HP PC-er - Forstå og feilsøke Bluetooth trådløsteknologien (Windows 8.1, 8, 7, Vista, XP)

Dette dokumentet gjelder HP og Compaq datamaskiner med Bluetooth.
Trådløs Bluetooth-teknologi gir trådløs kommunikasjon mellom datamaskiner og andre enheter som har Bluetooth, og er forhåndsinstallert på noen HP-datamaskiner. Dette dokumentet inneholder generell informasjon for å hjelpe deg å forstå trådløs Bluetooth-teknologi, bruksområder, terminologi og grunnleggende oppsettsprosesser. Du finner mer detaljert informasjon ved å følge koblingene i hver del.
Hvis Bluetooth er nytt for deg, lurer du kanskje på hvorfor du vil bruke det. Hensikten med å bruke Bluetooth er å gjøre det enkelt å kommunisere trådløst mellom to enheter med Bluetooth. Følgende liste inneholder eksempler på hvordan du kan bruke Bluetooth.
  • Trådløs mus og tastatur - koble mus og tastatur trådløst til datamaskinen.
  • Personlige digitale assistenter (PDA) - overfør filer mellom datamaskinen og en PDA.
  • Mobiltelefoner - overfør filer mellom mobiltelefonen og datamaskinen.
  • Digitale kameraer - overfør filer fra et digitalkamera til datamaskinen.
  • Skrivere - skriv ut fra datamaskinen med en skriver som har Bluetooth.
  • Hodetelefoner - lytt til musikk uten å forstyrre andre eller å rote deg inn i ledninger.
  • Datamaskiner - del filer mellom to datamaskiner som har Bluetooth.
Bluetooth er en svært sikker trådløs protokoll som bruker radiofrekvenser til å koble datamaskiner og enheter som har Bluetooth sammen. Bluetooth forenkler kommunikasjonen mellom datamaskiner og enheter som har Bluetooth ved å opprette personlige områdenettverk (PAN). Hvis du vil opprette et Bluetooth PAN, må du ha minst to enheter som har Bluetooth-brikker.
Rekkevidden for en gitt enhet avhenger av enhetsklassen. En type Bluetooth-enheter brukes hovedsakelig med periferi-enheter, for eksempel hodetelefoner, mus eller tastatur. Rekkevidden er opp til ca 1 meter (3 fot). En annen type brukes primært i datamaskiner og mobile enheter, som mobiltelefoner, PDAer, eller MP3-spillere. Rekkevidden er ca 10 meter (30 feet). Se dokumentasjonen for Bluetooth-enheten eller nettsted for spesifikk informasjon om rekkevidden for den bestemte enheten din.
Ikke alle Bluetooth-grensesnitt er de samme. Det er ulike versjoner av Bluetooth-driverne med forskjellige grensesnitt. Når du bruker Bluetooth på HP datamaskiner, må du laste ned og bruke de nyeste Bluetooth-driverne. Se delen Laste ned Bluetooth-drivere i dette dokumentet for mer informasjon.

Identifisere datamaskiner med Bluetooth

Bluetooth-programvaren er en del av Windows-operativsystemet; men det betyr ikke at Bluetooth-maskinvare er installert på en bestemt HP-datamaskin. For å finne ut om datamaskinen har Bluetooth-maskinvare installert, se produktspesifikasjonene for den bestemte datamaskinmodellen.
Du kan også følge fremgangsmåten nedenfor for å fastslå om datamaskinen har Bluetooth-maskinvare installert.
  1. Windows 8.1, 8 - Trykk på Windows + W-tasten på tastaturet, skriv enhetsbehandling i søkefeltet for Innstillinger, og klikk deretter Enhetsbehandling fra resultatlisten.
    Windows 7 og Vista - Klikk på Start, og skriv enhetsbehandling i søkefeltet, klikk deretter Enhetsbehandling fra listen.
    Windows XP - Klikk Start, klikk Kjør, skriv devmgmt.msc i Åpne-feltet og klikk OK.
  2. I vinduet Enhetsbehandling, dobbeltklikker du for å utvide listen over Nettverkskort og let etter Bluetooth.
    Figur : Enhetsbehandling
    Bilde av Enhetsbehandling med kategorien Nettverksadaptere utvidet som viser Bluetooth-enheter
  3. Hvis det er Bluetooth-enheter oppført i Enhetsbehandling, har datamaskinen Bluetooth-maskinvare installert.
    Hvis det er Bluetooth-enheter oppført i Enhetsbehandling, har ikke datamaskinen Bluetooth-maskinvare installert. Du kan legge til Bluetooth på datamaskinen ved å installere Bluetooth-maskinvare. Installasjon av Bluetooth-maskinvare kan være så enkelt som å sette inn en Bluetooth-USB-dongle i en ledig USB-port og vente på at Windows oppdager og konfigurerer den nye maskinvaren.

Laste ned Bluetooth-driverne

HP-datamaskiner er ikke alltid kompatibel med alle Bluetooth-enheter. Du kan oppleve tilkoblingsproblemer på nyere enheter hvis du bruker eldre Bluetooth enhetsdrivere på datamaskinen. HP anbefaler å laste ned og installere de nyeste Bluetooth driverne for datamaskiner som har Bluetooth.
Gå til Drivere og nedlastinger-siden til ditt HP-produkt for å laste ned og installere den nyeste Bluetooth-driveren.
Hvis du installert tredjeparts Bluetooth-maskinvare på datamaskinen, gå til maskinvareprodusentens nettside for å se etter Bluetooth driveroppdateringer.
Se støttedokumentet Hente programvare og drivere for mer informasjon om å holde programvaren og driverne på datamaskinen oppdatert.

Kjøpe en enhet med Bluetooth

Før du kjøper en enhet til bruk med datamaskinen via Bluetooth, kontroller at enheten du kjøper er Bluetooth-aktivert. Alt du trenger å gjøre er å se etter Bluetooth- symbolet på emballasjen. Hvis symbolet er der, så er enheten Bluetooth-aktivert.
Bluetooth-produkter har Bluetooth experience-ikoner på emballasjen for å gjøre det enkelt å finne ut hvilke Bluetooth-aktiverte enheter som fungerer med hverandre.
Det er fem forskjellige Bluetooth experience-ikoner, som er oppført nedenfor:
  • Utskrift - utskriftsikonet betyr at du kan skrive ut trådløst fra enheten via Bluetooth. Du kan for eksempel sende en fil til en skriver fra en mobiltelefon.
  • Inndata - ikonet inndata betyr at du kan trådløst kontrollere og legge inn data på en Bluetooth-aktivert enhet. Du kan for eksempel koble et tastatur til datamaskinen.
  • Headsett - ikonet headsett betyr at du kan snakke i telefon mens du holder hendene fri. For eksempel kan du delta i en telefonkonferanse på jobben mens du samtidig har hendene fri til å ta notater eller skrive på datamaskinen.
  • Overføring - overføring-ikonet betyr at du kan trådløst sende og motta data, tekst eller bilder. Du kan for eksempel sende et bilde fra kameratelefonen til datamaskinen.
  • Musikk - musikkikonet betyr at du kan lytte til musikk trådløst. For eksempel kan du lytte til mp3-spilleren gjennom hodetelefonene.
For mer informasjon om tilgjengelige Bluetooth-enheter, gå til Bruke Bluetooth-produkter-nettsiden (på engelsk).

Konfigurere en Bluetooth-enhet

Før du konfigurerer Bluetooth-enheter, er det nyttig å forstå følgende terminologi:
  • Oppdagbar modus - lar en Bluetooth-enhet kringkaste et signal slik at den kan oppdages av andre Bluetooth-enheter i nærheten.
  • Søker - prosessen der en Bluetooth-enhet forsøker å finne en annen Bluetooth-enhet som kringkaster et signal i oppdagbar modus.
  • Kobler sammen - prosessen hvor to Bluetooth-aktiverte enheter bruker en tilgangsnøkkel for å opprette en kobling mellom dem for første gang.
  • Tilgangsnøkkel - en tilgangsnøkkel, noen ganger kalles den et passord eller Bluetooth-kode, er en rekke unike numre som tillater to Bluetooth-aktiverte enheter å kommunisere med hverandre på en sikker måte.
For å sette opp en ny Bluetooth-aktivert enhet på datamaskinen, må du gjøre den nye enheten oppdagbar, søke etter den nye enheten fra datamaskinen, og deretter koble datamaskinen til den nye enheten. Noen enheter krever bruk av en tilgangsnøkkel for å etablere en tilkobling, andre krever det ikke. Ved sammenkobling av Bluetooth-enheten med datamaskinen, må du gå tilbake og fjerne oppdagelsesmodusen slik at datamaskinen ikke kan ses av andre Bluetooth-enheter i nærheten.
For detaljert informasjon om hvordan du konfigurerer Bluetooth-enheter på datamaskinen, kan du se:

Spesielle funksjoner for HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 8.1

Visse HP PC-modeller med de nyeste Windows 8.1-driverne har muligheten til å utføre spesielle funksjoner når den kobles sammen med en Bluetooth-mobiltelefon. Disse funksjonene inkluderer:
  1. Gjengi lyden for en samtale gjennom PC-høyttalerne via Bluetooth.
  2. Kontrollere lyden av en mobiltelefon gjennom PC-en når telefonen har et headset tilkoblet via Bluetooth.
  3. Overføre filer fra forskjellige formater via Bluetooth.
merknad:
Disse funksjonene er bare tilgjengelige når du laster ned de siste Windows-oppdateringene for Windows-8.1. Drivere for Windows 8 støtter ikke funksjonene 1 og 2.

Løse problemer med Bluetooth og mobiltelefoner

Følg denne fremgangsmåten hvis du opplever problemer med å spille av lyd, ringe eller overføre filer fra en mobiltelefon til PC-en via Bluetooth.
  • Windows 8.1: Kontroller at du har de riktige Windows 8.1 Bluetooth-driverne installert på datamaskinen. Gå til Drivere og nedlastinger-siden til ditt HP-produkt for å laste ned og installere den nyeste Bluetooth-driveren for Windows 8.1.
  • Elektromagnetisk interferens: Kontroller at det er ingen elektromagnetisk interferens fra andre enheter slik som mikrobølgeovn eller en trådløs telefon. Alle trådløse kommunikasjonsenheter, inkludert Bluetooth, som bruker radiofrekvenser til å koble til hverandre er utsatt for elektromagnetisk interferens. Reduser elektromagnetisk interferens ved å flytte andre enheter vekk fra området.
  • Avstand: Flytt den Bluetooth-aktiverte datamaskinen og Bluetooth-aktiverte enheten tettere sammen. Bluetooth-aktiverte enheter innenfor spesifikke retningslinjer for avstand. Se dokumentasjonen for Bluetooth-enheten eller nettsted for spesifikk informasjon om rekkevidden for den bestemte enheten din.
  • Flere Bluetooth-enheter: Bruk bare én Bluetooth-aktivert enhet om gangen. Bruk av flere Bluetooth-aktiverte enheter om gangen kan føre til at enhetene mister tilkoblingen. Hvis du for eksempel forsøker å bruke et Bluetooth-håndfrisett til å lytte til musikk på datamaskinen mislykkes mens du forsøker å sende bilder fra Bluetooth-kameraet ditt, prøver du sannsynligvis å bruke for mange Bluetooth-tilkoblinger samtidig. Forsøk å bare bruke en Bluetooth-tjeneste om gangen.