• Opplysning
    Windows 11

Du finner vanlige spørsmål og svar her.

• Tilbakemelding

Laster inn...

HP-PCer - feilsøke HDMI-skjerm- og lydproblemer (Windows)

Dette dokumentet gjelder HP-datamaskiner med HDMI-kontakt.
Når du kobler datamaskinen til en HDMI-enhet, for eksempel en skjerm, TV eller surroundlyd-høyttalere, kan det oppstå problemer med visning eller lyd. Bruk informasjonen i dette dokumentet til å kontrollere innstillingene og feilsøke problemer.

Trinn 1: Bruk riktig HDMI-kabel for HDMI-enheten

De fleste HDTV-enheter har mer enn én HDMI-plugg, derfor er det svært viktig at HDMI-skjermens inngangskilde er satt til samme HDMI-port som er koblet til datamaskinen, f.eks. HDMI 2 til HDMI 2.
Hvis datamaskinen og HDMI-enheten bruker forskjellige kabeltyper, kan du kjøpe adaptere. Se Oversikt over HDMI- og DVI-tilkoblinger for datamaskiner for mer informasjon.
HDMI-kabelkontakt
Bilde av pluggen på en HDMI-kabel
HDMI 19-pin port (Normal)
HDMI 19-pin (Normal)

Trinn 2: Velg HDMI-lydutgang som standard lydenhet

Velg HDMI-enheten som standard utgangsenhet. Når en ekstern lydenhet ikke er koblet til datamaskinen, går lydinnstillingene tilbake til datamaskinens høyttalere og hodetelefoner. Når HDMI-enheten er koblet til datamaskinen, endres lydinnstillingene til HDMI-enheten. Åpne lydinnstillingene for å kontrollere at riktig utgangsenhet er valgt.
merknad:
Bildene i dette dokumentet stemmer kanskje ikke helt overens med datamaskinen din, men fremgangsmåten er den samme.
  1. Koble HDMI-kabelen til datamaskinen og til utgangsenheten.
  2. Søk etter og åpne Kontrollpanel i Windows.
  3. Klikk på Lyd og deretter på fanen Avspilling.
  4. Vinduet Lyd åpnes. På fanen Avspilling velger du Høyttalere/hodetelefoner eller Høyttalere og hodetelefoner og klikker deretter på Bruk standard.
    merknad:
    Bruk Standard enheter for lydenheter, for eksempel hodetelefoner eller høyttalere. Bruk Standard kommunikasjonsenhet for å foreta og motta telefonoppringninger.
    Angi høyttalere som standard lydenhet
  5. Velg utgangsenheten som er koblet til med HDMI-kabel, og klikk deretter på Bruk standard.
    Angi utgangsenheten koblet til med HDMI-kabelen som standardenhet
  6. Høyreklikk på utgangsenheten som er koblet til med HDMI-kabel, og velg deretter Vis frakoblede enheter. HDMI-kabelen må være tilkoblet når den konfigureres.
    Velge Vis frakoblet enheter
  7. Hvis du vil vise alle de tilgjengelige lydenhetene, høyreklikker du på en enhet som vises i vinduet Lyd, og velger Vis deaktiverte enheter og Vis frakoblede enheter.

Trinn 3: Kjør lydsjekk i HP Support Assistant

Kjør lydsjekken i HP Support Assistant for å forsikre at lydenheten fungerer som den skal.
  1. Gå til HP Support Assistant for å laste ned og installere programvaren med HP Support Assistant, hvis den ikke allerede er installert på datamaskinen.
  2. Søk etter og åpne HP Support Assistant i Windows.
  3. Mine enheter-fanen klikker du på din datamaskin.
    Velg din datamaskin etter du har åpnet HP Support Assistant
  4. Klikk på fanen Feilsøking og løsninger, og klikk deretter på Lydsjekk i delen Ettklikksløsninger.
  5. Klikk på Neste, og vent til lydtesten er fullført.
    Klikke på Neste for å starte lydsjekken
  6. Se gjennom testresultatene på skjermbildet til diagnostikkresultatene for lyd og mikrofon, og klikk deretter på Test lyd.
    Gå gjennom testresultatene for lyd, og klikk deretter på Test lyd
  7. Hvis lyden ikke er som den skal, klikker du på Kan ikke høre lyd og følger instruksjonene på skjermen.
Hvis lydproblemet vedvarer, fortsetter du til neste trinn.

Trinn 4: Bruk Windows' feilsøkingsverktøy for lyd

Bruk feilsøkingsverktøyet for å løse problemer med avspilling av lyd.
  1. Søk etter og åpne Kontrollpanel i Windows.
  2. Klikk på Feilsøking.
    merknad:
    Hvis du ikke ser Feilsøking oppført, kan du endre Vis etter: (plassert øverst til høyre på skjermen) til Store ikoner.
  3. Klikk på Feilsøk lydavspilling under Maskinvare og lyd.
    merknad:
    Administratorrettigheter kreves for å kjøre dette programmet. Hvis du blir bedt om det, angir du administratorpassordet eller bekrefter.
     Klikk Feilsøk lydavspilling
  4. Lyd-feilsøkingsverktøyet åpner. Klikk på Neste. Feilsøkingsverktøyet begynner å kontrollere status for lyd-tjenesten.
    Klikk på siden for å kjøre feilsøkingsverktøyet for lyd for avspilling av lyd
  5. Velg enheten du vil feilsøke, og klikk på Neste.
  6. Følg instruksjonene på skjermen og gjør alle endringer som blir foreslått av feilsøkingsverktøyet. Når du er ferdig, lukker du feilsøkingsverktøyet.

Avansert feilsøking

Hvis trinnene i dette dokumentet ikke løser HDMI-problemet, kan du se HP-PC-er – avansert HDMI-skjerm- og lydfeilsøking (Windows).