HP-PCer - Stasjon leser ikke plater (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-PCer med Windows 7.
Bruk fremgangsmåten i dette dokumentet for å løse problemer med CD- og DVD-stasjoner som ikke leser plater.
Før du begynner å feilsøke CD-stasjonen i Windows 7
Klarer stasjonen å lese noen typer plater, men ikke andre? Hvis stasjonen ikke klarer å lese plater som ble kjøpt i en butikk (fra en musikkprodusent eller et dataselskap), kan du hoppe over denne delen og begynne feilsøkingen fra trinn 1.
Hvis stasjonen ikke kan lese plater som er brent på en annen datamaskin, kan du lese følgende:
  • Forviss deg først om at platen kan spilles av fra datamaskinen som brente den. Hvis den datamaskinen ikke kan spille den av, er det noe galt med platen eller datamaskinens evne til å brenne plater.
  • Kontroller at platetypen er kompatibel med både datamaskinen som brente platen og datamaskinen som skal spille den av (CD-R, DVD+R osv.) Se dokumentet Informasjon om plateformat og kompatibilitet.
  • Kontroller at brenneøkten ble avsluttet etter at platen var ferdig. Se Hjelp-delen i brenneprogrammet som ble brukt for å brenne platen.
  • Forsøk å brenne platen ved en lavere hastighet. Selv om platetypen er kompatibel med brennehastigheten 16x, er kanskje avspillingen mye mindre kompatibel i andre stasjoner. Forsøk å brenne platen ved 4x før du spiller den av fra andre datamaskiner.
  • Sørg for at du har forsøkt å brenne og spille av plater fra tre ulike produsenter før du starter feilsøkingen av stasjonen. Brenn bare tomme plater.
Hvis stasjonen fremdeles ikke klarer å lese plater brent på en annen datamaskin etter at du har gått gjennom punktene ovenfor, går du til trinn 5: Installere stasjonen på nytt i Enhetsbehandling.