HP Jetdirect 2800w NFC/Wireless Direct Accessory - Skrive ut ved hjelp av HP Wireless Direct

Etter at du har installert HP Jetdirect 2800w-tilbehøret for NFC & Wireless Direct, følger du trinnene for å kontrollere at HP-skriveren er klar til å skrive ut ved hjelp av HP Wireless Direct.
merknad:
HP Wireless Direct-funksjonen kan kun etablere en direkte trådløs nettverkstilkobling til en HP-skriver. Den gir ingen Internett-tilgang eller tilkobling til noe annet nettverk som skriveren eventuelt er koblet til.
  1. Kontroller at skriveren er i Klar-tilstand.
  2. Hvis du vil bekrefte at NFC og HP Wireless Direct-utskrift er aktivert på skriveren, kan du skrive ut en konfigurasjonsside fra kontrollpanelet. Hvis konfigurasjonssiden inneholder overskriften Wireless, er NFC og HP Wireless Direct-utskrift aktivert.
  3. På mobilenheten eller datamaskinen kontrollerer du at trådløs tilkobling er aktivert (Wi-Fi-sender er slått på). Dette valget finnes vanligvis i menyen Innstillinger. Deretter kobler du deg til HP Wireless Direct-skriveren på samme måte som når du kobler til andre trådløse nettverk.
    merknad:
    Koble fra eventuelle eksisterende trådløse tilkoblinger (WLAN eller Internett).
    For Windows 8-enheter: Kontroller at Wi-Fi er slått på og aktivert. Tilkobling til HP Wireless Direct-skriveren er ikke nødvendig.
    Når du kobler til HP Wireless Direct-skriveren med en iOS-enhet, for eksempel en iPhone® eller iPad® med iOS 5 eller høyere, vil statusikonet for nettverkstilkobling spinne kontinuerlig. Dette er normalt og indikerer at HP Wireless Direct-tilkoblingen ikke gir Internett-tilgang. Ettersom HP Wireless Direct bare gir tilkobling mellom mobilenheten og skriveren, har mobilenheten ikke tilgang til Internett via skriveren.
  4. Hvis du har konfigurert HP Jetdirect 2800w med en sikkerhetsfunksjon, skriver du inn passordet når mobilenheten eller datamaskinen ber deg om det.
  5. Installer den utskriftskompatible programvaren eller driveren på mobilenheten eller datamaskinen, om nødvendig.
  6. Finn skriverens SSID (Service Set Identifier).
    SSIDen er tilgjengelig på siden Koble til når du trykker på trådløsikonet på kontrollpanelet. SSIDen er HP Wireless Direct-skrivernavnet.

Skrive ut fra enheter med iOS v4.2/4.3 (eller nyere)

AirPrint: Kontroller at den mobile enheten og HP-skriveren er på samme trådløse nettverk ved å trykke på Innstillinger og deretter Wi-Fi. HP-nettverksnavnet (SSID) har formatet HP-Print-xy-[skrivernavn].
Åpne elementet som skal skrives ut, trykk på ikonet Handling og trykk deretter på Skriv ut for å åpne Utskriftsalternativer. Velg HP Jetdirect 2800w-tilbehøret for NFC Wireless Direct. Trykk deretter på Skriv ut. Vil du ha fullstendig informasjon om hvordan du konfigurerer, bruker og skriver ut med AirPrint, går du til: Skrive ut fra en mobilenhet ved hjelp av Apple AirPrint.
HP ePrint-applikasjon: Trykk på ikonet HP ePrint, velg den støttede filtypen, velg skriveren og trykk deretter på Skriv ut. Vil du ha mer informasjon, går du til: HP ePrint-applikasjon for iOS.

Skrive ut fra enheter med Android v2,2 (eller høyere)

Innebygd utskriftsløsning for Android: Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer, bruker og skriver ut med den innebygde utskriftsløsningen for Android, går du til: Bruke HPs innebygde Android-løsning.
HP ePrint-applikasjon: Trykk på ikonet HP ePrint, velg den støttede filtypen, velg skriveren og velg deretter Skriv ut. Vil du ha mer informasjon, går du til: HP ePrint-applikasjon for Android.

Skrive ut fra Symbian-enheter

HP ePrint Home & Biz-applikasjon: Når du vil skrive ut, åpner du HP ePrint Home & Biz-applikasjonen. Velg et bilde eller støttet filtype, og skriv ut fra en hvilken som helst støttet skriver innenfor Wi-Fi-området. Vil du ha mer informasjon om HP ePrint Home & Biz-applikasjon på Symbian-enheter, går du til: HP ePrint Home & Biz-applikasjon for Symbian.

Skrive ut fra Windows 8-nettbrett/datamaskiner og Mac OS X-enheter

Kontroller at du har installert den nyeste versjonen av HP ePrint-programvaren.
  1. Klikk på Last ned programvare.
  2. Velg operativsystemet ditt fra listen.
    merknad:
    ARM-baserte nettbrett med Windows RT støttes ikke.
    Mac OS X-versjoner som støttes, er 10.7 Lion og nyere.
  3. I tabellen Programvare for ePrint klikker du på Last ned.
  4. Når du har lastet ned programmet til systemet, starter du installeringen og følger instruksjonene.

Skrive ut fra Windows 8

1. I programmet på mobilenheten velger du Fil-menyen, og deretter velger du Skriv ut.
  2. Velg HP ePrint fra de tilgjengelige skriverne.
  3. Trykk på kategorien/ruten Tilkoblet.
    HP ePrint-programvaren søker automatisk etter skrivere i det lokale nettverket, inkludert aktiverte HP Wireless Direct-skrivere. Skriverne identifiseres etter SSIDen, som er HP Wireless Direct-skrivernavnet.
  4. Velg målskriveren, og trykk deretter på knappen Innstillinger for å angi grunnleggende skriverinnstillinger, som for eksempel antall kopier, sider per ark og utskrift på begge sider av arket (tosidig utskrift).
  5. Velg Skriv ut.
Hvis Windows-programmet ikke har alternativet Skriv ut:
  1. Mens Windows-programmet er åpent stryker du over skjermen fra kanten av skjermbildet mot høyre.
  2. I listen over tilgjengelige skrivere trykker du på Enheter, og trykk deretter på HP ePrint.
  3. Om nødvendig endrer du de grunnleggende utskriftsinnstillingene.
  4. Velg Skriv ut.
  5. Trykk på meldingen Skriveren må undersøkes, og følg instruksjonene for å skrive ut.
merknad:
HP ePrint-programvaren lagrer skriveren i listen over nylig brukte skrivere i kategorien/ruten Nylig.

Skrive ut med HP ePrint fra Mac OS X 10.7 Lion og nyere

1. Velg skriverens SSID fra listen over tilgjengelige nettverk i panelet for enten Wi-Fi-statusikonet eller nettverkssysteminnstillinger.
  2. Åpne dokumentet du vil skrive ut, og velg Fil-menyen.
  3. Velg Skriv ut fra nedtrekksmenyen.
  4. Velg skriveren fra listen Skriver som dukker opp.
    merknad:
    Hvis du installerer skriveren for første gang, velger du skrivernavnet fra listen Skrivere i nærheten.
  5. Kontroller at PDF er valgt i hurtigmenyen PDF i boksen Skriv ut.
    HP ePrint-programvaren søker automatisk etter skrivere i det lokale nettverket, inkludert aktiverte HP Wireless Direct-skrivere. Disse identifiseres ved hjelp av SSID / HP Wireless Direct-skrivernavnet.
  6. Klikk på Skriv ut.
    merknad:
    Utskriftskøen stanses midlertidig etter at dokumentet er skrevet ut. Hvis du vil skrive ut et nytt dokument, følger du trinn tre til fem. Et vindu åpnes med melding om at utskriftskøen er stanset midlertidig. Klikk på knappen Gjenoppta i vinduet for å legge til den nye utskriftsjobben og starte utskriftskøen på nytt.

Skrive ut med AirPrint fra Mac OS X 10.7 Lion og nyere

1. Kontroller at skriveren er slått på, og at datamaskinen og skriveren er tilkoblet det samme nettverket.
  2. Bruk HP Wireless Direct for å skrive ut ved hjelp av AirPrint fra en HP LaserJet Pro-skriver / MFP uten Internett eller Wi-Fi-tilkobling. På kontrollpanelet til skriveren/MFPen:
    1. Trykk på Administrasjon, og trykk deretter på menyen Nettverksinnstillinger.
    2. Trykk på menyen Wireless, og trykk deretter på menyen Wireless Direct.
    3. Kontroller at modusen for Wireless Direct er satt til PÅ (ingen sikkerhet) (standard) eller PÅ (med sikkerhet).
  3. Kontroller at skriverdriveren er er konfigurert for AirPrint.
    merknad:
    Vil du ha informasjon om hvordan du installerer og konfigurerer AirPrint på HP LaserJet Enterprise-skrivere / MFPer, går du til: Installere AirPrint på HP LaserJet Enterprise-skrivere / MFPer. Vil du ha informasjon om AirPrint på HP LaserJet Pro-skrivere / MFPer, går du til: Installere AirPrint på HP LaserJet Pro-skrivere / MFPer.
  4. Åpne dokumentet du vil skrive ut, og velg Fil-menyen.
  5. Velg Skriv ut, og velg deretter AirPrint (hvis ikke dette er standard).
    merknad:
    Hvis du bruker Mac OS X 10.7 Lion, må du velge AirPrint-skriveren manuelt. Hvis du bruker Mac OS X 10.8 Mountain Lion eller 10.9 Mavericks, vil standarddriveren automatisk bruke AirPrint.
  6. Velg ønskede utskriftsalternativer, og trykk deretter på Skriv ut.
Vil du ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer, bruker og skriver ut med AirPrint, går du til: Skrive ut fra en mobilenhet ved hjelp av Apple AirPrint.

Mer informasjon

Vil du ha mer informasjon om HP Wireless Direct, går du til: Wireless Printing Center – HP Wireless Direct.
Vil du ha mer informasjon om HP ePrint-programvaren og finne svar på vanlige spørsmål, går du til: www.hp.com/go/eprintsoftware. Klikk på Dokumentasjon for å laste ned brukerhåndboken.
Vil du ha mer informasjon om oppsett, konfigurering og feilsøking, går du til www.hp.com/go/jd2800wSupport, eller du kan skanne QR-koden med mobilenheten.