HP og Compaq flatskjermer - Skjermproblemer

Dokumentet løser vanlige kvalitetsproblemer for skjermer som kan oppstå med LCD-flatskjermer. Bruk informasjonen nedenfor for å feilsøke skjermproblemet.
En liten prikk er for lys eller svart
På grunn av måten LCD-teknologien fungerer, vil kanskje ikke et bestemt antall piksler vises riktig. Hvis skjermen har for mange pikseldefekter i et bestemt område, kan brukeren bli distrahert. For mer informasjon om feil, kan du se retningslinjer for HP pikselpolicy.
Figur : Pikseldefekter
Pikseldefekter
Sort eller tom skjerm
Skjermen forblir svart eller tom, og det er ingen feilmeldinger på skjermen.
  merknad:
Hvis skjermen er svart eller tom, men en feilmelding som "Ingen signal" vises på skjermen, kan problemet være relatert til videosignalet. Feilsøk ved å bruke Flatskjerm-meldinger på skjermen om Ingen signal, Signal utenfor rekkevidde, Hvilemodus, eller Strømsparing.
Figur : Tom skjerm
Tom skjerm
Hvis du vil feilsøke dette problemet, sjekk at skjermen har strøm, test videotilkoblingen mellom datamaskinen og skjermen for å sikre at den er riktig tilkoblet og koble skjermen til en annen datamaskin. For bestemte trinn, bruk HP LCD-flatskjermer - Skjermen er tom.
Uklar tekst, uklare eller strukkede bilder
Teksten er uklar, eller objekter er litt uklare i kantene, strukket, og ute av proporsjoner.
Når dette skjer, kan skjermoppløsningen på datamaskinen settes til noe annet enn den opprinnelig skjermoppløsningen på skjermen. Når skjermmaskinvaren skalerer bildet, kan kantene av de viste objektene bli litt uskarpe når hele bildet er forstørret eller forminsket for å passe til kantene av skjermen.
Figur : Uklart skjermbilde
Uklart bilde på ny skjerm
Figur : Korrekt skjermbilde
Uklart bilde på ny skjerm
Figur : Oppløsningen er for lav - strukket skjermbilde
Feil oppløsning
Figur : Riktig oppløsning
Riktig oppløsning
  merknad:
Hvis uskarphet bare oppstår når du bruker et program som et spill, må du kontrollere at oppløsningen som er satt for spillet passer skjermoppløsningen.
Bruk følgende fremgangsmåte for å fikse oppløsningsproblemene:
  1. Start datamaskinen på nytt.
    Hvis dette ikke løser problemet, fortsetter du til neste trinn.
  2. Trykk på Auto-knappen foran på skjermen for å kjøre autojustering.
  3. Bruk knappene foran på skjermen for å åpne menyen på skjermen og velg gjenopprett fabrikkinnstillinger eller standard. Hvis det fortsatt er problemer med skjermbildet, fortsetter du til neste trinn.
  4. Finn den opprinnelige oppløsningen til skjermen. Du kan finne den opprinnelige oppløsningen på følgende steder:
    • I spesifikasjonene på esken.
    • I det trykte materialet som kom med web-monitoren.
    • I produktspesifikasjonene på HPs nettsted.
      merknad:
    Noen vanlige oppløsninger er 800 x 600, 1024 x 768, 1440 x 900, 1920 x 1200 og 1680 x 1050.
  5. Endre skjermoppløsningen som tilsvarer den opprinnelige oppløsningen på følgende måte:
    • Søk og åpne Skjerminnstillinger i Windows 10. Klikk på Avanserte skjerminnstillinger og deretter velge ønsket oppløsning.
    • I Windows 8 trykker du på Windows + X-tasten. Klikk på Kontrollpanel, finn området Utseende og personalisering og klikk Juster skjermoppløsningen.
      Skyv glidebryteren til den opprinnelige oppløsningen for skjermen er satt, og klikk deretter OK.
    • I Windows 7, klikk på Start , Kontrollpanel, finn området Utseende og personalisering og klikk Juster skjermoppløsningen.
      Skyv glidebryteren til den opprinnelige oppløsningen for skjermen er satt, og klikk OK.
    Hvis du ikke kan velge den opprinnelige oppløsningen, fortsett til neste trinn for å oppdatere driverne for skjermkortet på datamaskinen.
  6. Hvis du har en HP-datamaskin, kan du oppdatere skjermdriverne fra webområdet for HP.
    Du kan ogås hente de nyeste oppdaterte skjermdriverne fra videomaskinvareprodusentens webområde. Følgende liste viser noen av videomaskinvare-nettstedene:
    • Se etter NVIDIA skjermdriveroppdateringer på NVIDIA (på engelsk).
    • Se etter AMD skjermdriveroppdateringer på AMD (på engelsk).
    • Se etter Intel videostøtte og nedlastinger, Intel nedlastinger (på engelsk).
  7. Etter du har oppdatert skjermdriverne, gå tilbake til trinn 1, og prøv å endre skjermoppløsningen igjen.
      merknad:
    Hvis du ikke kan velge den opprinnelige oppløsningen etter at du har oppdatert skjermdriverne, støtter ikke grafikkortet i datamaskinen den oppløsningen og må oppgraderes.
    Hvis du oppdaterte skjermdriverne, har satt den riktige skjermoppløsningen og problemet fortsatt oppstår, fortsett til neste trinn.
  8. Hvis datamaskinen som er koblet til skjermen bruker Windows 7, gjør du følgende:
    1. Start datamaskinen i sikker modus. Start datamaskinen på nytt og trykk på F8-tasten gjentatte ganger når det første skjermbildet vises. Velg Sikker modus fra Windows-menyen Avanserte alternativer, og trykk på Enter.
    2. Hvis datamaskinen som er koblet til skjermen bruker Windows 8, se Windows 8 sikker modus.
    3. Mens datamaskinen er i sikker modus, trykk på Auto-knappen foran på skjermen for å kjøre autojustering på nytt.
    4. Hvis skjermen er skarpere i sikkermodus, kan du installere skjermdriverne fra CDen som fulgte med skjermen mens du fremdeles er i sikkermodus.
  9. Hvis skjermen er fortsatt uklart, må den repareres.
Skjermen flimrer, ustabilt bilde
Hvis skjermen flimrer, kontroller at skjerminnstillingene i Windows samsvarer med den opprinnelige oppløsningen og oppdateringsfrekvensen for skjermen. Finn den opprinnelige oppløsningen på en flatskjerm på esken, i spesifikasjonene, eller i det trykte materialet som fulgte med skjermen. Noen vanlige oppløsninger er 800 x 600, 1024 x 768, 1920 x 1200 og 1680 x 1050. Den vanligste oppdateringsfrekvensen for LCD-skjermer er 60 Hz. Dette kan vanligvis endres for flatskjermer ved hjelp av Plug and Play-innstillinger. Men hvis du bruker spesiell videoprogramvare for å øke eller redusere oppdateringsfrekvensen, endre oppdateringsfrekvensen for å samsvare med standardinnstillingen for oppdateringsfrekvensen for skjermen.
  merknad:
Hvis skjermen flimrer i Windows 10, er det vanligvis forårsaket av inkompatible programmer eller skjermdrivere. For å finne ut om et program eller en driver forårsaker problemet, kontroller om Oppgavebehandling flimrer. Deretter, basert på denne informasjonen, må du avinstallere applikasjonen eller oppdatere skjermdriveren.
Figur : Flimrende skjerm
Flimrende skjerm
  1. Hvis du vil endre skjermoppløsningen og oppdatere innstillingene i Windows, gjør du følgende:
    • I Windows 10:
      1. Høyreklikk på skrivebordet og velg Skjerminnstillinger.
      2. Under Tilpass til skjermen, klikk på avanserte skjerminnstillinger nederst.
      3. Under Relaterte innstillinger, og klikk på Egenskaper for skjermkortet.
      4. Velg kategorien Skjerm.
      5. Velg en annen oppdateringsfrekvens under oppdateringsfrekvens for skjermen, hvis tilgjengelig.
      6. Klikk på OK for å lagre endringene.
    • I Windows 8:
      1. Trykk på Windows-tasten + X-tasten og klikk på Kontrollpanel.
      2. Finn området Utseende og personalisering og klikk Juster skjermoppløsningen.
      3. Flytt glidebryteren til skjermoppløsningen samsvarer med den opprinnelige oppløsningen.
      4. Klikk Avanserte innstillinger, og velg deretter kategorien Skjerm.
      5. Hvis det ikke allerede er valgt, velger du skjermoppdateringsfrekvensen som tilsvarer standardfrekvensen for skjermen.
      6. Klikk på OK, og klikk på OK igjen.
    • I Windows 7:
      1. Klikk på Start , og deretter Kontrollpanel.
      2. Finn området Utseende og personalisering og klikk Juster skjermoppløsningen.
      3. Flytt glidebryteren til skjermoppløsningen samsvarer med den opprinnelige oppløsningen.
      4. Klikk Avanserte innstillinger, og velg deretter kategorien Skjerm.
      5. Velg skjermoppdateringsfrekvensen til skjermen som tilsvarer standardfrekvensen for skjermen (hvis det ikke allerede er valgt).
      6. Klikk på OK, og klikk på OK igjen.
    Hvis du ikke kan velge den opprinnelige oppløsningen, fortsett til neste trinn for å oppdatere driverne for skjermkortet på datamaskinen.
  2. Hvis du har en HP-datamaskin, kan du oppdatere skjermdriverne fra webområdet for HP.
    Du kan ogås hente de nyeste oppdaterte skjermdriverne fra videomaskinvareprodusentens webområde. Følgende liste viser noen av videomaskinvare-nettstedene:
    • Se etter NVIDIA skjermdriveroppdateringer på NVIDIA (på engelsk).
    • Se etter ATI skjermdriveroppdateringer på AMD (på engelsk).
    • Se etter Intel videostøtte og nedlastinger, Intel nedlastinger (på engelsk).
  3. Etter du har oppdatert skjermdriverne, gå tilbake til trinn 1, og prøv å endre skjermoppløsningen igjen.
      merknad:
    Hvis du ikke kan velge den opprinnelige oppløsningen etter at du har oppdatert skjermdriverne, støtter ikke grafikkortet i datamaskinen den oppløsningen og må oppgraderes.
    Hvis skjermen fortsetter å flimre etter at du har satt den opprinnelige skjermoppløsningen og oppdateringsfrekvensen, fortsett til neste trinn.
  4. Last ned og installer de nyeste skjermkortdriverne. Gå tilbake til trinn 2 for instruksjoner.
    Hvis du allerede installert de nyeste skjermdriverne i trinn 2, fortsett til neste trinn.
  5. Kontroller skjermkabel-tilkoblingene. Koble fra kabelen og kontroller kabelen for skade. Hvis kabelen er skadet, bytt den ut med en ny kabel. Prøv å bruk kabler som er mindre enn 3 meter (10 fot).
  6. Kontroller miljøet rundt skjermen. Skjermer er følsomme for magnetfelt. Høyttalere, lysrør, vifter, mobiltelefoner, radioer og andre elektriske enheter kan føre til flimmer. Flytt midlertidig elektriske enheter vekk for å se om de produserer felt som forårsaker flimmer.
  7. Hvis skjermen har mer enn én type forbindelse tilgjengelig som VGA, DVI eller HDMI, kan du prøve en annen type tilkobling.
  8. For å se om videosignalet som kommer fra datamaskinen forårsaker problemet, koble midlertidig skjermen til en annen datamaskin, for eksempel en bærbar datamaskin.
    Hvis flimmeret er borte når skjermen er koblet til en annen datamaskin, må skjermkortet på den første datamaskinen oppgraderes for å bruke skjermen.
Flere fargede horisontale eller vertikale linjer på skjermen
Flere vertikale linjer vises på skjermen.
Figur : Vertikale linjer på skjermen
Loddrette linjer på skjermen.
  1. Bruk knappene foran på skjermen for å åpne menyen på skjermen og velg gjenopprett fabrikkinnstillinger eller standard.
    Hvis du trenger hjelp til å bruke menyen på skjermen, kan du se i håndboken for skjermen.
  2. Trekk ut videokabelen mellom datamaskinen og skjermen og sjekk endene for bøyde eller ødelagte pinner. Hvis noen pinner er skadet, skift ut kabelen. Hvis ikke kan du koble til kabelen mellom datamaskinen og skjermen.
  3. Hvis skjermen har mer enn én type forbindelse tilgjengelig som VGA, DVI eller HDMI, kan du prøve en annen type tilkobling.
  4. Hvis mulig, koble skjermen til en annen datamaskin. Hvis linjene vises når skjermen er koblet til den andre datamaskinen, kan skjermen være skadet eller ødelagt.
    Hvis linjene forsvinner når skjermen er koblet til en annen datamaskin, koble skjermen til den opprinnelige datamaskinen og fortsett til neste trinn for å oppdatere skjermdriverne.
  5. Hvis du har en HP-datamaskin, kan du oppdatere skjermdriverne fra webområdet for HP.
    Du kan ogås hente de nyeste oppdaterte skjermdriverne fra videomaskinvareprodusentens webområde. Følgende liste viser noen av videomaskinvare-nettstedene:
    • Se etter NVIDIA skjermdriveroppdateringer på NVIDIA (på engelsk).
    • Se etter AMD skjermdriveroppdateringer på AMD (på engelsk).
    • Se etter S3 skjermdriveroppdateringer på S3 Graphics (på engelsk).
    • Se etter Intel videostøtte og nedlastinger, Intel nedlastinger (på engelsk).
  6. Hvis problemet ikke løses ved å oppdatere driverne, kan grafikkortet være skadet.
    Vanligvis blir skjermkortet skadet av for mye varme som skyldes en opphopning av støv rundt vifteområdene. Rengjøring av komponentene inni datamaskinen, spesielt grafikkortet, kan løse problemet.
Skjermen er misfarget
Hele skjermen er misfarget.
Figur : Feil farger
Feil farger
Figur : Riktige farger
Riktig oppløsning
Bruk følgende fremgangsmåte for å løse problemet med feil farger:
  1. Sjekk kabel-tilkoblinger og kontroller at tilkoblingen ikke er løs. Stram skruene på tilkoblingen hvis pluggen er løs.
  2. Trykk knappen Auto eller Autoselect på skjermen.
  3. Trykk på Meny, og velg Gjenopprett fabrikkinstillinger. Hvis skjermen fortsatt har feil farger, fortsetter du til neste trinn.
  4. Hvis skjermen har mer enn én type forbindelse tilgjengelig som VGA, DVI eller HDMI, kan du prøve en annen type tilkobling.
  5. Hvis mulig, koble skjermen til en annen datamaskin. Hvis fargene er feil når skjermen er koblet til den andre datamaskinen, kan skjermen være skadet eller ødelagt.
  6. Få utført reparasjon på skjermen.
Det vises en melding om Ingen signal eller Signal utenfor rekkevidde
Når slike meldinger vises på skjermen, kan ikke skjermen registrere eller definere videosignalet.
For å hindre at feilen oppstår, kontroller at et kompatibelt videosignalet sendes fra datamaskinen (eller en annen videokilde). Kontroller at datamaskinen ikke er i sovemodus, kontroller kabeltilkoblingen, slå av og på skjermen og kontroller at datamaskinen bruker en kompatibel visningsmodus. For mer informasjon kan du se HP støttedokumentet Flatskjerm-meldinger på skjermen om Ingen signal, Signal utenfor rekkevidde, Hvilemodus, eller Strømsparing.
Det vises en melding om Strømsparing, Hvilemodus eller hvilemodus
Disse meldingene viser at datamaskinen har sendt et signal til skjermen som setter den i lavstrømsmodus. Strømsparingsmodi kan også oppstå hvis skjermen ikke har mottatt et videosignal i en lengre periode.
For å vekke datamaskinen, beveger du musen eller trykker mellomromstasten. Hvis datamaskinen ikke våkner, trykk på hvilemodus-knappen på tastaturet. Du må kanskje trykke hvilemodus-knappen på tastaturet to ganger. Hvis datamaskinen fortsatt ikke våkner, trykker du på strømknappen på datamaskinen i ett sekund og slipper. For mer informasjon om disse meldingene kan du se HP støttedokumentet Flatskjerm-meldinger på skjermen om Ingen signal, Signal utenfor rekkevidde, Hvilemodus, eller Strømsparing.
Generelle feilsøkingstips for kvalitetsproblemer med skjermbildet
Her følger noen generelle feilsøkingstrinn av dårlig skjermvisningskvalitet.
  merknad:
Hvis skjermen flimrer i Windows 10, er det vanligvis forårsaket av inkompatible programmer eller skjermdrivere. For å finne ut om et program eller en driver forårsaker problemet, kontroller om Oppgavebehandling flimrer. Deretter, basert på denne informasjonen, må du avinstallere applikasjonen eller oppdatere skjermdriveren.
Svarte kanter ved kanten av bildet, bildet blir uskarpt, skygger, strukket bilde, videoavspillingsproblemer og mange andre symptomer kan ofte løses med følgende fremgangsmåte:
  1. Trykk knappen Auto eller Autoselect på skjermen.
  2. Trykk på Meny, og velg Gjenopprett fabrikkinstillinger.
  3. Hvis skjermen har mer enn én type forbindelse tilgjengelig som VGA, DVI eller HDMI, kan du prøve en annen type tilkobling.
  4. Angi skjermoppløsningen på datamaskinen til den opprinnelige oppløsningen på skjermen. Finn den opprinnelige oppløsningen for skjermen fra esken skjermen kom i, skjermens brukerhåndbok eller produktspesifikasjonene. Bruk fremgangsmåten nedenfor til å endre skjermoppløsningen:
    1. Windows 8, trykk Windows-tasten + X-tasten, klikk Kontrollpanel, finn området Utseende og personalisering og deretter Juster skjermoppløsningen.
      I Windows 7, klikk Start, klikk på Kontrollpanel, og klikk Juster skjermoppløsningen i Utseende og personalisering.
    2. Skyv glidebryteren til den opprinnelige oppløsningen for skjermen er satt, og klikk OK.
      Hvis den opprinnelige skjermoppløsningen ikke er en av innstillingene som du kan velge eller problemet fortsetter, fortsett til neste trinn.
  5. Kontroller at datamaskinen bruker de nyeste driverne for skjermkortet. Last ned og installerer de nyeste skjermdriverne for skjermkortet som er installert i datamaskinen. Oppdater skjermkortdriverne for å løse mange typer kvalitetsproblemer med skjermbildet, spesielt i spill. Å oppdatere skjermdriverne kan gi flere skjermoppløsninger som kan passe bedre for skjermen.
    Hvis du har en HP-datamaskin, kan du oppdatere skjermdriverne fra webområdet for HP. Du kan også hente de nyeste oppdaterte skjermdriverne fra videomaskinvareprodusentens webområde. Følgende liste viser noen av videomaskinvare-nettstedene:
    • Se etter NVIDIA skjermdriveroppdateringer på NVIDIA (på engelsk).
    • Se etter AMD skjermdriveroppdateringer på AMD (på engelsk).
    • Se etter S3 skjermdriveroppdateringer på S3 Graphics (på engelsk).
    • Se etter Intel videostøtte og nedlastinger, Intel nedlastinger (på engelsk).
  6. Finjuster lysstyrken, fargene, bildeposisjonen og kontrasten med knappene på skjermen. Du kan finne informasjon om bildejustering i skjermens brukerhåndbok eller det elektroniske dokumentet "Bruke og justere skjermen".
  7. Hvis du ikke kan justere bildet for å løse problemet, bytt videokabelen til en kortere videokabel å se om problemet er relatert til videosignalstyrken. Hvis bildet er bedre når kabelen byttes, må du bruke en bedre kabel.
  8. Hvis kvalitetsproblemet med skjermbildet vedvarer, kan det hende at skjermen er defekt. Noen symptomer for bildekvalitet som angir maskinvarefeil er:
    • Permanent heltrukken røde, grønne eller blå linjer som går over skjermen. Dette indikerer at en jordingskrets er brutt: skift ut skjermen.
    • Skjermen kan ikke vise rødt, grønt eller blått, selv fra skjermens skjermmeny. Dette indikerer en feil på hovedkortet: bytt ut skjermen eller grafikkortet.
    • Permanent grå sveip eller bånd over skjermen. Denne feilen er mer synlig når en helt hvit bakgrunn vises. Dette symptomet indikerer at polariseringsfilteret er skadet eller feiljustert.