Bærbare HP-datamaskiner - Installere og bruke HP Wireless Assistant (Windows 7, Vista, XP)

Dette dokumentet gjelder for bærbare HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7, Vista og XP.
HP Wireless Assistant overvåker forbindelsene til datamaskinenes trådløse kort slik at du kan styre trådløse lokalnett (WLAN), trådløse regionnett (WWAN) og trådløse Bluetooth-enheter ved bruk av ett grafisk grensesnitt. HP Wireless Assistant viser statusen til alle trådløse enheter slik at du kan aktivere eller deaktivere alle eller noen av dem. Dette dokumentet forklarer hvordan du installerer, konfigurerer og bruker HP Wireless Assistant. Dokumentet inneholder også en liste over ofte stilte spørsmål.
Figur : HP Wireless Assistant
HP Wireless Assistant-skjerm

Installere HP Wireless Assistant

HP Wireless Assistant er en forhåndsinstallert del av det standard HP-bildet for både Windows 7 og Vista, og er tilgjengelig for Windows XP. Hvis den ble fjernet, eller hvis du byttet operativsystem, anbefaler HP deg å installere den på nytt sammen med den nyeste driverversjonen for de trådløse nettverksenhetene for din modell og ditt operativsystem.

Konfigurere HP Wireless Assistant

HP Wireless Assistants statusikon vises på oppgavelinjen.
Åpne HP Wireless Assistant ved å høyreklikke på ikonet og deretter velge alternativet Åpne Wireless Assistant.
Hvis HP Wireless Assistant-programmet er installert, men ikonene vises ikke, endrer du innstillingene ved å utføre følgende trinn.
  1. Klikk på Start , velg Kontrollpanel og klikk deretter på Nettverk og Internett.
  2. Klikk på HP Wireless Assistant for å åpne et vindu som viser alle installerte, trådløse enheter. Statusen til alle enhetene vises. Klikk på knappen Egenskaper.
    merknad:
    Hvis HP Wireless Assistant ikke vises i Nettverk og Internett, se delen om å installere HP Wireless Assistant.
    Figur : HP Wireless Assistant
    HP Wireless Assistant med valg
  3. Innstillinger-skjermen velger du alternativet Vis HP Wireless Assistant-ikonet på varslingsområdet.
    Velg eller velg bort andre alternativer etter behov, og klikk deretter på knappen Bruk for å ta endringene i bruk.
    Figur : HP Wireless Assistant - Innstillinger
    Skjermen Innstillinger for HP Wireless Assistant med valg

Kontrollere status for trådløse nettverksenheter

HP Wireless Assistant-ikonene på oppgavelinjens varslingsområde angir statusen til alle trådløse enheter.
Ikonet indikerer at alle enhetene er slått på og aktiverte. De trådløse enhetene skal fungere riktig.
Ikonet indikerer at enhetene er slått av eller deaktiverte. Beveg musen over ikonet for å se statusen.
Åpne Wireless Assistant
Høyreklikk på et ikon og velg dette alternativet for å åpne HP Wireless Assistants grafiske brukergrensesnitt.
En statusmelding vises i flere sekunder når den trådløse strømbryteren er slått av eller på.

Ofte stilte spørsmål angående trådløse enheter

Har min datamaskin en trådløs enhet?
Trådløse nettverkskort er installert på de aller fleste bærbare HP- og Compaq-datamaskiner bygget etter 2004 eller før. Se produktspesifikasjonsarket for din modell hvis du har spørsmål. For eldre bærbare og stasjonære datamaskiner finnes det et eksternt, trådløst nettverkskort som settes inn i et kortspor eller en USB-port.
Finnes det bare én type trådløst kort?
En bærbar datamaskin kan (avhengig av modell) ha et trådløst WLAN-, WWAN- eller Bluetooth-kort. WLAN- og Bluetooth-tjenesten kan kombineres på samme kort. HP Wireless Assistant gjenkjenner og styrer alle installerte trådløse kort.
Bør jeg bruke den trådløse av/på-knappen på PC-kabinettet?
Det befinner seg en av/på-knapp på PC-kabinettet eller over tastaturet slik at du fysisk kan slå kortet av og på, men noen av/på-knapper kan også være styrt av programvarer. Den vanligste årsaken til tap av trådløs forbindelse er utilsiktet avslåing av den trådløse av/på-knappen.
Bør jeg la den trådløse av/på-knappen stå på til enhver tid?
De trådløse kortene kan slås av når de ikke brukes for å redusere strømforbruket under batteribruk.
Kan jeg koble datamaskinen til ethvert trådløst nettverk?
Du må kjenne til navnet på det trådløse nettverket (SSID) og sikkerhetsnøkkelen for å bruke datamaskinens trådløse nettverkskort.
For sikkerhetsmessige grunner bør du aldri koble til et åpent nettverk som ikke er sikkert. Se Feilsøking for trådløst nettverk og Internett-tilkobling (Windows 7).
For sikkerhetsmessige grunner må du også pare enheter ved Bluetooth-tilkobling; også ved tilkobling til hodetelefoner eller høyttalere må du pare enhetene. Se Bruke Bluetooth-enheter (Windows 7).