HP PC-er - bruke Windows 7 Handlingssenter

Dette dokumentet gjelder for HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7.
Windows Handlingssenter bidrar til å holde datamaskinen sikker ved å kontrollere statusen til brannmurinnstillingene, automatiske oppdateringer, antivirusprogrammer og beskyttelse mot spionprogrammer, innstillinger for Internett-sikkerhet og innstillinger for brukerkontokontroll. Handlingssenter overvåker også vedlikeholdsoppgaver, for eksempel sikkerhetskopiering av filer og Windows Update, for at datamaskinen skal fungere problemfritt.

Åpne Windows Sikkerhetssenter i Windows 7

Følg denne fremgangsmåten for å åpne Windows Sikkerhetssenter:
  1. Klikk på Start , klikk så på Kontrollpanel.
  2. Klikk på Kontroller datamaskinens status under System og sikkerhet.
    Figur : Delen System og sikkerhet i Kontrollpanel
    Delen System og sikkerhet i Kontrollpanel
    Windows Handlingssenter åpnes.
    Figur : Windows Handlingssenter
    Windows Handlingssenter

Varsler i Windows 7 Handlingssenter

Hvis Windows 7 registrerer et problem med et sikkerhetsprogram (for eksempel hvis ingen brannmur er slått på), viser Windows Sikkerhetssenter en varsling og plasserer et Handlingssenter-ikon på oppgavelinjen.
Figur : Windows Handlingssenter-varsling på oppgavelinjen
Windows Handlingssenter-varsling på oppgavelinjen
Slik løser du problemet automatisk:
  • Klikk på varslingen når den vises.
    Eller
  • Klikk på Handlingssenter-ikonet , og klikk deretter på løsningsmeldingen. I eksempelet hvor ingen brannmur var skrudd på, ville du ha klikket på Slå på Windows-brannmuren (viktig).
    Figur : Oppgavelinjemeldinger for Handlingssenter
    Oppgavelinjemeldinger for Handlingssenter

Varselnivåer i Windows 7 Handlingssenter

Handlingssenter viser to varslingsnivåer når et problem blir oppdaget:
  • Gult – Handlingssenter oppdager et mulig problem. Handlingssenter viser informasjon om det mulige problemet samt den anbefalte løsningen.
  • Rødt – Handlingssenter oppdager et alvorlig problem. Dette problemet kan påvirke sikkerheten til systemet. Handlingssenter viser informasjon om problemet samt den anbefalte løsningen.

Sikkerhet i Windows 7 Handlingssenter

Handlingssenter viser automatisk eventuelle sikkerhetsproblemer det finner. Klikk på pilen ved siden av Sikkerhet for å vise statusen til alle sikkerhetsmeldingene.
Figur : Sikkerhetsvarsel
Sikkerhetsvarsel
Figur : Sikkerhet
Sikkerhet-delen i Handlingssenter, utvidet
Handlingssenter viser statusen til alle sikkerhetselementene og anbefaler løsninger for alle problemene som er oppdaget.

Vedlikehold i Windows 7 Handlingssenter

Handlingssenter viser automatisk eventuelle problemer med datamaskinvedlikehold som det finner. Klikk på pilen ved siden av Vedlikehold for å vise statusen til alle vedlikeholdselementene.
Figur : Vedlikeholdsvarsel
Vedlikeholdsvarsel
Figur : Vedlikehold
Vedlikehold-delen i Handlingssenter, utvidet
Handlingssenter viser statusen til alle vedlikeholdselementene og anbefaler løsninger for alle problemene som er oppdaget.

Endre innstillinger og vise meldinger i Windows 7 Handlingssenter

Administrer innstillinger for Handlingssenter, eller vis arkiverte meldinger.