• Opplysning

• Tilbakemelding

HP-PCer - Opprette og bruke en systemavbildning for å gjenopprette datamaskinen (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7.
En systemavbildning er en kopi av alle data på en stasjon. Hvis harddisken svikter eller kritisk programvare blir skadet, for eksempel når et datavirus infiserer et system, kan du gjenopprette alle filer fra systemavbildningen for å gå tilbake til innholdet på datamaskinen din. Som standard inneholder en systemavbildning stasjonen(e) som kreves for at Windows skal kjøre. Det inkluderer Windows, systeminnstillinger, programmer og filer. Når du gjenoppretter en datamaskin fra en systemavbildning, kan du ikke velge enkelte elementer du vil gjenopprette. Alle gjeldende programmer, systeminnstillinger og filer byttes ut med innholdet i systemavbildningen.
merknad:
Hvis du bare er opptatt av å beskytte viktige filer, bruker du Windows-verktøy for sikkerhetskopiering. Windows-sikkerhetskopiering er raskere og bruker mindre plass fordi det ikke sikkerhetskopierer alle data på harddisken. For mer informasjon om bruk av Windows-sikkerhetskopiering, kan du se Sikkerhetskopiering av filer i Windows 7.

Opprette en systemavbildning i Windows 7

Gjør følgende for å lage en sikkerhetskopi av systemavbildning for datamaskinen:
  1. Klikk på Start , klikk så på Kontrollpanel.
  2. Under System og sikkerhet klikker du Sikkerhetskopiere til datamaskinen.
    Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingstjenestene åpnes.
  3. Klikk på Opprett en systemavbildning.
    Figur : Opprette en systemavbildning
    Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingssenter
    Windows søker etter tilgjengelige sikkerhetskopieringsenheter, for eksempel en harddiskstasjon, DVD-brennestasjon eller nettverksstasjon.
  4. Velg plasseringen der du vil lagre systemavbildningen, og klikk deretter på Neste.
    • På en harddisk
    • På én eller flere DVD-er
    • På en nettverksplassering
      advarsel:
    Ikke lagre sikkerhetskopien på gjenopprettingspartisjonen: FACTORY_IMAGE eller Gjenoppretting. Hvis du gjør det, blir informasjonen for HP-gjenoppretting skadet.
  5. Kontroller innstillingene, og klikk deretter på Start sikkerhetskopiering.
    merknad:
    Kontroller at du har nok ledig plass på den eksterne stasjonen eller nok tomme DVD-er for å opprette systemavbildningen.
    Figur : Bekreft innstillingene for sikkerhetskopiering
    Vinduet Bekreft innstillingene for sikkerhetskopiering
  6. Windows forbereder seg til å lage systemavbildningen.
    Figur : Forbereder å lage systemavbildningen
    Forbereder å lage systemavbildningen
  7. Hvis du sikkerhetskopierer til DVD, merker du og setter inn en tom DVD i DVD-spilleren.
    Figur : Merke og sette inn tomme medier
    Merke og sette inn tomme medier
  8. Hvis du sikkerhetskopierer til DVD og en melding ber deg formatere DVD-en, velger du å formatere DVD-en.
    Figur : Formatering av medier
    Formatering av medier
  9. Windows lagrer systemavbildningen.
    Figur : Lagre systemavbildningen
    Lagre systemavbildningen
  10. Hvis du bruker DVD-er, merker og setter du inn en tom DVD når du blir bedt om det. Fortsett å følge instruksjonene på skjermen til systemavbildningen er ferdig. Dette kan ta fra noen minutter til flere timer. Lagre sikkerhetskopien på et trygt sted.

Gjenopprette datamaskinen fra en systemavbildning i Windows 7

Bruk følgende fremgangsmåte for å erstatte alle gjeldende programmer, systeminnstillinger og filer på en sviktende datamaskinen fra en systemavbildning:
  1. Klikk på Start , klikk så på Kontrollpanel.
  2. Under System og sikkerhet klikker du Sikkerhetskopiere til datamaskinen.
    Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingstjenestene åpnes.
  3. Klikk på Gjenopprett systeminnstillinger eller datamaskinen.
    Figur : Sikkerhetskopiering og gjenoppretting
    Sikkerhetskopiering og gjenoppretting
  4. Under Systemgjenopprettig velger du Avanserte gjenopprettingsmetoder.
    Figur : Avanserte gjenopprettingsmetoder
    Avanserte gjenopprettingsmetoder
  5. På siden Avanserte gjenopprettingsmetoder klikker du på Bruke en systemavbildning du opprettet tidligere for å gjenopprette datamaskinen.
    Figur : Gjenoppretting fra en systemavbildning
    Gjenoppretting fra en systemavbildning
  6. Før du gjenoppretter fra systemavbildningen, må du sikkerhetskopiere filene som dokumenter, bilder og musikk til en ekstern harddisk, DVD, CD eller USB-flash-enhet. Når gjenopprettingsprosessen er fullført, vil Windows be deg om å gjenopprette disse filene.
    Hvis du har opprettet filer etter at du opprettet disker for systemavbildning, klikker du Sikkerhetskopier nå for å lagre dine nyeste filer.
    Hvis du har en gjeldende sikkerhetskopi av filene dine, kan du klikke på Hoppe over.
    Figur : Sikkerhetskopiere filer
    Sikkerhetskopiere filer
  7. Klikk Start på nytt for å fortsette gjenopprettingen.
    Figur : Starte datamaskinen på nytt
    Starte datamaskinen på nytt
  8. Hvis systemavbildningsfilene er på en CD eller DVD, setter du den første CD-en eller DVD-en inn i harddisken.
    Hvis filene er på en ekstern harddisk, kobler du harddisken til datamaskinen.
  9. Når Windows starter på nytt, velger du tastaturets inndatametode, og klikk deretter på Neste.
    merknad:
    Hvis systemavbildningen er lagret på DVD-er og Windows ikke kan finne systemavbildningsfilen, tar du ut den første platen i settet og setter inn den siste platen i settet. Klikk deretter på Prøv på nytt.
  10. Klikk på Bruk den nyeste tilgjengelige systemavbildningen (anbefales), og klikk deretter på Neste.
  11. På siden Velg flere gjenopprettingsalternativer klikker du på Neste.
  12. På bekreftelsessiden klikker du på Fullfør. Klikk deretter på Ja. Windows begynner å gjenopprette datamaskinen.
  13. Hvis du bruker DVD-er, setter du inn ønsket plate når du blir bedt om det, og klikker deretter på OK. Følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette datamaskinen. Dette kan ta fra noen minutter til flere timer. Når Windows er ferdig med å gjenopprette datamaskinen, starter den automatisk på nytt.
  14. Hvis du laget en sikkerhetskopiering av brukerfiler før gjenopprettingen av datamaskinen, kan du gjenopprette disse filene nå ved å klikke på Gjenopprette filene mine og følge instruksjonene på skjermen.