Stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner  - Ingen lydenhet (Windows XP)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows XP.
Datamaskinen har ingen lyd, og når du åpner Egenskaper for Lyder og lydenheter i Kontrollpanel, er ikke lydfunksjonene tilgjengelige, og meldingen «Ingen lydenhet» vises. Følg fremgangsmåten nedenfor for å aktivere lyd og fjerne denne meldingen:
Figur : Ingen lydenhet
Trinn 1: Aktiver Windows Audio-tjenesten
Lydtjenesten kan deaktiveres når du installerer lydrelatert programvare eller programvareoppdateringer. I enkelte tilfeller kan ikke Windows Audio-tjenesten aktiveres på nytt automatisk. Dette er trolig den vanligste årsaken til denne typen lydfeil. Følg fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere om dette er tilfellet, og aktivere tjenesten manuelt om nødvendig.
  1. Klikk på Start, Kjør, og skriv inn services.msc i Åpne-feltet.
    Et tjenestevindu åpnes.
  2. Bla nedover i listen over tjenester til du finner Windows Audio.
  3. Høyreklikk på Windows Audio, og velg Egenskaper.
    Figur : Velge egenskaper for Windows Audio
  4. Velg Automatisk (hvis tilgjengelig) fra rullegardinlisten Oppstartstype, og klikk på Start (hvis tilgjengelig) for å starte lydtjenesten. Hvis Start-knappen er nedtonet, er tjenesten allerede startet.
    Figur : Oppstartstype og Tjenestestatus
  5. Klikk på OK, og test lyden.
    Hvis lyden nå er gjenopprettet, kan det hende at det var et program som deaktiverte Windows-lyden eller forhindret at Windows Audio ble startet automatisk sammen med Windows. Hvis det fortsatt ikke er noen lyd på datamaskinen etter at du har startet den på nytt, gjentar du disse trinnene for å aktivere Windows Audio-tjenesten på nytt.
Hvis datamaskinen ikke har lyd etter at du har prøvd disse trinnene, går du til neste trinn.
Trinn 2: Aktiver lydenheten
Følg fremgangsmåten nedenfor for å se om lydenheten er deaktivert, og aktivere den om nødvendig.
  1. Klikk på Start, høyreklikk på Min datamaskin, og velg Egenskaper.
    Figur : Velge egenskaper for Min datamaskin
  2. Klikk på fanen Maskinvare, og klikk deretter på Enhetsbehandling-knappen.
    Figur : Enhetsbehandling-knappen i fanen Maskinvare
  3. I Enhetsbehandling blar du nedover i listen og klikker på plusstegnet (+) ved siden av Lyd-, video- og spillkontrollere.
  4. Hvis et av elementene under Lyd-, video- og spillkontrollere har et høyttalerikon MED en rød X, høyreklikker du på elementet og velger Aktiver.
    Hvis det ikke vises en rød X over et høyttalerikon, går du videre til neste trinn.
    Figur : En lydenhet som er deaktivert (navnet på lydenheten varierer)
  5. Når alle lydrelaterte elementer er aktivert, lukker du Enhetsbehandling.
  6. Test lyden. Hvis datamaskinen ikke har lyd etter at du har prøvd disse trinnene, går du til neste trinn.
Trinn 3: Gjenopprett den opprinnelige lyddriveren
Datamaskinen bruker mest sannsynlig Realtek Audio Codec- eller Creative Audigy-programvare. Hvis du ikke vet hvilken type lydmaskinvare du har, åpner du Enhetsbehandling igjen og kontrollerer Lyd-, video- og spillkontrollere. Se etter navnet på din lydmaskinvare (Creative, Realtek eller noe annet).
Last ned og installer lyddrivere fra den aktuelle produsentens nettsted:
Test lyden. Hvis datamaskinen ikke har lyd etter at du har prøvd disse trinnene, går du til neste trinn.
Trinn 4: Tilbakestill innebygd lyd til Automatisk i BIOS
Innstillingen for innebygd lyd i BIOS må samsvare med konfigurasjonen for din lydmaskinvare. Følg fremgangsmåten nedenfor for å tilbakestille innstillingen for innebygd lyd til Automatisk.
  1. Slå på datamaskinen, og trykk straks på F1-tasten gjentatte ganger til BIOS-oppsettsskjermen vises.
      merknad:
    På enkelte Compaq Presario-datamaskiner (før 2002) må du trykke på F10 i stedet for F1.
  2. Trykk på F5 på BIOS-oppsettsskjermen.
  3. Velg Ja eller OK (trykk på Enter).
    Trykk på F10. Velg Ja eller OK for å lagre standardinnstillingene (trykk på Enter).
  4. Start Windows, og kontroller lyden. Hvis det fortsatt ikke er noen lyd, går du til neste trinn.
Test lyden. Hvis datamaskinen ikke har lyd etter at du har prøvd disse trinnene, går du til neste trinn.
Trinn 5: Sett inn lydkortet på nytt
Hvis datamaskinen har lydkort, må du kanskje ta det ut og sette det inn på nytt. Se Installere eller skifte ut et lydkort hvis du vil ha instruksjoner om hvordan du gjør dette.
Test lyden. Hvis datamaskinen ikke har lyd etter at du har prøvd disse trinnene, går du til neste trinn.
Trinn 6: Utfør en systemgjenoppretting
Koble datamaskinen fra alle nettverk, og utfør en systemgjenoppretting for å gjenopprette alle opprinnelige systemfiler. Se Utføre en HP Systemgjenoppretting i Windows XP hvis du vil ha mer detaljert informasjon.
Hvis datamaskinen fortsatt ikke har lyd etter at du har utført en systemgjenoppretting, kan det hende at maskinen trenger service.