HP-PCer - Bruke automatisk feilsøking (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7.
Dette dokumentet beskriver hvordan du bruker automatiske feilsøkingsverktøy i Windows 7. Disse verktøyene bruker en kombinasjon av installerte og nettbaserte programmer til å oppdage og løse mange problemer med datamaskinen, for eksempel problemer med nettverk, systemytelse og maskinvareenheter. Selv om feilsøking for Windows 7 ikke kan finne og korrigere hvert problem, er det et nyttig verktøy som ofte kan spare deg for tid og krefter.
Åpne automatisk feilsøking for Windows 7
Automatiske feilsøkingsverktøy i Windows 7 er et alternativ i Kontrollpanel i kategorien System og sikkerhet. De er en gruppe med verktøy som også kalles feilsøkingspakker, feilsøkingsveivisere eller feilsøkingsverktøy.
Slik åpner du feilsøkingsverktøyene:
  1. Klikk på Start (), klikk så på Kontrollpanel.
  2. Klikk på Finn og løs problemer under System og sikkerhet.
    Figur : Finn og løs problemer
    Kontrollpanelet med System og sikkerhet valgt
    Vinduet Feilsøk datamaskinproblemer åpnes.
    Figur : Vinduet Feilsøking
    Vinduet Feilsøk datamaskinproblemer
  3. Hvis dette er første gang du har åpnet feilsøkingsverktøyene, kan det hende du ser følgende spørsmål:
    Ønsker du det mest oppdaterte innholdet som er tilgjengelig for feilsøking?
    Figur : Få tilgang til Windows-feilsøkingstjeneste på Internett
    Vil du ha det mest oppdaterte feilsøkingsvinduet?
    For å få det mest komplette settet med verktøy klikker du på Ja. Dette kobler deg til den elektroniske feilsøkingstjenesten for Windows.
    Hvis du velger Nei, kan du slå på denne tjenesten senere ved å merke av for Få de mest oppdaterte feilsøkingsprogrammene fra Windows-feilsøkingstjeneste på Internett nederst i vinduet Feilsøk datamaskinproblemer.
    Figur : Feilsøk datamaskinproblemer
     Feilsøk datamaskinproblemer
Feilsøkingsverktøy i Windows 7
Vinduet Feilsøk datamaskinproblemer inneholder fem kategorier av feilsøkingsverktøy. Kjør feilsøkingsverktøyet som passer til problemet på datamaskinen. Når det er fullført, genereres det en rapport i Microsofts Handlingssenter (på engelsk), som fører opp alle meldinger og løste problemer som ble funnet. Den viser også problemer som ble reparert automatisk for deg.
Slik kjører du et feilsøkingsverktøy:
  1. Fra en av kategoriene Feilsøk datamaskinproblemer klikker du på verktøyet du vil kjøre, og deretter følger du instruksjonene på skjermen.
    Hvis du for eksempel vil kjøre et verktøy for å kontrollere Internett-tilkoblingen, velger du Programmer og klikker deretter på Internett-tilkoblinger.
  2. Feilsøkingsverktøyet diagnostiserer automatisk problemer det finner. Noen problemer løses mens verktøyet kjøres. I andre tilfeller vil du bli bedt om å iverksette nødvendige korrigerende tiltak. Når verktøyet er ferdig, kan du lukke det eller kjøre feilsøking på nytt for å bekrefte at problemet er løst.
  3. Hvis problemet vedvarer eller feilsøkingsverktøyet ikke fant et problem, prøver du et annen feilsøkingsverktøy eller går til Flere feilsøkingsalternativer for å få mer hjelp.
Feilsøkingsverktøyene er inndelt i flere kategorier:
Ytterligere feilsøkingsalternativer i automatisert feilsøking for Windows 7
Automatisk feilsøking gir deg ytterligere funksjoner for å velge et feilsøkingsverktøy manuelt, vise feilsøkingsloggen eller endre vedlikeholdsinnstillingene. Hvis feilsøkingsverktøyene ikke har bidratt til å løse problemet, kan du også bruke Fjernhjelp for å få hjelp fra en venn, eller Problemtrinnregistrering for å registrere det du må gjøre for å gjenskape problemet.
Venstre side av vinduet Feilsøk datamaskinproblemer viser en liste med alternativer:
Hvis du vil lese detaljert informasjon og vanlige spørsmål om disse verktøyene, kan du se Microsofts Windows Fjernhjelp (på engelsk) eller Hvordan bruker jeg Problemtrinnregistrering? (på engelsk).
Feilsøkingstips i Windows 7
Når du kjører det automatiske feilsøkingsverkøyet, kan det vise spørsmål som du må svare på, eller tilbakestille vanlige innstillinger fordi det skal finne og løse problemet. Hvis det automatiske feilsøkingsverktøyet løste problemet, kan du lukke det. Hvis det ikke kunne løse problemet, kan du vise flere alternativer som tar deg på nettet for å finne et svar. I begge tilfeller kan du vise en fullstendig liste over endringer ved å klikke på Microsofts Handlingssenter (på engelsk) på hjemmesiden for feilsøking.
  • Hvis du vil bruke reparasjoner fra en liste over mulige problemer manuelt, klikker du på Avansert på en av feilsøkingssidene og fjerner deretter merkingen for Utfør reparasjoner automatisk. Klikk på Neste, så viser feilsøkingsverktøyet en liste over oppdagede problemer og mulige løsninger. Velg et alternativ, og følg instruksjonene på skjermen.
    Figur : Utføre reparasjoner automatisk
      Avmerkingsboksen Utfør reparasjoner automatisk
  • Windows 7 inneholder mange feilsøkingspakker. Flere pakker er dessuten tilgjengelig på Internett når du merker av i avmerkingsboksen Få de nyeste feilsøkingsverktøyene fra Windows-feilsøkingstjenesten nederst i Feilsøking. (Avhengig av systeminnstillingene kan du endre dette med avmerkingsboksen Vil du ha det nyeste innholdet for feilsøking? Klikk på Ja for å få tilgang til de elektroniske feilsøkingsverktøyene.)
    Figur : Få Windows 7-feilsøkingstjeneste på Internett
     Få de nyeste feilsøkingstjenestene fra avmerkingsboksen Windows 7-feilsøkingstjeneste på Internett
Relatert støtte for automatisert feilsøking i Windows 7
  merknad:
Én eller flere av koblingene ovenfor vil føre deg ut av nettstedet til Hewlett-Packard. HP har ikke kontroll over og er ikke ansvarlig for informasjon utenfor HPs nettsted.