HP og Compaq stasjonær PC - Problem med driveren for SM busskontroller (Windows)

Etter oppgradering eller tilbakestilling av operativsystemet, vises et gult utropstegn ved siden av SM busskontroller i Windows Enhetsbehandler. En Kan ikke installere maskinvaren-melding kan også vise.
merknad:
Dette dokumentet gjelder et problem med driveren for SM busskontroller. Hvis du leter etter drivernedlastinger, se Hent programvare og drivere.
Når du oppgraderer eller endrer til en annen versjon, kan driverne for brikkesettet ikke installeres riktig. Dette fører til at Windows Enhetsbehandling viser problemet med SM busskontroller.
Figur : Utropstegn ved siden av SM busskontroller i Enhetsbehandling
Illustrasjon: Utropstegn ved siden av SM busskontroller i Enhetsbehandling
Figur : "Kan ikke installere maskinvaren"-melding
Illustrasjon: "Kan ikke installere maskinvaren"-melding i oppdateringsveiviseren for maskinvare
Følg denne fremgangsmåten for å løse problemet:
  1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.
  2. Åpne Enhetsbehandling.
    • Windows 7 og Windows Vista - Klikk Start , og skriv deretter Enhetsbehandling i Start-feltet. Klikk på Enhetsbehandling i søkeresultatene.
    • Windows XP - Klikk Start, høyreklikk Min datamaskin, klikk Egenskaper, velg kategorien Maskinvare og klikk deretter Enhetsbehandling.
  3. Klikk plusstegnet ved siden av Systemenheter, og finn deretter oppføringen SM busskontroller.
    merknad:
    Hvis du ikke ser en SM busskontroller oppføring, har ikke datamaskinen en SM busskontroller eller den gjenkjenner ikke kontrolleren. Start datamaskinen på nytt, og utfør disse trinnene på nytt. Hvis du fremdeles ikke ser en SM busskontroller oppføring, har ikke datamaskinen en SM busskontroller.
  4. Høyreklikk SM busskontroller, og velg deretter Oppdater driver. Følg instruksjonene for å oppdatere driverprogramvaren.
    • Hvis denne fremgangsmåten løste problemet, trenger du ikke å fortsette feilsøkingen.
    • Hvis datamaskinen ikke finner eller installerer riktig driver, fortsett med neste trinn.
  5. Åpne DirectX diagnostikkverktøyet.
    • Windows 7 og Windows Vista - Klikk Start , og skriv deretter dxdiag i Start-feltet. Velg dxdiag eller dxdiag.exe fra søkeresultatene.
    • Windows XP: Klikk Start, klikk Kjør, skriv dxdiag i Åpne-boksen og trykk deretter Enter.
  6. Klikk Ja for å åpne DirectX-diagnoseverktøyet.
  7. Klikk på kategorien Skjerm.
  8. Finne brikkesett informasjonen i Enhet-delen.
    Figur : Brikkesettinformasjon i DirectX-diagnoseverktøyet
    Bilde av brikkesettinformasjon i DirectX-diagnoseverktøyet
  9. Åpne et nettleservindu, og naviger deretter til en nettside for søk, slik som Google eller Yahoo.
    merknad:
    Se delen beslektede koblinger i dette dokumentet for koblinger til noen av de vanligste brikkesettprodusentenes nettsider.
  10. Skriv inn det fullstendige navnet på brikkesettet i søketekst-feltet, og trykk deretter Enter. Bruk søkeresultatene for å gå til den offisielle nettsiden til produsenten av brikkesettet. Bla til drivernedlasting-siden, og følg produsentens instruksjoner for å laste ned og installere driverne for brikkesettet.