HP og Compaq stasjonære PCer - Datamaskinen slår seg ikke av (Windows 7 eller Vista)

Dette dokumentet gjelder for Windows 7 eller Vista.
Det er flere forskjellige grunner til at Windows ikke kan avsluttes på riktig måte. Følgende avsnitt inneholder reparasjoner for de vanligste årsakene.
merknad:
Lagre arbeidet, og lukk eventuelle åpne programmer før du feilsøker.

Trinn 1: Søker etter de nyeste virus, spionprogram og skadelig programvare-truslene

Bruk oppdateringsfunksjonen til antivirusprogramvaren for å få de nyeste definisjonsfilene for virus, spionprogram og skadelig programvare, og gjør deretter en full systemskanning for å fjerne eventuelle trusler som er på datamaskinen.
Hvis virusskanningen ikke finner noen problemer, går du videre til neste trinn.
Hvis trusler ble fjernet, klikker du Start og deretter Avslutt. Hvis Windows fremdeles ikke avsluttes, fortsett til neste trinn.

Trinn 2: Bruk Windows Update for å få de siste oppdateringene

Microsoft gir ut oppdateringer for å løse problemer med programvaredrivere og programmer. Bruk Windows Update til å laste ned servicepakker for Windows 7 eller Vista, samt alle de nyeste viktige og valgfrie oppdateringene for datamaskinen.
Etter du har hentet de siste oppdateringene fra Microsoft, klikker du Start og deretter Avslutt. Hvis Windows fremdeles ikke avsluttes, fortsett til neste trinn.

Trinn 3: Hindre programvare fra å åpne

Under avslutning prøver Windows å lukke alle åpne programmer og tjenester. Bruk følgende fremgangsmåte for å se om et program eller tjeneste bidrar til problemet med avslutning:
  1. Klikk på Start , og skriv inn msconfig i søkefeltet under start.
  2. Klikk msconfig fra listen over programmer og åpne vinduet Systemkonfigurasjon.
    Figur : Åpne msconfig
    msconfig i programmer-listen
  3. Hvis en melding for Brukerkontokontroll vises, klikker du på OK.
  4. Fjern valget fra Last inn oppstartselementer fra kategorien Generelt.
    Figur : Last inn oppstartselementer ikke valgt
     Selektiv oppstart: Last inn oppstartselementer
  5. Klikk på kategorien Tjenester.
  6. Velg Skjul Microsoft-tjenester, og fjern deretter valgene ved hvert element i listen.
    Figur : Kategorien Tjenester
    Tjenester som vises i kategorien Tjenester med Microsoft-tjenester som er skjult og alle andre tjenester ikke valgt
  7. Klikk på OK, og klikk deretter på Start på nytt.
  8. Når datamaskinen har startet på nytt uten oppstartsprogrammer og tjenester, klikker du Start og deretter Avslutt.
  9. Legg merke til hva som skjer når datamaskinen prøver å slå seg av og gjør følgende basert på hva som skjer:
    • Hvis Windows fremdeles ikke avslutte, åpne msconfig og bytt til valget Normal oppstart i kategorien Generelt. Start datamaskinen på nytt, og fortsett med neste trinn.
    • Hvis Windows kan avslutte, finn ut hvilket oppstartselement eller tjeneste det er som hindrer Windows 7 eller Vista fra å avslutte. Programmer som er sannsynlig å forårsake avslutningsproblemer er:
      • Virus, spionprogram og skadelig programvare
      • Antivirusprogramvare
      • Webkamera-programvare
      • Programvare med grafikkdrivere (ikke selve grafiske hoveddriverne)
      Finn programmet eller tjenesten som forårsaker problemet ved å gjentatte ganger bruke msconfig til å deaktivere mistenkte oppstartselement eller tjeneste, og deretter forsøke å slå av datamaskinen. For mer informasjon, kan du se Hindre programmer fra åpne når Windows Vista starter eller Hindre programmer fra åpne når Windows 7 starter.
      Etter at programmet er funnet, oppdater, avinstaller eller hindre oppstartselementet eller tjenesten fra å åpne for å løse problemet.

Trinn 4: Oppgrader BIOSen

Basic Input/Output System (BIOS) er koden som brukes primært for å starte opp og slå av datamaskinen. Sjekk HPs nettsted om en BIOS-oppgradering er tilgjengelig. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se HP støtte dokumentet Oppdatere BIOS.