HP TouchSmart-PC-er - Feilsøke problemer med berøringsskjermen i Windows 7

Dette støttedokumentet gjelder HP TouchSmart-PC-er med Windows 7.

Det skjer ikke noe når du trykker på berøringsskjermen

Det skjer ikke noe når du trykker på berøringsskjermen i Windows 7 eller TouchSmart-programvaren. Musepekeren beveger seg ikke eller objekter blir ikke markert.
Utfør hvert av følgende trinn til musepekeren flyttes til et punkt som er berørt på Windows-skrivebordet:
  1. Rengjør skjermen.
    Når datamaskinen er slått av, sprayer du rengjøringsmiddel for glass på en myk, fuktig klut og tørker forsiktig av skjermen for å fjerne skitt og flekker. Ikke sprut rengjøringsmiddel direkte på skjermen. Hold øye med øvre venstre og høyre kantene på skjermen. Slå på datamaskinen når du er ferdig.
    Trykk på skjermen for å se om den svarer. Hvis den ikke gjør det, fortsetter du.
  2. Slå av datamaskinen fra Start-menyen og koble fra strømledningen.
  3. La strømledningen være frakoblet. Trykk på av/på-knappen foran på datamaskinen og vent i fem sekunder.
  4. Koble til strømledningen igjen og trykk på av/på-knappen på datamaskinen.
    Trykk på skjermen for å se om den svarer. Hvis den ikke gjør det, fortsetter du.
  5. Kontroller at berøringsalternativene er aktivert som følger:
    1. Klikk på Start og deretter på Kontrollpanel.
    2. Klikk på Maskinvare og lyd.
    3. Bla ned og klikk på Penn og berøring.
      Figur : Maskinvare og lyd-vinduet
       Bilde av Maskinvare og lyd-vinduet
    4. Kontroller at Bruk fingeren som en innenhet er valgt fra kategorien Trykk.
      Figur : Penn og berøring-vinduet
       Bilde Penn og berøring-vinduet
    5. Klikk på OK.
      Trykk på skjermen for å se om den svarer. Hvis den ikke gjør det, fortsetter du.
  6. Hvis berøringsskjermen fortsatt ikke fungerer, kan du se Bruk Microsoft-systemgjenoppretting (Windows 7) for trinn for å gjenopprette systemet til et tidspunkt da det fungerte. Hvis berøringsskjermen ikke fungerte, kan du hoppe over dette trinnet.
    Trykk på skjermen for å se om den svarer. Hvis den ikke gjør det, fortsetter du.
  7. Hvis berøringsskjermen fortsatt ikke fungerer, kan du bruke Utføre en HP-systemgjenoppretting (Windows 7) til å gjenopprette datamaskinen til den opprinnelige systemkonfigurasjonen.
    Trykk på skjermen for å se om den svarer. Hvis den ikke gjør det, fortsetter du.
  8. Hvis berøringsskjermen fortsatt ikke fungerer, bør datamaskinen sendes til reparasjon.

Et trykk oppstår ved siden av punktet som berøres, og ikke på berøringspunktet.

Hvis du mistenker at berøringsfunksjonalitet ikke fungerer riktig i Windows 7, kan du gå til Windows-skrivebordet og trykke på bakgrunnen. Hvis musepekeren flyttes direkte under fingertuppene, fungerer berøringsfunksjonaliteten på riktig måte. Hvis musepekeren flyttes mer enn 1,3 centimeter bort fra fingertuppen, bør du rengjøre og kalibrere skjermen. Det gjør du ved å slå av datamaskinen, spraye rengjøringsmiddel for glass på en myk, fuktig klut og tørke forsiktig av skjermen for å fjerne skitt og flekker. Spray ikke rengjøringsmiddel direkte på skjermen og vær ekstra nøye med øvre venstre og høyre hjørne av skjermen. Du kan se Kalibrering av skjermen (Windows 7) for å kalibrere skjermen.