HP-PCer - Generell informasjon om minnekort

Dette dokumentet gjelder for HP- og Compaq-datamaskiner med minnekortlesere og minnekort.
Hvis du har problemer med et minnekort, kan du se Feilsøking minnekort.
Minnekort brukes vanligvis til å overføre bilder til og fra digitale kameraer, men de kan også være svært nyttige til å dele filer mellom andre kortlesere. Minnekort bruker flash-minne, en fast form for minne. Fast minne krever ikke en ekstern strømkilde for å opprettholde data.
Om minnekortlesere
Hvis du vil lese og skrive filer på et minnekort, må du bruke en kortleser. Mange HP- og Compaq-datamaskiner leveres med innebygde minnekortlesere. Hvis datamaskinen din ikke har en innebygd kortleser, kan du bruke en ekstern USB-kortleser som kan kjøpes for en rimelig penge. Hvis du vil lese og skrive filer, må kortleseren støtte den korttypen du bruker. Sørg for at du får tak i minnekort som er kompatible med enhetens kortleser. Korttyper som støttes, er vanligvis oppført ved siden av enhetens kortleser.
  forsiktig:
Minnekortdata kan bli ødelagt hvis kortet ikke fjernes ved å følge metoden som er spesifikk for operativsystemet. Se i dokumentasjonen til operativsystemet for den spesifikke metoden for å ta ut minnekort på en sikker måte.
  merknad:
Ikke alle HP-datamaskiner har samme minnekortlesere. Sjekk spesifikasjonene til datamaskinen for å finne ut hvilke minnekort den kan lese.
Figur : Eksempel på minnekortleser for bærbare datamaskiner
Eksempel på minnekortleser for bærbare PCer
Figur : Eksempel på minnekortleser for stasjonære datamaskiner
Eksempel på en minnekortleser for stasjonære PCer
Minnekorttyper
Det finnes mange forskjellige typer minnekort som er tilgjengelige for kjøp. Hvis du vil lese og skrive filer, må kortleseren støtte den korttypen du bruker. Sørg for at du skaffer deg minnekort som er kompatible med enhetens kortleser. Korttyper som støttes, er vanligvis oppført nær enhetens kortleser.
Sammenligning av minnekort
Type
Lengde
Bredde
Tykkelse
Antall pinner
Secure Digital
32 mm (1,26 tommer)
24 mm (0,94 tommer)
2,1 mm (0,08 tommer)
Secure Digital miniSD-kort
21,5 mm (0,85 tommer)
20 mm (0,79 tommer)
1,4 mm (0,06 tommer)
Secure Digital microSD-kort
15 mm (0,59 tommer)
11 mm (0,43 tommer)
0,7 mm (0,03 tommer)
CompactFlash I
41 mm (1,61 tommer)
36 mm (1,42 tommer)
3 mm (0,12 tommer)
CompactFlash II
41 mm (1,61 tommer)
36 mm (1,42 tommer)
5 mm (0,2 tommer)
Memory Stick/Memory Stick PRO
50 mm (2 tommer)
21,5 mm (0,85 tommer)
2,8 mm (0,11 tommer)
Memory Stick Duo/Memory Stick PRO Duo/Memory Stick PRO-HG
31 mm (1,22 tommer)
20 mm (0,79 tommer)
1,6 mm (0,06 tommer)
Memory Stick Micro (M2)
15 mm (0,59 tommer)
12,5 mm (0,49 tommer)
1,2 mm (0,05 tommer)
SmartMedia
45 mm (1,77 tommer)
37 mm (1,46 tommer)
0,76 mm (0,03 tommer)