HP-PCer - Sikkerhetskopiere filer (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder alle HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7.
Dessverre sikkerhetskopierer de fleste filene sine etter at det er for sent. Det finnes mange måter informasjonen på datamaskinen din kan gå tapt på ved et uhell. Et barn som fjerner programmer eller date ved et uhell fjerne, overspenning, naturkatastrofer. Det anbefales å sikkerhetskopiere filer regelmessig og oppbevare dem på et eget sted. På denne måten kan du erstatte noe, om ikke all, informasjonen din i tilfelle noe skjer med originaldokumentene på datamaskinen.
Sikkerhetskopier filer ved hjelp av innebygd CD-brenning i Windows 7
Bruk Windows 7 til å sikkerhetskopiere viktige filer på en CD. Følg trinnene i denne delen for å opprette en sikkerhetskopidisk.
Før du begynner å sikkerhetskopiere filer
Lag en liste over viktige filer før du sikkerhetskopierer filer. Bruk listen for å holde orden på filer mens du opprette disken, og for å hente filer senere hvis det er nødvendig. Her er noen filforslag for å hjelpe deg å komme i gang når du lager en liste:
  • Dokumentmappe
  • Digitale fotografier
  • Bankinformasjon og annen økonomisk informasjon
  • Adressebok for e-post
  • Bokmerker
Opprette en ny sikkerhetsdisk i Windows 7
Lag en liste over filer du vil sikkerhetskopiere før du begynner. Følg denne fremgangsmåten for å sikkerhetskopiere filer ved bruk av Windows 7.
Vis meg hvordan
  1. Sett inn en tom CD eller DVD i CD- eller DVD-stasjonen.
    Et vindu for den skrivbare stasjonen åpnes automatisk. Hvis et vindu ikke åpnes, klikker du på Start , klikk på Datamaskin, og klikk deretter på den skrivbare stasjonen. Gå videre til trinn 3.
    Figur : Autokjør-vinduet
    Autokjør-vinduet
  2. Klikk på Brenn filer til disk.
  3. Angi en tittel for platen, og velg Som en USB flash-enhet. Klikk deretter på Neste.
    Figur : Hvordan vil du bruke denne disken?
    Klargjør platevinduet
  4. Windows formaterer platen.
    Figur : Formatering av platen
    Formatering av platen
      merknad:
    Det tar tid å formatere platen. Ikke slå av datamaskinen før formatet er ferdig.
    Når formateringen er ferdig, åpnes vinduet for diskstasjonen.
    Figur : Vinduet Diskstasjon
    Vinduet Diskstasjon
  5. Åpne datamaskinvinduet eller Windows Utforsker og bla til filene for å sikkerhetskopiere.
  6. Klikk på filene fra andre vinduer eller fra Windows Utforsker. Hold nede venstre museknapp, og dra filene inn i vinduet for CD- eller DVD-stasjonen. Slipp venstre museknapp for å slippe filene og brenne dem til disken. Når du drar filer inn i mappen for diskstasjonen, brenner Windows 7 filene til disken automatisk.
    Du kan fortsette å kopiere filer til alle filene er i vinduet for diskstasjonsmappen og er kopiert til platen.
Du har nå opprettet en sikkerhetskopidisk i tilfelle noe skjer med originalfilene. Opprett en sikkerhetskopi av disse filene jevnlig for å hindre at viktig informasjon går tapt.
Merk disken med et beskrivende navn og oppbevar den på et trygt sted. Når du skal gjenopprette filene fra platen, setter du platen inn i stasjonen og flytte filene til harddisken.
Bruke Windows Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting i Windows 7
Med Windows Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting kan du lage sikkerhetskopier av filer og mapper. Windows Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting er kompatibel med Windows Vista, og kan automatisk sikkerhetskopiere nye og endrede filer regelmessig.
Du kan også lage en systemavbildning av hele datamaskinen. Denne avbildningen kan brukes til gjenoppretting hvis det oppstår en feil med maskinvaren. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Opprette en systemavbildning i Windows 7.
Følg fremgangsmåten nedenfor for å bruke Windows Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting.
Vis meg hvordan
  1. Klikk på Start , klikk så på Kontrollpanel.
  2. Under System og sikkerhet klikker du Sikkerhetskopiere til datamaskinen.
    Figur : System og sikkerhet
    Delen System og sikkerhet i Kontrollpanel
    Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting åpnes.
      merknad:
    Hvis du ikke har brukt Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting før, viser Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting teksten Windows Sikkerhetskopiering er ikke konfigurert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Konfigurere Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting for første gang i Windows 7. Hvis ikke går du videre til neste trinn.
  3. Klikk på Sikkerhetskopiering nå.
    Figur : Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting
    Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting
    Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting sikkerhetskopierer mapper og biblioteker til sikkerhetskopiplasseringen.
Konfigurer Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting for første gang i Windows 7
Hvis dette er første gang åpne sikkerhetskopierings- og gjenopprettingssentrene, kan du følge disse trinnene for å sette opp sikkerhetskopiering og gjenoppretting:
Vis meg hvordan
  1. Klikk på Sett opp sikkerhetskopiering.
    Figur : Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting
    Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsvindu
    Hvis du blir bedt om et administratorpassord eller -bekreftelse, må du skrive inn passordet eller gi bekreftelse.
  2. Velg stedet der sikkerhetskopien skal lagres, enten en ekstern stasjon eller en plate.
    Figur : Velg en sikkerhetskopiplassering
    Velg en sikkerhetskopiplassering
  3. Velg hvilke filer som skal sikkerhetskopieres. Velg La Windows velge for å sikkerhetskopiere filer som er lagret i de vanligste mappene, eller velg La meg velge for å velge filene og mappene du vil sikkerhetskopiere manuelt.
    Figur : Velg filer og mapper å sikkerhetskopiere
    Velg filer og mapper å sikkerhetskopiere
  4. Klikk på Neste.
  5. Hvis du valgte å La Windows velge, kan du gå videre til neste trinn.
    Hvis du valgte La meg bestemme, må du velge bibliotekene og mappene du vil sikkerhetskopiere, og deretter klikke på neste.
    Figur : Velg elementer å sikkerhetskopiere
    Velg elementer å sikkerhetskopiere
  6. Se innstillingene, og klikk deretter på Lagre innstillinger og kjør sikkerhetskopiering.
      merknad:
    Sikkerhetskopiering og gjenoppretting planlegger en sikkerhetskopiering hver uke som standard. Hvis du vil endre tidsplanen eller avbryte automatiske sikkerhetskopieringer, klikker du Endre plan.
    Figur : Gjennomgå innstillingene for sikkerhetskopiering
    Gjennomgå innstillingene for sikkerhetskopiering
Gjenopprette filer ved hjelp av Windows-veiviseren for sikkerhetskopiering av filer i Windows 7
Bruk Windows-veiviseren for sikkerhetskopiering av filer til å gjenopprette alle filene du sikkerhetskopierte ved hjelp av veiviseren. Følg denne fremgangsmåten for å gjenopprette sikkerhetskopifilene:
Vis meg hvordan
  1. Hvis sikkerhetskopifilene er på en CD eller DVD, sett den første CD-en eller DVD-en inn i harddisken.
    Hvis filene er på en ekstern harddisk, kobler du harddisken til datamaskinen.
  2. Klikk på Start , klikk så på Kontrollpanel.
  3. Under System og sikkerhet klikker du Sikkerhetskopiere til datamaskinen.
    Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingstjenestene åpnes.
  4. Klikk Gjenopprett filene mine eller Gjenopprette alle brukerfiler.
    Figur : Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting
    Sikkerhetskopiering og Gjenoppretting
    Vinduet Gjenopprett filer åpnes.
    Figur : Vinduet Gjenopprett filer
    Vinduet Gjenopprett filer
  5. Legg til filer og mapper som skal gjenopprettes med Søk, Søk etter filer eller Søk etter mapper.
  6. Når du er ferdig med å legge til filer og mapper, klikk på Neste.
    Figur : Vinduet Plassering for gjenoppretting
    Vinduet Gjenopprette filer med den opprinnelige plasseringen valgt
  7. Du kan velge å lagre de gjenopprettede filene I den opprinnelige plasseringen eller I følgende plassering.
    Hvis du velger å lagre de gjenopprettede filene i en annen plassering, klikker du på Bla gjennom for å lagre på en annen plassering.
  8. Klikk på Gjenopprett.
    Windows-veiviseren for sikkerhetskopiering gjenoppretter nå filene.
  9. Når veiviseren er ferdig med å gjenopprette filene, klikker du Fullfør på bekreftelsesskjermen.
Opprette en systemavbildning i Windows 7
Ved hjelp av Windows Sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du opprette en systemavbildning av hele datamaskinen. Denne avbildningen kan brukes til å gjenopprette hvis det oppstår en feil med maskinvaren.
Slik oppretter du en systemavbildning:
Vis meg hvordan
  1. Klikk på Start , klikk så på Kontrollpanel.
  2. Under System og sikkerhet klikker du Sikkerhetskopiere til datamaskinen.
    Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingstjenestene åpnes.
    Figur : Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingssenter
    Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingssenter
  3. Klikk på Opprett en systemavbildning.
    Windows søker etter tilgjengelige sikkerhetskopieringsenheter, for eksempel en harddiskstasjon, DVD-brennestasjon eller nettverksstasjon.
  4. Velg plasseringen der du vil lagre systemavbildningen, og klikk deretter på Neste.
    • På en harddisk
    • På én eller flere DVD-er
    • På en nettverksplassering
      advarsel:
    Ikke lagre sikkerhetskopien på gjenopprettingspartisjonen: FACTORY_IMAGE eller Gjenoppretting. Hvis du gjør det, blir informasjonen for HP-gjenoppretting skadet.
    Figur : Velge en plassering for å lagre systemavbildningen
    Lagre sikkerhetskopien til DVD RW Drive (E:)
  5. Kontroller innstillingene, og klikk deretter på Start sikkerhetskopiering.
    Figur : Bekreft innstillingene for sikkerhetskopiering
    Vinduet Bekreft innstillingene for sikkerhetskopiering
    Sikkerhetskopiering og gjenoppretting lagrer systemavbildningen.