HP stasjonære datamaskiner - feilsøking for kablet tastatur (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder stasjonære HP- og Compaq-PC-er med Microsoft Windows 7.
Bruk informasjonen i dette dokumentet til å feilsøke vanlige tastaturproblemer.
merknad:
Hvis du ikke ser symptomet du opplever i dokumentet og tastaturet er trådløst, kan du se støttedokumentet om Feilsøking av trådløst tastatur og mus.

Tast som sitter fast

Hvis en tast sitter fysisk fast, er det ikke sikkert at du må bytte ut tastaturet. De fleste taster kan enkelt fjernes ved hjelp av en kjøkkenkniv. Når du har fjernet tasten, rengjør du undersiden av den og plassen på tastaturet med en bomullspinne fuktet med alkohol. Skift ut tasten ved å feste den tilbake på plass.
Andre tips når en tast har hengt seg opp:
  • Slå av datamaskinen før du begynner å reparere tastaturet.
  • Hvis garantien fortsatt gjelder og en tast har hengt seg opp, kan du kontakte HP for å se om tastaturet kan byttes ut, før du fjerner tasten. Hvis tasten sitter fast på grunn av væske eller annet søl på tastaturet, kan rengjøring være den eneste løsningen.
  • Lengre taster, som mellomromstasten og Enter, har trolig en liten metallstav som støtte. Denne staven må settes på plass i tasten og tastaturet før du setter på plass tasten.
  • Taster på tynne, trådløse tastaturer, for eksempel de som brukes av PC-er i TouchSmart IQ-serien, kan være vanskeligere å bytte. Du må kanskje vurdere å bytte ut et slikt tastatur.
Figur : Fjerne og rengjøre en tast som sitter fast
Fjerne en tast

Ett trykk på en tast skriver flere bokstaver

Hvis ett tastetrykk gir to eller flere bokstaver, bruker du følgende trinn for å justere tasteforsinkelsen i Windows 7:
  1. Klikk på Start , og skriv inn tastatur i søkefeltet. Klikk deretter på Tastatur under Kontrollpanel.
    Figur : Åpne tastaturegenskaper
    Åpne tastaturegenskaper
    Vinduet Egenskaper for tastatur åpnes.
  2. Flytt glidebryteren for Repetisjonsforsinkelse til Lang. Velg Bruk, og klikk deretter på OK.
    Figur : Endre innstillinger for Repetisjonsforsinkelse
    Innstilling for Repetisjonsforsinkelse

Datamaskinen piper når du skriver

Hvis datamaskinen noen ganger piper når du skriver, er veksletaster eller trege taster aktivert. Veksletaster kan pipe når du trykker på låsetaster. Trege taster kan pipe når du trykker på Ctrl, Alt, Skift og låsetaster. Bruk følgende trinn for å deaktivere veksletaster i Windows 7:
  1. Klikk på Start , og skriv inn enkel i søkeboksen. Velg enkel tilgang i listen Programmer.
    Figur : Åpne Hjelpemiddelsenter
    Åpne Hjelpemiddelsenter
  2. Bla nedover siden og velg Gjør tastaturet enklere å bruke.
    Figur : Justere innstillingene for tastatur
    Justere innstillingene for tastatur
  3. Hvis Slå på trege taster er merket, opphever du merkingen. Klikk deretter på Konfigurer trege taster.
    Figur : Konfigurere trege taster
    Konfigurere trege taster
    Vinduet Konfigurer trege taster åpnes.
  4. Fjern valg fra slå på trege taster når SKIFT trykkes fem ganger.
    Figur : Endre tastatursnarveien til trege taster
    Konfigurere trege taster
  5. Velg Bruk, og klikk deretter på OK for å gå tilbake til siden Gjør tastaturet enklere å bruke.
  6. Opphev merkingen av Slå på veksletaster.
    Hvis Aktiver veksletaster ved å holde NUM LOCK-tasten nede i fem sekunder er merket, opphever du merkingen.
    Figur : Endre innstillinger for veksletaster
    Endre innstillinger for veksletaster
  7. Klikk på Bruk, klikk på OK og lukk Hjelpemiddelsenter.
    Pipene slutter.

Tastetrykkene gir treg respons

Hvis det er en forsinkelse fra tastetrykk til tegnet vises på skjermen, kan filtertaster være aktivert. Med filtertaster får du flere alternativer for å optimalisere tasteforsinkelse og unngå utilsiktede tastetrykk. Bruk følgende trinn for å deaktivere filtertaster i Windows 7 og gjenopprette standard virkemåte for tastaturet:
  1. Klikk på Start , og skriv inn enkel i søkeboksen. Velg så enkel tilgang i listen Programmer.
    Figur : Åpne Hjelpemiddelsenter
    Åpne Hjelpemiddelsenter
  2. Bla nedover siden og velg Gjør tastaturet enklere å bruke.
    Figur : Justere innstillingene for tastatur
    Justere innstillingene for tastatur
  3. Opphev merkingen av Slå på filtertaster. Klikk deretter Konfigurer filtertaster.
    Figur : Konfigurere filtertaster
    Konfigurere filtertaster
  4. På siden Konfigurere filtertaster fjerner du merkingen av Slå på filtertaster når SKIFT holdes nede i åtte sekunder.
    Figur : Endre innstillinger for filtertaster
    Endre innstillinger for tastatursnarveier
  5. Klikk på Bruk, klikk på OK og lukk Hjelpemiddelsenter.
    Tastene bør respondere bedre nå.

Feil tegn vises når du skriver, endre tastaturspråk eller Dvorak

Hvis feil tegn vises når du skriver, eller du prøver å bruke et annet tastatur, bruker du disse trinnene for å synkronisere Windows 7 til tastaturtypen du bruker:
  1. Klikk på Start , og skriv inn region i søkefeltet.
    Figur : Åpne siden Språk og region
    Åpne siden Språk og region
  2. Klikk på kategorien Tastatur og språk, og klikk deretter på Endre tastaturer.
    Figur : Bytt tastatur-knapp
    Bytt tastatur-knapp
    Siden Teksttjenester og inndataspråk åpnes.
  3. Klikk på Legg til.
    Figur : Legg til-knapp
    Legg til-knapp
  4. Velg enheten du vil feilsøke, og klikk på OK.
    Figur : Legge til et tastatur
    Legge til et tastatur
  5. På siden Teksttjenester og inndataspråk velger du det nye tastaturet i listen og klikker på Flytt opp til den er første i listen. Dette gjør det standardtastaturet.
    Figur : Flytt opp-knapp
    Flytt opp-knapp
  6. Klikk på OK. Nå kan du bruke det nye tastaturet. Hvis du opplever at det nye tastaturet fungerer og du ikke ønsker å bruke det andre tastaturet, gjentar du disse trinnene og Fjerner tastaturet som du ikke trenger fra kategorien Generelt i vinduet Teksttjenester og inndataspråk.

Problemer med ekstra knapper eller volumkontroll

Ekstra knapper, for eksempel Internett og e-post og volumkontroll, styres av ekstra HP-programvare (kbd.exe). Hvis du opplever følgende symptomer, kan du installere tastaturprogramvaren på nytt og oppdatere den.
  • Det vises en melding om at kbd.exe har sluttet å fungere.
  • Du har problemer med konfigurering av ekstra tastaturtaster.
  • Volumet justeres ikke av volumkontrollene på tastaturet.

Tastaturet fungerer ikke

Før du feilsøker tastaturet, må du finne ut hva slags kablet tastatur du har, ved å se på tastaturkabelen og sammenligne den med disse bildene:
Tastaturkontakttype
Tastaturkontaktbilde
PS/2
USB
Hvis tastaturet ikke reagerer, trykker du på tastene Ctrl + Esc samtidig og ser hva som skjer:
  • Hvis Start-menyen i Windows åpnes, fungerer tastaturet, og programmet har sluttet å reagere. Velg programmet med musepekeren, og trykk samtidig på Alt + F4 for å lukke programmet som ikke svarer.
  • Hvis Start-menyen i Windows ikke åpnes, har tastaturet eller operativsystemet sluttet å svare. Følg fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere tilkoblinger og synkronisere tastaturet med BIOS og Windows.
Tilbakestille tastaturet i Windows 7
  1. Slå av datamaskinen (ikke start den på nytt).
  2. Når datamaskinen er slått helt av, kobler du fra alle tilkoblede enheter, unntatt skjermen.
  3. For PS/2-tastaturer kontrollerer du kontakten på tastaturkabelen. Hvis du finner bøyde pinner, kan du prøve å rette dem ut med en kulepenn. Hvis pinnene ikke kan repareres, bytter du ut tastaturet. Kontroller at ingen ødelagte pinner sitter fast i hullene på PS/2-kontakten på datamaskinen. Hvis dette er tilfellet, må alle ødelagte pinner fjernes fra hullene før du kan koble til et annet tastatur.
  4. Koble til tastaturet på nytt. For USB-tastaturer kobler du tastaturet til en USB-kontakt på baksiden av datamaskinen.
  5. Slå på data,maskinen med bare skjerm og tastatur tilkoblet. La Windows åpne Windows-skrivebordet, trykk på tastene Ctrl + Esc samtidig, og se hva som skjer:
    • Hvis Start-menyen i Windows åpnes, fungerer tastaturet. Det var et tilkoblingsproblem. Bruk piltastene for å slå av datamaskinen. Koble til andre enheter, inkludert musen.
    • Hvis Start-menyen i Windows ikke åpnes, er det noe galt med tastaturet. Koble tastaturet til en annen datamaskinen for å se om noe er galt. Bytt ut tastaturet hvis det ikke fungerer på en annen datamaskin. Hvis tastaturet fungerer på en annen datamaskin, slår du av datamaskinen og fortsette med de følgende trinnene:
  6. Koble tastaturet til datamaskinen.
  7. Slå på datamaskinen og trykk umiddelbart på tasten F8 gjentatte ganger helt til skjermbildet Avanserte oppstartsalternativer vises.
  8. Velg Sikker oppstart og trykk på Enter.
    Hvis en påloggingssiden åpnes, logger du deg på datamaskinen med en brukerkonto som har administratorrettigheter. Hvis du ikke vet passordet, trykker du på Enter.
    Windows åpnes i sikkermodus
  9. Klikk på Start , skriv inn Enhetsbehandling i søkefeltet, og trykk på Enter.
    Figur : Åpne Enhetsbehandling
    Åpne Enhetsbehandling
    Enhetsbehandling åpnes.
  10. Klikk på Vis, og velg Vis skjulte enheter.
    Figur : Vis skjulte enheter
    Vis skjulte enheter
  11. Klikk på pilen ved siden av Tastaturer, høyreklikk på navnet til en tastaturenhet i listen, og klikk på knappen Avinstaller for å fjerne enheten fra Windows.
    Figur : Avinstaller-knapp
    Avinstaller-knapp
  12. Fortsett med å fjerne enheter i kategorien Tastaturer til alle er avinstallert.
  13. La tastaturet være koblet til datamaskinen, og start den på nytt.
  14. Tastaturet bør fungere nå. Hvis problemet vedvarer, kan du installere tastaturprogramvaren på nytt og oppdatere den.

Installere tastaturprogramvaren på nytt og oppdatere den i Windows 7

HP- og Compaq-tastaturer bruker egen programvare (kbd.exe) i tillegg til de normale tastaturdriverne som følger med Windows. Programvaren gir ekstra funksjonalitet for multimedietaster, Internett-taster og volumkontroll (på noen tastaturer).

Trinn 1: Gjenopprett opprinnelig tastaturdriver

Bruk én av følgende metoder når du skal gjenopprette opprinnelig tastaturdriver.

Bruke Recovery Manager i Windows 7

1. Klikk på Start , klikk på Alle programmer og klikk deretter på Recovery Manager.
    Hvis vinduet Brukerkontokontroll vises, velger du Fortsett.
    Vinduet Recovery Manager vises.
    Klikk Installere maskinvaredrivere på nytt.
    Figur : Velkommen til Recovery Manager-vinduet
    Velkommen til Recovery Manager-skjermen
  2. På velkomstskjermen for installering av maskinvaredrivere på nytt, klikker du på Neste.
    Figur : Installere maskinvaredrivere på nytt
    Installere maskinvaredrivere på nytt
  3. På listen over fabrikkinstallerte drivere velger du tastaturdriveren. Klikk deretter på Neste.
    Figur : Velge driveren du vil installere på nytt
    Velge driveren du vil installere på nytt-skjermen
  4. Når driveren er installert, vises det en melding om at reinstalleringen er fullført.
    Klikk på Fullfør for å starte datamaskinen på nytt.
  5. Når datamaskinen starter på nytt, fortsetter du til trinn 2 for å se om en oppdatering for tastaturdriveren er tilgjengelig fra HPs nettsted.

Last ned den originale tastaturdriveren fra HPs nettsted

Bruk følgende trinn for å laste ned den originale tastaturdriveren fra HPs nettside:
  1. Gå til nettsiden for HPs brukerstøtte.
  2. Angi modellnummeret hvis det vises en side for dette, For eksempel p6230f eller 600-1050uk.
  3. Velg den Windows-versjonen datamaskinen bruker.
  4. Klikk på koblingen for originaldrivere.
  5. Klikk på Originaldriver for HP-tastatur.
  6. Følg instruksjonene på nedlastingssiden for å laste ned og installere driveren.
  7. Når du er ferdig, starter du datamaskinen på nytt.
  8. Når datamaskinen starter på nytt, fortsetter du til trinn 2 for å se om en oppdatering for tastaturdriveren er tilgjengelig fra HPs nettsted.

Trinn 2: Oppdater tastaturdriveren fra HPs nettsted

Bruk fremgangsmåten nedenfor for å laste ned den oppdaterte tastaturdriveren fra HPs nettsted.
  1. Gå til nettsiden for HPs brukerstøtte.
  2. Angi modellnummeret hvis det vises en side for dette, For eksempel p6230f eller 600-1050uk.
  3. Velg den Windows-versjonen datamaskinen bruker.
    Klikk på navnet på operativsystemet som er installert på datamaskinen.
  4. Klikk på koblingen for Driver – tastatur, mus og inndataenheter.
  5. Velg tastaturoppdateringen. For eksempel Oppdatering av driver for HP multimedietastatur/mus.
    Hvis ingen oppdatering er tilgjengelig, har du allerede de nyeste tastaturdriverne.
  6. Følg instruksjonene på nedlastingssiden for å laste ned og installere driveren.
  7. Når du er ferdig, starter du datamaskinen på nytt.