HP bærbare PC-er - Teste et webkamera med YouCam (Windows 10, 8, 7)

Dette dokumentet gjelder for HPs bærbare PC-er med Windows 10, Windows 8 eller Windows 7.
Utfør disse trinnene for å teste og feilsøke kameraet og videomuligheten til et webkamera med Cyberlink YouCam.

Åpne YouCam

For å teste webkameraet sammen med Cyberlink YouCam, åpner du programmet.
  1. I Windows søker du etter og åpner YouCam, ellers klikker du på YouCam-ikonet på skrivebordet.
  2. Hvis YouCam ikke vises i listen over søkeresultater, laster du ned og installerer den nyeste versjonen av programvaren fra webområdet til CyberLink YouCam (på engelsk).
  3. Når programmet åpnes, vises webkameraet bildet på skjermen.
Hvis YouCam åpnes og et bilde vises på skjermen, fortsetter du med neste del for å fortsette testing.

Testing av webkameraet ved innspilling og avspilling av en video

For å kontrollere at webkameraet fungerer som det skal, kan du bruke YouCam-programvaren til å ta opp en video ved å utføre følgende trinn:
  1. Klikk på videokamera-ikonet på verktøylinjen.
  2. Klikk på ta opp for å begynne innspillingen.
  3. La YouCam ta opp i noen sekunder, og klikk deretter stop for å stoppe opptaket.
    merknad:
    Stopp-knappen vises bare på verktøylinjen etter at du har startet et opptak.
  4. For å vise videosnutten, dobbeltklikker du på miniatyrbildet i panelet på bunnen.
  5. For å slette videosnutten, høyreklikker du på miniatyrbildet i panelet på bunnen, og velger Slett valgt Media.

Testing av webkameraet ved å ta et bilde

Gjør følgende for å ta et bilde.
  1. Klikk på kamera-ikonet på verktøylinjen.
  2. Trykk på lukkerknappen for å ta bildet.
  3. For å vise bildet, klikker du på et miniatyrbilde i panelet på bunnen.
  4. For å slette bildet, høyreklikker du på miniatyrbildet i panelet på bunnen, og velger Slett valgt Media.

En feilmelding vises når YouCam åpnes

YouCam-programmet kan ikke åpne eller kan vise en feilmelding som ligner på følgende:
Kan ikke koble til denne videoenheten (USB-videoenhet).
Velg en annen innspillingsenhet via innstillinger eller lukk programmer som bruker denne videoenheten og start YouCam på nytt.
Følg trinnene under for å løse feilmeldingen.
merknad:
Bare ett program kan bruke webkamera-driveren om gangen. Du kan for eksempel ikke åpne og bruke YouCam mens du har en videokonferanse med et direktemeldingsprogram. Hvis det er noen sekundære videoprogrammer åpne på datamaskinen, må du lukke dem for å fortsette testingen.

Trinn 1: Slik kontrollerer du webkameraet i Enhetsbehandling

1. Søk etter og åpne Enhetsbehandling i Windows.
  2. I Enhetsbehandling, dobbeltklikker du bildebehandlingsenheter.
  3. Kontroller at webkameraet eller videoenheten er oppført under bildebehandlingsenheter. Hvis webkameraet er oppført, kan du hoppe til Oppdatering av webkameradriveren. Hvis ikke, fortsetter du til neste trinn.
    Figur : Enhetsbehandling
    Enhetsbehandling
  4. Hvis det er ikke webkamera eller videoenheten som er oppført, velger du bildebehandlingsenheter og deretter Søk etter maskinvareendringer for å søke etter webkamera eller videoenheten.
    merknad:
    Hvis ingen maskinvare er funnet etter skanningen, kan det være et problem med webkameraet. Kontakt HP for hjelp via kategorien Kontakt HP øverst på denne skjermen.
  5. Hvis en webkamera- eller videoenhet finnes, høyreklikker du på enheten, og velger Aktivere.
  6. Åpne YouCam for å se om programmet åpnes med det valgte webkameraet. Hvis dette ikke løste problemet, fortsetter du til trinn 2.

Trinn 2: Oppdater webkameradriveren

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.
  2. I Enhetsbehandling, dobbeltklikker du Bildebehandlingsenheter.
  3. Høyreklikk webkamera- eller videoenheten, og velg Oppdater driverprogramvare.
  4. I vinduet Oppdater driverprogramvare, velger du Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare.
    Figur : Vinduet Oppdater driverprogramvare
    Vinduet Oppdater driverprogramvare
  5. Etter meldingen Windows har oppdatert driverprogramvaren, eller den beste driverprogramvaren for enheten allerede er installert, klikker du Lukk.
  6. Åpne YouCam for å se om applikasjonen åpnes og driveroppdateringen løser feilmeldingen.

Intet bilde vises i YouCam viewer

Hvis YouCam åpnes, men skjermen viser CyberLink YouCam-logoen i stedet for et bilde, kan det være en inkompatibel enhet som er valgt som standard.
Figur : YouCam åpningsskjermbildet
YouCam åpningsskjermbildet
Følg denne fremgangsmåten for å løse dette problemet med visning av webkamera.
  1. Åpne YouCam og klikk på Innstillinger-knappen.
  2. I innstillingsmenyen, klikker du på webkamera-ikonet.
  3. Velg webkamera eller USB-videoenhet fra rullegardinmenyen Capture Device.
    merknad:
    Hvis det ikke er oppført noen webkameraenhet, går du til Kontroller at webkamera-maskinvaren gjenkjennes i Enhetsbehandling.
    Figur : Innstillingsmenyen
    Innstillingsmenyen
  4. Velg OK for å bekrefte valget.
  5. Avslutt YouCam-programmet og start det på nytt for å vise et bilde.