HP-PCer og nettbrett - HP produktresirkulering

Dette dokumentet gjelder for HP-produkter.
Siden 1992, har HP fokusert på spesifikke miljømessige problemer gjennom Design for miljø (DfE)-programmet. Programmet fokuserer på hvordan man kan optimalisere egenskapene av produkter, prosesser og lokaler etter anbefalte miljømessige forbedringer. Miljømessige prioriteringer omfatter:
  • Energieffektivitet - redusere energien som kreves for å produsere og bruke våre produkter.
  • Nyskapende materialbruk - redusere mengden av materialer som brukes i våre produkter, og utvikle materialer med mindre miljøpåvirkning og høyere verdi etter produktets levetid.
  • Design for resirkulering - lage utstyr som er enklere å oppgradere og/eller resirkulere.
Finn ut hvordan du kan hjelpe miljøet og delta i resirkulering av HP-utstyr og rekvisita ved å besøke www.hp.com/recycle (på engelsk).

Har HP et resirkuleringsprogram?

Ja, HP har prisbelønte prisvinnende resirkulering og miljømessige fremgangsmåter over hele verden. Fra materialer og emballasjen til energieffektiv bruk og til slutt produktresirkulering, HP tar for seg den miljømessige virkningen i designen av hver produkt. Produkretur- og resirkuleringsprogrammer er tilgjengelig over hele verden.
HP fremmer miljømessig og sosialt ansvarlig resirkulering av HP-produkter og rekvisita. Resirkulering av brukte produkter har økt dramatisk siden 1987. Gå til www.hp.com/recycle (på engelsk) for mer informasjon.

Hvilke resirkuleringsprogrammer er tilgjengelige? Vil HP resirkulere min datamaskin gratis?

Resirkuleringsprogrammer avhenger av land/region, HP kan ha mer enn ett resirkuleringsprogram. Et av resirkuleringsprogrammer kan omfatte gratis resirkulering. For å finne ut hvilke resirkuleringsprogrammer som er tilgjengelig for deg, kan du gå til www.hp.com/recycle (på engelsk). Bla ned på siden og velg land fra menyen under kategorien Recycle. Det vises en liste med resirkuleringsalternativer for ditt land. Følgende avsnitt forklarer noen av resirkuleringsalternativene. Ikke alle resirkuleringsalternativer er tilgjengelige i alle land.

Kan jeg bytte inn eller få penger tilbake for min gamle datamaskin eller nettbrett?

Tilbud blir regelmessig gjort tilgjengelig for innbytte av ulike produkter. Fra nettsiden www.hp.com/recycle (på engelsk), velg kategorien Bytte innbrukt utstyret for kreditt mot nye HP-produkter og deretter gå direkte til siden Globale kampanjetjenester (på engelsk). Du kan velge ditt land og utforsk alternativene for innbytte, tilbakebetaling, insentiver eller prøv og kjøp fra denne siden.
Hvis datamaskinen eller nettbrettet ikke har noen markedsverdi, tar HP deg til et resirkuleringssenter. Velg kategorien returnere for penger fra nettsiden www.hp.com/recycle (på engelsk) og velg deretter din region fra nedtrekksmenyen. Klikk for å se et utvalg av retur for penger-alternativer for din region.

Kan jeg donere en datamaskin eller nettbrett?

Donering av brukte datamaskin kan hjelpe lokalsamfunnet og kan gi deg visse skattefordeler avhengig av land. Det er mange lokale veldedigheter over hele verden som tar imot elektronisk utstyr som doneringer. Du kan kanskje undersøke hos lokale veldedigheter i ditt område for å finne ut mer om deres operasjoner og for å se om de tar imot datamaskiner som donasjon.
Hvis du bor i USA, kan HP hjelpe deg med å donere datamaskinen ved hjelp av National Cristina Foundation. For å finne ut mer om donering av datamaskinen i USA og skattefordelene det gir, kan du gå til nettsiden www.hp.com/recycle (på engelsk), velg kategorien Donere og klikk deretter Unødig amerikansk utstyr til en veldedighet eller skole.

Hvordan slette eller fjerne personlige filer fra min datamaskin eller nettbrett?

HP er ikke ansvarlig for eventuelle data som er igjen på datamaskiner eller nettbrett. HP anbefaler at du sikkerhetskopierer alle data (personlige filer, dokumenter, bilder, videoer, osv.) og deretter slette alle data før resirkulering av enheten. Hvis dataene ikke er fjernet fra datamaskinen eller nettbrettet, kan filene og dataene være tilgjengelig for andre.
Å slette filene via Windows eller å formatere harddisken gir ikke nok beskyttelse. Det er en rekke programmer som er tilgjengelig for å slette data fra en datamaskin eller nettbrett som kan lastes ned fra Internett eller kjøpes hos en forhandler.
HP kan samarbeide med deg om å opprette en tilpasset løsning for destruering av data. Destrueringssertifikat, som bekrefter at produktene ble destruert gjennom prosessen for resirkulering og at dataene på produktene ikke kan nås av noen andre er tilgjengelig på forespørsel. Finn ut mer om datadestruering ved å gå til nettsiden www.hp.com/recycle (på engelsk). Velg kategorien Ødelegg og klikk deretter Data på harddisker eller annet medie.

Hva om jeg glemmer å fjerne mine konfidensielle data fra min datamaskin eller nettbrett før du sender det?

Hvis du ikke har avtalt datadestruering med HP, er ikke HP ansvarlig for eventuelle data som er igjen på harddisken. Du bør fjerne alle dataene på harddisken før avsendelse. Å bare slette filer eller formatere harddisken vil ikke eliminere alle dataene helt. Det er mange åpne dataslettingsprogrammer som du kan bruke til å fjerne dataene dine.