HP PCer - Endre språk (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7.
Språket på en HP-datamaskin er en del av produktdesignet og generelt kan det ikke endres enkelt. For best resultat, bruk en datamaskin som har blitt produsert for landet/regionen der morsmålet brukes. Med visse versjoner av Windows 7, kan du kanskje laste ned og installere en Language Interface Pack (LIP) eller Multilingual User Interface (MUI) språkpakke på et annet språk.
For å laste ned og installere en LIP, må datamaskinen ha en original versjon av Windows og møte systemkravene som er lagt ut på nedlastingssiden for LIP fra Microsoft. For å laste ned og installere en MUI, må datamaskinen bruke Windows 7 Ultimate eller Enterprise. For spesifikke krav, kan du se informasjonen på nedlastingssiden for LIP eller MUI.
Kjøp en datamaskin som passer til hovedspråket ditt for best mulig opplevelse. Hvis du allerede har en datamaskin som ikke har riktig språk, og du ikke kan finne eller installere en LIP eller MUI, kan du kanskje installere en ny, full versjon av Windows som har riktig språk.
  forsiktig:
Hvis du endrer språk og deretter bruker HP Customer Care-tjenester, kan det være at HP ikke kan hjelpe deg hvis språket er annerledes enn språket som ble levert med produktet. Språket er en del av produktets design og HPs støttetjenester er laget for å samsvare med produktdesignet.

Installere en Multilingual User Interface Pack (Windows 7 Ultimate eller bare Enterprise)

Windows 7 Multilingual User Interface-pakker gir en oversatt versjon av det meste av brukergrensesnittet. MUI-er krever en lisens for bruk og er bare tilgjengelige med Windows 7 Ultimate eller Enterprise-utgaver. Hvis datamaskinen bruker en av disse versjonene av Windows 7, kan du laste ned og installere en MUI ved hjelp av Windows Update.
Ikke alle språk er tilgjengelige. Du må kanskje med jevne mellomrom sjekke Microsofts nettsted for nye språkpakker å finne ut om Microsoft har opprettet et MUI i språket du ønsker.
Installere en MUI via Windows Update:
  1. Klikk på Start , klikk på Alle programmer, og klikk deretter på Windows Update.
    Figur : Windows Update
    Bilde av Windows Update i alle programmer
    Windows-oppdatering åpnes.
  2. I ruten til venstre, klikk på Søk etter oppdateringer, og vent deretter mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for datamaskinen din.
    Figur : Søk etter oppdateringer
    Bilde av skjermen for oppdatering i Windows
  3. Windows 7 språkpakker er oppførte som valgfrie oppdateringer. Klikk valgfrie oppdateringer er tilgjengelige.
    Figur : Valgfrie oppdateringer
    Bilde av skjermen for valgfrie oppdateringer
  4. Under Windows 7 språkpakker, merker du av ved siden av språkpakken som du ønsker, og klikker OK.
    Figur : Velg en språkpakke
    Bilde av liste over språkpakker
    Klikk på Installer oppdateringer.
    Windows installerer språkpakken.
    Hvis ditt språk ikke er oppført, fortsetter du til Finne og installere en Language Interface Pack (LIP) -avsnittet nedenfor for å se etter en Language Interface Pack.

Hva er en Language Interface Pack (LIP)?

En Language Interface Pack er programvare som kan lastes ned fra Microsoft-nettstedet og installeres i Windows. Når installert, erstatter oversatt tekst mange av tekstelementene i Windows (menytekst, programnavn, ikoner og annen tekst). Det er flere Language Interface-pakker tilgjengelige, men hver enkelt gir bare en språkutvidelse for ett bestemt språk. For eksempel for Windows 7 engelsk, kan du laste ned en Hindi språkpakke som erstatter mange av de engelske ordene i Windows 7 med Hindi-oversatte ord. Språkpakker endrer ikke teksten i programvare som ikke fulgte med Windows 7, for eksempel DVD-avspilling av programvare, brenneprogrammet, og programvare fra HP. En språkpakke erstatter om lag 80 prosent av den opprinnelige teksten som brukes i Windows.
For mer informasjon, kan du gå til Microsofts nettsted for lokale språkprogram.

Finne og installere en Language Interface Pack (LIP) i Windows 7

Flere Language Interface-pakker (LIP) er tilgjengelige på webområdet til Windows 7- Language Interface-nettsiden i Microsofts nedlastingssenter.
Når du installerer en LIP, vises bare noe av teksten i Windows 7 på språket som leveres av LIP.
Å installere en LIP:
  1. Logge på måldatamaskinen som administrator eller bruke en konto med administratorrettigheter.
  2. Gå til Microsofts nettside for lokale språkprogrammer (på engelsk) og klikk på Language Interface Pack-nedlastinger for Windows under Ressurser nede på høyre side av siden.
  3. På skjermbildet for Last ned språk for Windows, kan du se etter ditt språk på listen i Windows 7-kolonnen.
  4. Hvis ditt språk er tilgjengelig fra nettstedet, klikk på Last ned.
  5. Følg instruksjonene for å laste ned LIP.
  6. Etter at LIP er installert på datamaskinen, kan du gjøre det til standardspråket som brukes av Windows 7 ved hjelp av programmet Språk og Regionale innstillinger i Kontrollpanel. For å endre språket som brukes av Windows 7, kan du følge veiledningen i delen Endre visningssspråk nedenfor.
    Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Microsofts nettsted for lokalt språkprogram (på engelsk).
Etter at du laster ned og installerer en LIP, vises noe av teksten i Windows som oversatt, og noe ikke.

Endre visningsspråket i Windows 7

Når du har installert en MUI eller LIP, kan du bruke kontrollpanelet til å endre språket som vises i Windows 7.
  1. Klikk på Start , og klikk deretter på Kontrollpanel.
  2. Under Klokke, Språk og Region, klikker du på Endre visningsspråk.
    Figur : Klokke, språk og region
    Bilde av Klokke, Språk og Region-avsnittet i kontrollpanelet
  3. Velg et språk fra Velg et visningsspråk-rullegardinlisten.
    Figur : Region og Språk
    Bilde av Region og Språk
  4. Klikk på Bruk.
  5. Klikk på Logg av nå. Neste gang du logger deg på, er visningsspråket endret.
    Figur : Endre Visningsspråk
    Bilde av Endre Visningsspråk

Endre innskrivingsspråk for tastatur i Windows 7

Når du endrer språket som brukes av Windows, kan du også endre tastaturet for å samsvare med språket ditt.
  1. Klikk på Start , og klikk deretter på Kontrollpanel.
  2. Under Klokke, Språk og Region, klikker du på Endre tastatur eller andre inndatametoder.
  3. Klikk på Endre tastatur.
    Figur : Region og Språk
    Bilde av vinduet for Region og språk
  4. Velg språket fra rullegardinmenyen.
    Hvis språket ikke vises, klikk på Legg til, Velg tastatur(ene) du vil bruke, og klikk deretter på OK.
    Figur : Teksttjenester og Inndataspråk
    Bilde av Teksttjenester og Inndataspråk
  5. Klikk på Bruk og deretter OK. Det nye tastaturet er lagt til listen over tilgjengelige tastaturer og et tastaturikon vises i systemstatusfeltet, slik at du kan veksle mellom tastaturet som du vil bruke med musen.
  6. For å endre standardtastaturet, velg språk i området Installerte tjenester, og klikk deretter Flytt opp til den er først i listen.