretter Oppdater driverprogramvare for å oppdatere driveren.
Hvis din enhetsdriver er oppdatert, se om din programvare for tilgangsbehandling er kompatibel med fingeravtrykksleseren.

Oppdater fingeravtrykksleserens programvare

Fingeravtrykksleserens programvare (vanligvis kalt programvaren for tilgangsbehandling) bruker fingeravtrykksleserens enhetsdriver for å ta et fingeravtrykksbilde og deretter kontrollere tilgangen til dine konfigurerte påloggingskontoer. Påloggingskontoer inneholder brukerens navn og passord for sikre programmer og nettsider som du registrerer i tilgangsbehandlingen. Når en påloggingskonto er registrert og du har registrert et fingeravtrykk i tilgangsbehandlingen, kan du bruke fingeravtrykk for å logge deg inn i de programmene og nettsidene.
HP tilbyr en rekke programmer for tilgangsbehandling (avhengig av modellen og året den ble kjøpt). Bruk tabellen under for å finne ut hvilken programvare for tilgangsbehandling som var tilgjengelig da datamaskinen ble kjøpt.
Programvare for HPs fingeravtrykkslesere
Programvarenavn
2007
2008
2009
2010
2011
Verisoft Access Manager
-
-
-
HP Security Suite
-
-
-
Digital Persona Fingerprint Reader
-
-
-
HP ProtectTools Security Manager
-
-
Programvaren for tilgangsbehandling er utviklet for å fungere på spesifikke modeller og operativsystemer. Du må oppdatere den for den opprinnelige konfigurasjonen av din bærbare datamaskin på HP support-nettsiden.
Slik oppdaterer du fingeravtrykksleserens programvare for tilgangsbehandling:
  1. Åpne en nettleser og gå til Last ned programvarer og drivere fra HP, og skriv deretter inn ditt produktnummer.
  2. Velg det gjeldende operativsystemet, og bla deretter ned til Programvare - Sikkerhet og utvid listen. Fingeravtrykksleserens programvare for tilgangsbehandling står oppført. Merk deg versjonsnummeret og datoen.
  3. Hvis programvaren for tilgangsbehandling som er tilgjengelig på nettsiden er nyere enn den versjonen som er installert på den bærbare datamaskinen, last den ned og installer den.
Etter at du har oppdatert tilgangsbehandlingen, se den elektroniske hjelpen for tilgangsbehandlingen for informasjon om oppsett.

Finn nye enhetsdrivere dersom du har byttet operativsystem

Fingeravtrykksleserens enhetsdrivere og sikkerhetsprogramvare er utviklet for spesifikke operativsystemer. Hvis du velger å bytte operativsystem, kan det oppstå problemer under rekonfigurasjon av fingeravtrykksleseren. Følgende informasjon kan lette feilsøking av problemer.
Digital Persona programvare for 32-biters Vista og Windows 7.
Digital Persona programvare for 64-biters Vista og Windows 7.
SimplePass programvare for 32- og 64-biters Windows 7.
Driver for Validity fingeravtryksleser for 32- og 64-biters Windows 7, Vista og XP.
Hvis du bytter til XP, har noen sikkerhetsprogrammer (slik som SimplePass og Digital Persona) ingen XP-versjoner. Du må finne og kjøpe et sikkerhetsprogram fra en tredjepart.