HP-PCer - Installere Windows Media Center i Windows 8

Dette dokumentet gjelder for stasjonære og bærbare HP-PCer med Windows 8.
Windows Media Center er ikke inkludert i Windows 8, men kan være installert som en betalt tilleggsfunksjon på datamaskiner som kjører Windows 8 Pro. Windows Media Center er ikke tilgjengelig i Windows 8 RT.
merknad:
Hvis du ikke bruker den nyeste versjonen av Windows 8, kan en del av illustrasjonene og informasjonen i dette dokumentet være annerledes. Du kan skaffe den nyeste versjonen fra Microsoft Store.

Kontrollere om du har Windows 8 Pro-versjonen på datamaskinen

Hvis den siste versjonen av Windows 8 Pro ikke er installert på datamaskinen, må du oppgradere før du installerer Windows Media Center.
Hvis du vil se hvilken utgave du har av Windows 8 på datamaskinen følger du denne fremgangsmåten.
  1. Skriv programmer og funksjonerpå startskjermen for å åpne Søk-perlen, og velg Programmer og funksjoner fra listen over søkeresultater.
    Figur : Programmer og funksjoner
    Søkefeltet med Programmer og funksjoner valgt
  2. Se under Windows-versjon for å finne ut hvilken utgave av Windows 8 som er installert.
    Figur : Eksempel på en datamaskin som kjører den grunnleggende utgaven av Windows 8
    Eksempel på systeminformasjon på en datamaskin som bruker den grunnleggende Windows 8-versjonen.

Legge til Windows Media Center ved å installere Windows 8 Pro Pack

Datamaskiner som kjører den grunnleggende utgaven av Windows 8, må først oppgraderes til Windows 8 Pro før Windows Media Center kan installeres. Windows 8 Pro Pack oppgraderer Windows 8 til Pro-versjonen som inneholder Windows Media Center og ekstrafunksjoner.
  1. Koble til Internett.
  2. Skriv legg til funksjoner på startskjermen for å åpne Søk-perlen, og velg Legg til Windows 8.1-funksjoner fra listen over søkeresultater.
    Figur : Legg til funksjoner
    Søkefelt med Legg til Windows 8.1-funksjoner valgt
    Vinduet Legg til funksjoner til Windows 8,1 åpnes.
  3. Når du blir bedt om å tillate endringer på datamaskinen av Brukerkontokontroll, klikker du på Ja.
    Hvis du vil legge til Pro Pack funksjoner, bruker du én av de to neste avsnittene, avhengig av om du har en produktnøkkel eller ikke:

Legge til Windows 8 Media Center Pack til Windows 8 Pro

Hvis Windows 8 Pro allerede er installert på datamaskinen, kan du laste ned Windows 8 Media Center Pack for å installere Windows Media Center.
  1. Trykk på Windows + W for å søke i Innstillinger.
  2. Skriv legg til funksjoner i søkefeltet.
  3. Klikk på ikonet Legg til funksjoner til Windows 8.
  4. Når du blir bedt om å tillate endringer på datamaskinen av Brukerkontokontroll, klikker du på Ja.
    Vinduet Legg til funksjoner til Windows 8 åpnes.
    Bruk en av de to neste avsnittene når du vil legge til Windows Media Center, avhengig av om du har en produktnøkkel eller ikke:

Åpne Windows Media Center for første gang

Windows Media Center kan nås fra Start-skjermen, og programmet kan lett festes til oppgavelinjen på skrivebordet i Windows.
  1. Dobbel-klikk på Windows Media Center på Start-skjermen.
    Figur : Windows Media Center på Start-menyen
     Windows Media Center markert på Start-menyen
  2. Følg konfigureringsinstruksjonene på skjermen i Windows Media Center.
  3. Hvis du vil feste Windows Media Center til oppgavelinjen på skrivebordet (valgfritt), med Windows Media Center åpent, høyreklikker du på ikonet, og velger Fest programmet til oppgavelinjen fra listen.
    Figur : Windows Media Center i oppgavelinjen på skrivebordet
    Windows 8-skrivebordet med Windows Media Center-ikonet høyreklikket, og Fest programmet til oppgavelinjen valgt.