HP-skrivere - avinstallere skriverprogramvaren (Windows)

Dette dokumentet gjelder for HP-skrivere og datamaskiner med Windows.
Avinstaller HP-skriverdriverne og -programvaren ved hjelp av verktøyet Windows Programmer og funksjoner, og fjern deretter skriveren fra listen over installerte enheter.

Trinn 1: Avinstaller skriveren fra Programmer og funksjoner

Fjern skriverdriveren og programvaren ved hjelp av verktøyet Avinstaller et program i Windows Programmer og funksjoner.

Video som viser avinstallasjon av skriverprogramvare i Windows

1. Hvis skriveren er koblet til datamaskinen med en USB-kabel, må du koble kabelen fra skriveren.
  2. Søk etter funksjoner i Windows, og klikk på Programmer og funksjoner eller Apper og funksjoner i listen over søkeresultater.
  3. Klikk på HP-skrivernavnet i listen over installerte programmer, og klikk deretter på Avinstaller eller Ja.
  4. Hvis meldingen Brukerkontokontroll vises, klikker du på Ja.
  5. Følg instruksene på skjermen for å fullføre fjerningen av programvaren.
    Hvis programvarens avinstalleringsprosess ikke startet, eller det vises en feilmelding under avinstallering, laster du ned Løs problemer som blokkerer programmer fra å installeres eller fjernes (på engelsk) fra Microsoft-nettstedet, og prøv deretter å avinstallere igjen.
  6. Når avinstalleringen av programvaren er fullført, må du starte maskinen på nytt.

Trinn 2: Fjern skriveren fra enhetslisten

For å fullføre avinstalleringen kan du fjerne skriveren og alle Windows-skriverdrivere fra listen over Windows Enheter og skrivere.
  1. Kontroller at skriveren er slått på og er i klartilstand.
  2. Hvis skriveren er koblet til datamaskinen med en USB-kabel, må du koble kabelen fra skriveren.
  3. Søk etter og åpne Kontrollpanel i Windows.
  4. Klikk på Enheter og skrivere, høyreklikk på ikonet for skriveren din , og klikk deretter på Fjern enhet eller Avinstaller enhet.
    Hvis du ikke ser skriveren din i listen, kan du utvide delen Skrivere.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre fjerningen av skriveren.
    Hvis det er flere ikoner for skriveren, fjerner du alle.
merknad:
Hvis skriveren som blir fjernet er trådløs og fortsatt aktiv, kan Windows automatisk plassere skriveren i enhetslisten. I så fall ser du bare bort fra det ekstra enhetsikonet.

Trinn 3: Fjern annen HP-programvare (valgfritt)

Andre HP-ikoner kan være på Windows-skrivebordet eller i Start-menyen. Dette er separate programmer som kan ha blitt installert under den første installasjonen av skriverens programmer. Hvis du ikke lenger ønsker å bruke disse programmene kan du følge fremgangsmåten som tidligere er gitt i dette dokumentet for å avinstallere dem.