• Opplysning

• Tilbakemelding

HP-PCer - Vinduet Brukerkontokontroll (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7.
Brukerkontokontroll informerer deg når en programvare prøver å utføre endringer på datamaskinen som krever tillatelse på administratornivå. Brukerkontokontroll bidrar til å beskytte datamaskinen mot endringer fra en ikke-autorisert kilde.
Brukerkontokontroll vises ulikt på standard brukerkontoer og administratorkontoer. Hvis du vil ha mer informasjon om de forskjellige brukerkontotypene, kan du se Administrere brukerkontoer og pålogginger i Windows 7.

Brukerkontokontroll for standard brukerkontoer i Windows 7

Skriv inn administratorpassordet og klikk på Ja for å fortsette. Du kan ikke fortsette med mindre du kjenner administratorpassordet.

Brukerkontokontroll for administratorkontoer i Windows 7

Hvis du er logget på en administratorkonto, spør Brukerkontokontroll om et program har tillatelse til å utføre endringer på datamaskinen. Brukerkontokontroll vises som standard for administratorer bare når et eksternt program prøver å utføre endringer på datamaskinen.
Figur : Brukerkontokontroll for administrator
Brukerkontokontroll
Klikk på Ja for å fortsette.

Forstå Brukerkontokontroll-meldingen når du installerer programvare

En av følgende typer Brukerkontokontroll-meldinger kan vises når du installerer programvare.
Ikon
Type
Beskrivelse
En innstilling eller funksjonen som er en del av Windows, trenger din tillatelse for å starte.
Dette elementet har en gyldig digital signatur som bekrefter at Microsoft er utgiveren av dette elementet. Hvis du får denne typen dialogboks, er det vanligvis trygt å fortsette. Hvis du er usikker, må du kontrollere navnet på programmet eller funksjonen for å finne ut om det er noe du vil kjøre.
Et program som ikke er en del av Windows, trenger din tillatelse for å starte.
Dette programmet har en gyldig digital signatur, noe som bidrar til å sikre at programmet er hva det hevder å være og bekrefter identiteten på utgiveren av programmet. Hvis du får denne typen dialogboks, må du kontrollere at programmet er et du vil kjøre og at du stoler på utgiveren.
Et program med en ukjent utgiver trenger din tillatelse for å starte.
Dette programmet har ikke en gyldig digital signatur fra sin utgiver. Dette indikerer ikke nødvendigvis at det er farlig fordi mange eldre, legitime programmer mangler signaturer. Enkelte typer skadelig programvare og virus kan vise denne meldingen under installasjonen. Du bør være ekstra forsiktig og bare la et program å kjøre hvis du fikk tak i det fra en pålitelig kilde, for eksempel original-CD-en eller nettstedet til utgiveren.
  • Hvis du fikk denne programvaren fra HP, kan du gå til HP-siden for programvaren og driveren for modellen din for å laste ned den nyeste versjonen.
  • Før du installerer, må du oppdatere virusdefinisjonene og kjøre en skanning for å oppdage alle skadelig filer i programmet.
  • Hvis du fortsatt er usikker, bør du ikke installere programmet.
Systemadministratoren har blokkert deg fra å kjøre dette programmet.
Dette programmet har blitt blokkert fordi det er kjent for å være uklarert. Du må kontakte systemadministratoren for å kunne kjøre dette programmet.

HP-programvare eller -driver viser Ukjent utgiver i Brukerkontokontroll-vinduet

Det meste av programvare som er tilgjengelig fra HPs nettsted eller installasjonsplater, er signert med en gyldig digital signatur. Noen programvarer kan be Brukerkontokontroll-vinduet om å vise utgiveren som Ukjent.
Hvis Brukerkontokontroll-meldingen angir at programvaren anskaffet fra HP har en ukjent utgiver, kan du gå til HP-siden for programvare og drivere for modellen din for å laste ned den nyeste versjonen.