Stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner - Løse MSI-feil under oppstart

Dette dokumentet gjelder for stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7, Vista og XP.
Det oppstår en feilmelding som inneholder et filnavn som slutter på MSI. (MSI viser til Windows installasjonsprogram.) Denne feilen kan oppstå mens Windows starter opp eller når en spesifikk programvare åpnes. Denne feilen kan oppstå etter bruk av et verktøy for rensing eller reparasjon av registeret.
Se følgende eksempler på feil. Din feil kan være litt annerledes, men den har et filnavn som viser til eller slutter på MSI.
Funksjonen du forsøker å bruke er på en utilgjengelig nettverkskilde. Klikk på OK for å prøve på nytt eller skriv inn en annen bane til en mappe som inneholder installasjonspakken "TrayApp.msi" i boksen under.
"HPProductAssistant" Funksjonen du forsøker å bruke er på et CD-ROM eller en annen flyttbar plate.
Figur : Eksempel på MSI-feil
Eksempel på MSI-feil
Figur : Eksempel på en annen MSI-feil
Eksempel på en annen MSI-feil
En annen feilmelding oppstår etter at jeg har trykker på OK. Din melding kan være litt annerledes avhengig av den manglende MSI-filen.
Banen "c:hp\tmp\src\aio\Setup\TrayApp.msi" ble ikke funnet. Kontroller at du har tilgang til installasjonspakken "TrayApp.msi" i en mappe hvor du kan installere produktet TrayApp.

Løse MSI-feil knyttet til HP-programvare

Disse typene feil oppstår fordi en programvare ikke har fullført installasjonen på riktig måte eller fordi et program forsøker å reparere seg selv som følge av at det mangler en fil eller fordi en oppføring i registeret har blitt fjernet.
For å løse disse feilene setter du inn en installasjonsplate som er knyttet til MSI-filen (hvis tilgjengelig) og klikker på OK. Hvis feilen vedvarer, kan du søke etter og bla gjennom til du finner filen på harddisken eller reinstallere hele programvarepakken.
Vanlige MSI-filer og tilhørende programvarer som medfølger HP- og Compaq-produkter:
  • aiosoftware.msi - HP Photosmart digitalt bildebehandlingsprogram
  • documentviewer.msi - HP Photosmart digitalt bildebehandlingsprogram
  • ezarc.msi - Sonic MyDVD
  • HpSdpAppCoreApp.msi - HP Easy Internet Signup
  • hpproductassistant.msi - HP Photosmart digitalt bildebehandlingsprogram
  • mydvd.msi - Sonic MyDVD
  • Photogallery.msi - HP Photosmart digitalt bildebehandlingsprogram
  • TrayApp.msi - HP Photosmart digitalt bildebehandlingsprogram
merknad:
Forsøk ikke å skifte ut bare MSI-filen. Reinstaller heller hele programvarepakken som er tilknyttet MSI-filen. Hvis feilen er tilknyttet et skriver- eller kameraprogram, reinstallerer du skriver- eller kameraprogrammet for å tilknytte alle koblingene til filene igjen.
Du kan laste ned HP-programvarer på nettsiden til kundeservice; eller så kan du reinstallere dem ved å bruke gjenopprettingsprosessen for HP-programmer dersom programmet opprinnelig medfulgte datamaskinen.
For MSI-filer tilknyttet HPs digitale bildebehandlingsprogram (HP Image Zone), setter du installasjonsplaten som medfulgte den nyeste installerte HP-skriveren, kameraet eller skanneren inn i øverste CD/DVD-stasjon. Hvis platen er utilgjengelig, laster du ned installasjonsprogrammet fra HPs nettside, bruker Legg til/fjern programmer for å fjerne nåværende versjon, og installerer den nyeste versjonen som du lastet ned fra nettet.

Løse MSI-feil for programvare som ikke er fra HP

For alle andre MSI-feil avinstallerer du og reinstallerer programvaren som er tilknyttet MSI-filen. For programvarer som medfulgte din HP- eller Compaq-datamaskin, slik som Sonic MyDVD, reinstallerer du programvaren ved å følge instruksjonene i en av følgende HP-støttedokumenter, avhengig av din Windows-versjon:
Hvis feilen vedvarer, kan du rense MSI-oppføringene i registeret ved å bruke Microsofts automatiske løsning. Se Løse problemer med programmer som ikke kan installeres eller avinstalleres (på engelsk) for mer informasjon.

Forhindre MSI-feil

For å hindre at disse feilene oppstår igjen sørg for at verktøyene for rensing av registeret og spionvarefjerning ikke fjerner filer og oppføringer i registeret som er tilknyttet din programvare. Fjern heller programvaren ved å bruke verktøyet Legg til eller fjern programmer i Kontrollpanel dersom du ikke bruker en spesifikk programvare og ønsker å fjerne alle henvisninger fra registeret. Verktøyet for avinstallering av programvarer vil fjerne de tilknyttede oppføringene fra registeret.
Noen gratisprodukter som er tilgjengelige på Internett foreslår regelmessig vedlikehold eller rensing av registeret. Vær derimot svært forsiktig når du installerer og bruker en register-renser. Mange register-rensere genererer andre MSI-feil fordi de ikke gjenkjenner gyldige oppføringer i registeret og dermed sletter dem. Dette kan forårsake flere MSI-feil og hindre andre programmer fra å kjøre.
Hvis du bestemmer deg for å installere en register-renser, sørg for å undersøke produktet grundig, og last deretter ned og installer programmer kun fra programvareutgivere som du stoler på.
merknad:
Én eller flere av koblingene ovenfor vil føre deg ut av nettsiden til Hewlett-Packard. HP har ikke kontroll over og er ikke ansvarlig for informasjon utenfor HPs nettside.