HP LaserJet Enterprise MFP - Konfigurere en delt mappe

Innføring
Produktet har en funksjon som gjør det mulig å skanne et dokument til en delt mappe. For å bruke denne skannefunksjonen må produktet være koblet til et nettverk, men funksjonen er ikke tilgjengelig før den har blitt konfigurert. Bruk informasjonen nedenfor for å konfigurere den delte mappen.
  merknad:
Produktet får tilgang til delte mapper (f.eks. en klient) ved å bruke NTLMv1-basert godkjenning. Unngå å bruke en delt mappe for å holde påloggingsopplysningene skjult når du bruker NTLMv1.
Du finner mer informasjon om hvordan du konfigurerer funksjonen Lagre til nettverksmappe på Aktiver Lagre i nettverksmappe (c04018055).
Før du begynner
For at du skal kunne konfigurere funksjonen Delt mappe, må produktet ha en aktiv nettverkstilkobling. Du må også ha administratortilgang.
Konfigurere en delt mappe i Windows
Du må gå gjennom to trinn for å konfigurere en delt mappe. Du må først opprette en brukerkonto og deretter opprette eller velge en mappe.
Trinn 1: Opprette en brukerkonto
Opprett en ny brukerkonto som skal brukes til å angi tillatelser for den delte mappen. Du kan bruke en eksisterende brukerkonto til dette, men det anbefales ikke.
  1. Klikk på Start og deretter på Kontrollpanel.
  2. Klikk på Brukerkontoer og deretter på Behandle brukerkontoer. Dialogboksen Brukerkontoer åpnes.
  3. Klikk på Legg til for å legge til en ny bruker.
  4. Angi Brukernavn og Domene. Klikk deretter på Neste.
  5. Angi brukerens tilgangsnivå, og klikk på Fullfør.
Trinn to: Opprette eller velge en mappe
  1. Opprett en ny mappe, eller finn frem til en eksisterende mappe.
  2. Høyreklikk på mappen, og velg Egenskaper.
  3. I Deling-fanen klikker du på Avansert deling.
  4. Velg Del denne mappen.
  5. Du angir brukeren kontroll over lesing/skriving for den delte mappen ved å klikke på Tillatelser og deretter velge Alle tillatelser. Klikk på OK for å lukke dialogboksen Avansert deling.
  6. Hvis det finnes en Sikkerhet-kategori i dialogboksen Egenskaper, må du gi brukeren Alle tillatelser for mappen.
      merknad:
    Dette kreves av enkelte filsystemer som NTFS. Brukeren har nå tilgang til mappen og kan skrive filer til den.
Konfigurere en delt mappe i OS X
Du må gå gjennom to trinn for å konfigurere en delt mappe. Du må først opprette en brukerkonto og deretter opprette eller velge en mappe.
Trinn 1: Opprette en brukerkonto
Opprett en ny brukerkonto, og angi tillatelser for den delte mappen. Du kan bruke en eksisterende brukerkonto til dette, men det anbefales ikke.
  1. På Apple-menyen klikker du på Systemvalg. Dialogboksen Systemvalg åpnes.
  2. Velg Brukere og grupper, og klikk på låseikonet nederst i dialogboksen Brukere og grupper.
  3. Skriv inn passordet i Passord-feltet, og klikk på Lås opp. Du kan nå legge til en ny bruker.
      merknad:
    Navn-feltet vil inneholde Admin-navnet.
  4. Under listen over gjeldende brukere klikker du på + for å legge til en ny bruker.
  5. Konfigurer den nye kontoen:
    1. Klikk på rullegardinmenyen Ny konto, og velg Administrator eller Standard.
    2. Skriv inn de riktige opplysningene i disse feltene:
      • Fullt navn
      • Kontonavn
      • Passord
      • Bekreft (angi passordet på nytt)
      • Passordtips
    3. Klikk på Opprett bruker.
Trinn to: Opprette eller velge en mappe
Mac OS-brukere har som standard en offentlig mappe som enkelt kan brukes til dette formålet.
  1. Åpne Systemvalg-appen, og velg Deling-ikonet.
  2. Kontroller at brukeren har tilgang til å Lese og skrive for mappen.
  3. Klikk på Alternativer.
  4. Velg boksen Del filer og mapper med SMB, og kontroller at det er merket av for for brukeren.
  5. Klikk på Ferdig. Fildeling er nå aktivert.
Feilsøking: Ingen tilgang til nettverksmappen
Hvis produktet ikke har tilgang til den delte mappen, kan du prøve følgende:
  • Kontroller at alle feltene har riktige opplysninger.
  • Kontroller at produktet er koblet til nettverket.
  • Kontroller at den eksterne datamaskinen er slått på, fungerer som normalt og er koblet til nettverket.
  • Kontroller at mappen er delt.
  • Kontroller at du kan legge filer i mappen fra en annen datamaskin på nettverket ved hjelp av produktets påloggingsopplysninger.
  • Kontroller at produktet og den eksterne datamaskinen er koblet til samme delnett på nettverket. Hvis de ikke er det, må du kontrollere at nettverksruterne er konfigurert til å videresende CIFS-protokolltrafikken (også kalt Samba).
  merknad:
En delt mappe som er konfigurert på riktig måte, kan bli utilgjengelig hvis brukerpassordet endres, eller hvis den delte mappen flyttes eller slettes.