HP-PCer - CD- eller DVD brenner ikke plater (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner som bruker Windows 7.
Følg fremgangsmåten i dette dokumentet hvis du ikke kan brenne musikk eller data til tomme CDer eller DVDer.
  merknad:
Dette dokumentet tar som utgangspunkt at stasjonen gjenkjennes av Windows og klarer å lese plater. Dokumentet gir ikke løsning på problemet hvor brenneprogrammet viser meldingen "Ingen brenner er tilgjengelig for øyeblikket" (eller noe lignende) eller stasjonen ikke kan spille av CDer og DVDer. I så fall finner du informasjon i dokumentet CD-/DVD-stasjon registreres ikke (Windows 7).
Trinn 1: Teste forskjellige typer plate for datamaskiner som kjører Windows 7 og ikke kan brenne plater
Når en datamaskin som kjører Windows 7 ikke er i stand til å brenne plater, kan problemet være datamaskinens kompatibilitet med platetypen. Platetypen du bruker til brenning, må være kompatibel med stasjonen i datamaskinen. Du kan altså ikke brenne en DVD-R-plate i en stasjon som ikke støtter DVD-R-teknologi.
Prøv flere ulike CD-R-merker (skrivbare CDer) for å teste stasjonen. CD-R-plater støttes av alle stasjoner for skrivbare plater.
Hvorfor prøve en annen plate? Det fins mange ulike typer skrivbare plater fra en rekke produsenter. Alle har unike brenneegenskaper, og noen yter bedre enn andre. Stasjonen din kan justere laseren og diskrotasjonen i forhold til platens egenskaper, men klarer kanskje ikke å tilpasse seg enkelte partier i det skrivbare mediet.
Hvis stasjonen ikke kan brenne plater fra andre produsenter, kan du prøve å redusere brennehastigheten.
Trinn 2: Redusere brennehastigheten på datamaskiner som kjører Windows 7 og ikke kan brenne plater
Brenn platen ved en lavere brennehastighet. Det tar lenger tid å fullføre brenning av platen når brennehastigheten reduseres, men det er mer sannsynlig at brenneprosessen lykkes. En fullført plate er mer stabil når den spilles av med andre enheter.
Figur : Eksempel: Roxio Creator - Avanserte alternativer, Stasjonshastighet-innstillingen
Stasjonsastighet-innstillingen i Roxio Creator
Figur : Eksempel: CyberLink Power2Go - Konfigurasjon/informasjon kategorien Brenner
Kategorien Brenner i Power2Go
Trinn 3: Fjerne stasjonen fra Enhetsbehandling på datamaskiner som kjører Windows 7 og ikke kan brenne plater
Hvis din datamaskin ikke kan brenne plater, kan du prøve å fjerne stasjonen fra Enhetsbehandling. Følg denne fremgangsmåten for å fjerne stasjonen fra Enhetsbehandling:
  1. Klikk på Start , Og skriv inn Enhetsbehandling i Søk-feltet. Klikk på Enhetsbehandling.
    Figur : Åpne Enhetsbehandling
    Åpne Enhetsbehandling fra Søk-feltet
    Figur : Enhetsbehandling
    Enhetsbehandling
  2. Dobbeltklikk på DVD/CD-ROM-stasjoner.
    Figur : DVD/CD-ROM-stasjoner-kategorien
    DVD/CD-ROM-stasjoner-kategorien i vinduet Enhetsbehandling
  3. Høyreklikk på stasjonsnavnet, og velg Avinstaller.
    Figur : Avinstallere DVD/CD-ROM-stasjonen
    Vinduet Enhetsbehandling med Avinstaller DVD/CD-ROM-stasjon
    Klikk på OK hvis et bekreftelsesvindu åpnes. Stasjonsnavnet vil nå fjernes fra listen (og kategorien DVD/CD-ROM-stasjoner forsvinner hvis den bare inneholder én stasjon). Ikke start datamaskinen på nytt eller oppdatert listen over maskinvarer.
  4. Lukk Enhetsbehandling.
    Du må tømme registerfiltrene før du forsøker å brenne en ny plate.
Trinn 4: Tømme registerfiltrene på datamaskiner som kjører Windows 7 og ikke kan brenne plater
Hvis din datamaskin ikke kan brenne plater, tøm registerfiltrene i datamaskinen. Følg disse trinnene for å tømme de øvre og nedre registerfiltrene:
  1. Hvis du ikke kan bruke Microsoft Fix it Solution, fortsett med denne fremgangsmåten for å fjerne øvre og nedre registerfiltre manuelt.
  2. Fjern alle CD-brenningsprogrammer (Cyberlink Power2Go) via vinduet Programmer og funksjoner i Kontrollpanel. Mer informasjon finnes i Avinstallere programvare i Windows 7.
      merknad:
    Forviss deg om at du kan installere brenneprogrammet på nytt før du avinstallerer det.
  3. Koble fra alle unødvendige eksterne Plug and Play-enheter, særlig kameraer.
  4. Klikk på Start , og skriv inn regedit i søkefeltet. Klikk regedit.
    Figur : Søk etter regedit
    Åpne Registerredigering
    Hvis du blir bedt om et administratorpassord eller -bekreftelse, må du skrive inn passordet eller gi bekreftelse.
  5. Registerredigering åpnes.
  6. Velg Datamaskin i hovedvinduet.
    Figur : Registerredigering
    Registerredigering
  7. Klikk på Fil, Eksport, skriv et filnavn som er lett å huske, og klikk deretter på Lagre.
    En sikkerhetskopi av registret har blitt lagret i mappen Dokumenter. Hvis det oppstår problemer etter at du har utført disse trinnene, søker du frem filen og dobbeltklikker på den for å gjenopprette registeret.
  8. Klikk på pilen ved siden av følgende elementer i listen:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE
    • SYSTEM
    • CurrentControlSet
    • Control
    • Class
  9. Velg 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318. Kontroller at du har valgt akkurat dette nøkkelnavnet.
  10. Hvis en verdi for LowerFilters er oppført til høyre i vinduet Registerredigering, velger du verdien for LowerFilters og trykker på Slett-tasten. Bekreft slettingen ved å klikke på Ja.
    Figur : Registerredigering: LowerFilters dekselnøkkel
    Bilde av Registerredigering
  11. Hvis verdien for UpperFilters også er oppført, velger du UpperFilters til høyre i vinduet og klikk på Slett-tasten.
    Bekreft slettingen ved å klikke på Ja.
  12. Slett alle andre verdier for UpperFilters og LowerFilters i nøkkelen 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318 hvis den inneholder noen.
  13. Lukk Registerredigering, start datamaskinen på nytt og vent til Windows konfigurerer maskinvaredriverne.
  14. Når alle CD-brenneprogrammene er fjernet, starter du datamaskinen på nytt og installerer CD-brenneprogrammet igjen. Hvis du bruker CD-brenneprogrammet som fulgte med datamaskinen, kan du installere programmet igjen med HP Application Recovery. For mer hjelp kan du lese Bruke Recovery Manager til å gjenopprette programvare og drivere i Windows 7.
  15. Prøv å brenne en plate igjen. Bruk Systemgjenoppretting hvis du fremdeles ikke kan brenne en plate som kan leses med en annen stasjon.
Trinn 5: Bruke Systemgjenoppretting på datamaskiner som kjører Windows 7 og ikke kan brenne plater
Hvis datamaskinen ikke kan skrive til platen, bruker du Systemgjenoppretting for å gå tilbake til et tidspunkt hvor Windows gjenkjente stasjonen. Hvis du ikke vet hvordan du gjenoppretter Windows, bruker du støttedokumentet Bruke Microsofts Systemgjenoppretting i Windows 7.
Bruk CD/DVD-stasjonen igjen når du er ferdig for å se om den virker. Hvis den virker, trenger du ikke gjøre noe mer. Hvis ikke, bruker du HP Systemgjenoppretting.
Trinn 6: Bruke HP Systemgjenoppretting på datamaskiner som kjører Windows 7 og ikke kan brenne plater
Hvis datamaskinen ikke kan skrive til platen, tar du sikkerhetskopier av viktige filer og bruker HP Systemgjenoppretting for datamaskinen.
Når du er ferdig, kan du bruke CD- eller DVD-stasjonen på nytt for å se om den kan brenne en plate. Hvis ikke, bruk HP Hardware Diagnostic-programvaren for å teste CD/DVD-stasjonen.
Trinn 7: Bruke HP Hardware Diagnostic-programvaren til å teste stasjonen på datamaskiner som kjører Windows 7 og ikke kan brenne plater
Justering av laseren og programvaren som støtter den må være svært nøyaktig. Platebrennerstasjonen i datamaskinen utsettes for vibrasjoner, støv, mekanisk slitasje og andre faktorer etter hvert som den eldes. Test stasjonen for å se om den er defekt ved hjelp av Hardware Diagnostic-programvaren fra HP. På de fleste PCer, kan du få tilgang til HP Diagnostics ved å åpne HP Support Assistant fra skrivebordsikonet eller fra start-menyen, velg Feilsøk-kolonnen, klikk på knappen Lagringsenheter, og velg kategorien Optiske stasjoner.
Hvis stasjonen ikke består testen, skifter du den ut eller sender datamaskinen til reparasjon.