HP-pcer - Løse problemer med Internett-tilgang som er relatert til DNS (Windows 8)

Dette dokumentet gjelder for HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 8 og Windows 8.1.
Innstillinger for feil DNS-server kan føre til følgende symptomer, selv når datamaskinen rapporterer et sterkt Internett-signal:
  • Nettleseren kan ikke laste inn nettsider.
  • Websider åpnes, men det vises en rød X i stedet for bilder.
  • Nettleserne viser Siden er ikke tilgjengelig iblant.
  • Du har begrenset tilkobling elller er ikke tilkoblet.
Dette dokumentet inneholder løsninger for Internett-tilkobling som er relatert til feil konfigurert DNS-innstillinger. Følg fremgangsmåten i dette dokumentet for å konfigurere innstillingene for DNS-server og få tilgang til Internett.
  1. Gå til startskjermen og skriv inn Kontrollpanel for å åpne Søk-perlen, og velg Kontrollpanel fra søkeresultatene.
    Figur : Søkeresultater for Kontrollpanel
    Søk-charm resultater for "Kontrollpanel" i Windows 8.
  2. Klikk på Vis nettverksstatus og -oppgaver på Kontrollpanel.
    Figur : Kontrollpanel
    Vis nettverksstatus i Kontrollpanelet
  3. Klikk på Endre kortinnstillinger.
    Figur : Nettverks- og delingssenter
    Kortinnstillinger i nettverket- og delingssenter
  4. Høyreklikk på nettverkstypen du bruker til å koble til Internett (Wi-Fi eller Ethernet), og klikk deretter Egenskaper.
    Figur : Nettverkstilkoblinger
    Velg Egenskaper for wi-fi fra vinduet Nettverkstilkoblinger
  5. Bla ned i Egenskaper-vinduet og velg Internettprotokoll versjon 4 (TCP/IPv4), og velg Egenskaper.
    Figur : Egenskaper for Wi-Fi
    Internettprotokoll IPv4 uthevet
  6. I vinduet for Internettprotokoll, velger du bruk følgende DNS-serveradresser.
    Figur : Internettprotokoll versjon 4 (TCP/IPv4) egenskaper
    Oppgi den foretrukne DNS-serveren i egenskaper for IPV 4
  7. Angi de følgende offentlige DNS-servere:
    • Foretrukket DNS-server: 8.8.8.8
    • Alternativ DNS-server: 8.8.4.4
      merknad:
      DNS-servere som er oppført ovenfor er offentlige servere, og kan endres uten varsel. Hvis du fortsatt har problemer etter å ha angitt DNS-serveradressene ovenfor, kan du ta kontakt med Internett-leverandøren.
  8. Klikk på OK og lukk alle vinduene.
  9. Trykk på Windows-tasten + R, skriv inn services.msc i Åpne-feltet, og klikk på OK.
    Figur : Kjør services.msc
    Skriv inn serices.msc i Kjør-vinduet.
  10. I Tjenester-vinduet, høyreklikk på WebClient, og klikk deretter Egenskaper.
    Figur : WebClient
    Åpne egenskapsvinduet av WebClient
  11. Klikk nedtrekksmenyen ved siden av Oppstartstype i WebClient egenskaper, og velg Automatisk.
  12. Klikk på Start. Tjenestestatusen endres til kjører.
    Figur : WebClient egenskaper
    Endre oppstartstype til Automatisk i WebClient
  13. Klikk på Bruk og deretter OK.
Du kan nå åpne nettleseren og surfe på Internett.