HP-PCer - Overføre filer med Windows Enkel overføring (Windows 8)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 8.
Med Windows Enkel overføring, kan du overføre informasjon fra en datamaskin til en annen, inkludert brukerkontoer, filer, mapper, bilder, musikk og videoer, og, avhengig av operativsystemet, e-post, meldinger, kontakter, Windows og Internett-innstillingene og Internett-favoritter. Programvare overføres ikke.
  merknad:
Windows Enkel overføring kan ikke overføre filer mellom en 64-biters versjon av Windows og en 32-biters versjon av Windows. I stedet må filer overføres manuelt ved hjelp av eksterne lagringsenheter. For å finne Windows-versjonen på datamaskinen kan du se Er Windows-versjonen på datamaskinen min 32-biters eller 64-biters? støttedokument.
Hvordan bruke Windows Enkel overføring i Windows 8.1
Du kan bruke Windows Enkel overføring til å overføre informasjon til en datamaskin som kjører Windows 8.1, fra datamaskiner med ett av følgende operativsystemer:
  • Windows 8
  • Windows RT
  • Windows 7
Windows Enkel overføring kan ikke sikkerhetskopiere filer på en datamaskin med Windows 8.1 for overføring til en annen datamaskin. Hvis du vil sikkerhetskopiere og overføre filer fra en datamaskin med Windows 8.1, kan du bruke OneDrive eller manuelt overføre filer ved hjelp av eksterne lagringsenheter.
Trinn 1: Fastslå den beste overføringsmetoden
Når du overfører filer til en Windows 8.1 datamaskin fra en Windows 8, Windows RT eller en datamaskin med Windows 7, støtter Windows Enkel overføring følgende metoder:
  • USB-flashstasjon: Hver datamaskin må ha en USB-port.
  • Ekstern harddisk: Den eksterne harddisken må være kompatibel med begge datamaskinene.
For å avgjøre hvilken metode som skal brukes, bør du vurdere hvor mye informasjon du overfører. Hvis du overfører alt fra alle brukere på datamaskinen, fungerer en ekstern harddisk godt. Hvis du overfører bare noen få filer eller mapper, vil en USB-flash-stasjon fungere godt.
Trinn 2: Samle filer som skal overføres fra den gamle datamaskinen
Følg denne fremgangsmåten på den gamle datamaskinen for å samle filer som skal overføres til den nye datamaskinen med Windows 8.1. Du må være logget på som administrator.
Før du utfører følgende trinn, må du koble begge datamaskinene fra Internett og midlertidig deaktivere brannmurprogramvare som kan være i gang.
  1. Logg på den gamle datamaskinen.
  2. Du kan søke etter Windows Enkel overføring på datamaskinen.
    • I Windows 7: Klikk på Start-knappen, angi vinduet enkel overføring i søkefeltet og velg Windows Enkel overføring fra listen over søkeresultater.
      Figur : Hvordan bruke Windows Enkel overføring i Windows 7
      Søket søkeresultater for Windows Enkel overføring, med en pil som peker til Windows Enkel overføring, og Søk-feltet omkranset i rødt
    • I Windows 8: Fra startskjermen skriver du inn overfør for å åpne søkeperlen, og velg deretter Windows Enkel overføring fra søkeresultatene.
      Figur : Hvordan bruke Windows Enkel overføring i Windows 8
      Søkeresultater for overføring
  3. På Velkomstskjermen klikker du på Neste.
    Figur : Velkomstskjerm for Windows Enkel overføring
    Enkel overføring - Velkommen-skjermbildet
  4. Velg alternativet en ekstern harddisk eller USB-stasjonenHva vil du å overføre elementer til din nye PC -skjermen.
    Figur : Velge en overføringsmetode
    Ekstern harddisk eller USB-flash-enhet valget i Windows Enkel overføring
  5. På skjermbildet som PC er du bruker nå kan du velge Dette er min gamle PC.
    Figur : Angir hvilken datamaskin som er i bruk
    Dette er mitt gamle PC valg i Windows Enkel overføring
    Windows Enkel overføring søker gjennom brukerkontoer for å finne alle filene og innstillingene som kan overføres.
  6. På skjermbildet Velg det du vil overføre fra denne PCen velg avmerkingsboksen ved siden av elementer du vil overføre, og klikk deretter på neste.
    Figur : Velge det du vil overføre fra den gamle datamaskinen
    Valg for elementer å overføre i Windows Enkel overføring, med neste omkranset i rødt
  7. Hvis du ønsker, på lagre filer og innstillinger for overføring skjermen, skriver du inn et passord for å beskytte Windows Enkel overføring-filen, og klikk deretter på Lagre.
    Figur : Oppgi et passord (valgfritt)
     Lagre filer og innstillinger for overføring skjermen, med lagre innringet i rødt
  8. Bla til plasseringen av den eksterne harddisken eller USB-stasjonen du bruker til å overføre filer, og klikk deretter på Åpne.
  9. Klikk på Lagre.
  10. Når overføringen er fullført, klikker du neste på skjermbildet overføringen er fullført.
    Figur : Overføringen er fullført
    Overføringen er fullført-skjermen med neste omkranset i rødt
  11. Kontroller at filene er lagret på riktig sted, og klikk deretter på Lukk.
  12. Fjern den eksterne harddisken eller USB flash-stasjon, og angir du den til side inntil du er klar til å overføre filene til den nye datamaskinen.
  13. Hvis du har deaktivert brannmurprogramvaren kjører på den gamle datamaskinen, aktivere programvaren.
Trinn 3: Overføre filer til Windows 8.1 datamaskinen
Følg disse trinnene på den nye datamaskinen til å overføre filene.
  1. Skriv inn overføring for å åpne Søk-perlen fra Start-skjermen på den nye Windows 8.1 datamaskinen, og velg Windows Enkel overføring i resultatlisten.
    Figur : Velge Windows Enkel overføring
    Søkeresultater for overføring
  2. I velkomstvinduet klikker du på Neste for å fortsette.
    Figur : Velkomstskjerm for Windows Enkel overføring
    Enkel overføring - Velkommen-skjermbildet
  3. På skjermbildet har du allerede brukte Windows Enkel overføring for å lagre filer til fra PCen gamle klikker du Ja.
    Figur : Angir om flere filer har blitt lagret
    Har du allerede brukt Windows Enkel overføring til å lagre filer fra den gamle PC-skjermen i Windows Enkel overføring, med Ja valgt
  4. Sett inn den eksterne harddisken eller USB-flashstasjon brukes til å samle inn filer fra den gamle datamaskinen til en tilgjengelig USB-port.
  5. I vinduet Åpne en enkel overføring-filen, velger du ekstern harddisk eller USB-stasjon som du skal bruke til å overføre elementer, og klikk deretter på Åpne.
    Figur : Eksempel på en enhet som brukes til å overføre elementer
    Skjermbildet Åpne en Enkel overføring-fil, med en stasjon uthevet og med rød ring rundt Åpne
    En liste over filer som ligger på ekstern harddisk eller USB-flash-enhet åpnes.
  6. Velg skriveren fra listen, og klikk deretter på Åpne.
    Figur : Eksempel på en Windows Enkel overføringsfil
    Den andre åpne en enkel overføringfil-skjermen, med Åpne omkranset i rødt
    Hvis du blir bedt om det, angir du passordet som brukes for å beskytte overføringsfilen, og klikk deretter på neste.
    Figur : Oppgi passord (valgfritt)
    Windows Enkel overføring-passordskjermen, med Neste omkranset i rødt
  7. Les og responder på eventuelle meldinger på skjermen.
  8. På skjermbildet Velg det du vil overføre til denne PCen Velg brukerkontoene du vil overføre, og klikk deretter overføring.
    Figur : Velg det du vil overføre
    Brukerkontoer og filer i Windows Enkel overføring, med overføring omkranset i rødt
  9. Når overføringen er fullført, klikker du Lukk på skjermbildet filene er blitt overført.
    Figur : Windows Enkel Overføring fullført
    Filene dine er blitt overført-skjerm, med Lukk omkranset i rødt
  10. Fjern ekstern harddisk eller USB-flash-enhet fra datamaskinen, og lagre det på et trygt sted.
  11. Hvis du har deaktivert brannmurprogramvaren kjører på den nye datamaskinen, må du aktivere brannmurprogramvaren.
Trinn 4: Finne overførte filer på Windows 8.1 datamaskinen
Brukerkontoer overført fra den gamle datamaskinen vil nå være på den nye Windows 8.1 datamaskinen. Følg trinnene nedenfor for å finne overførte filer.
  1. Logge på den nye datamaskinen ved bruk av kontoen som ble overført fra den gamle datamaskinen.
  2. På startskjermen skriver du filutforsker for å åpne søkeperlen, og velger deretter Filutforsker fra søkeresultatene.
    Figur : Søker etter Filutforsker
    Søkefeltet på Startskjermen med Filutforsker valgt
  3. I Filutforsker klikker du på den lille trekanten ved siden av Denne PC-en for å utvide listen.
  4. Under Denne PC-en, kan du se i mappene for å finne filene dine. Hvis du ikke finner filene dine, kan du gjøre følgende:
    1. Under Denne PC-en, klikker du på den lille trekanten ved siden av OS (C:) for å utvide listen.
    2. Klikk på den lille trekanten ved siden av brukere å utvide listen.
    3. Klikk på den lille trekanten ved siden av navnet på profilen som ble overført.
    4. Se i mappene til å finne filene dine.
      Figur : Finner overførte filer i Filutforsker
      Filutforsker, med C-stasjonkatalogen og brukere utvidet
    5. Hvis du ønsker, dobbeltklikker du på filene for å åpne dem.
Trinn 5: Legge til programmer som du eier til den nye datamaskinen med Windows 8.1
Hvis du overfører filer fra en datamaskin med Windows 8, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å legge til programmene til den nye datamaskinen.
  1. Logge på den nye datamaskinen ved bruk av kontoen som ble overført fra den gamle datamaskinen.
  2. Klikk på Butikk-flisen på startskjermen.
  3. Høyreklikk et tomt område i Windows Store.
  4. Klikk programmene i øvre venstre hjørne av skjermen.
    Figur : Finne programmer
    Dine programmer i Windows Store
    En liste over programmer som eies av kontoeieren åpnes.
  5. Høyreklikk på hver app du vil installere på nytt, eller klikk Velg alle, og deretter installere.
    Figur : Velge standard-apper som skal installeres
    Skjermen Dine programmer, med en liste over programmer som er valgt for installering
  6. Klikk på pilen nederst til venstre i skjermbildet på startskjermen for å åpne en liste over programmer.
    Figur : Program-pil på startskjermen
    Startskjermen med program-pilen med rød ring rundt
  7. Klikk på nedpilen ved siden av Programmer etter navn, og velg Etter installasjonsdato fra rullegardinlisten.
    Figur : Sortere porgrammer etter installasjonsdato
    Installasjonsdatoen er valgt på programmer-skjermen
    De nylig installerte programmene vises først på listen. Ordet NY vises ved siden av programtittelen.
    Figur : Et eksempel på et nylig installert program
    Et eksempel på et nytt program, med en rød pil som peker til ordet NY
  8. Høyreklikk på programmene som du vil feste til startskjermen, og klikk på ikonet Fest til Start i nedre venstre hjørne av skjermen.
    Figur : Feste appen til startskjermen
    Ikonet Fest til startskjermen på programskjermen
Overføre filer og innstillinger med Windows Enkel overføring i Windows 8
Windows Enkel overføring støtter flere metoder for å overføre filer og innstillinger.
Du kan bruke Windows Enkel overføring til å overføre informasjon til en datamaskin som kjører Windows 8, fra datamaskiner med ett av følgende operativsystemer:
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows Vista
  • Windows XP Service Pack 2 (SP2) eller Service Pack 3 (SP3)
  merknad:
Windows Enkel overføring kan ikke overføre filer mellom en 64-biters versjon av Windows og en 32-biters versjon av Windows. I stedet må filer overføres manuelt ved hjelp av eksterne lagringsenheter. For å finne Windows-versjonen på datamaskinen kan du se Er Windows-versjonen på datamaskinen min 32-biters eller 64-biters? støttedokument.
Trinn 1: Fastslå den beste overføringsmetoden
Når du overfører filer mellom Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8-datamaskiner, må du velge en metode som fungerer på begge datamaskinene. Windows Enkel overføring støtter følgende metoder for overføring:
  • USB flash-stasjon eller ekstern harddisk: Hvis du vil bruke en USB-flash-stasjon, trenger du en USB-port på hver datamaskin. Hvis du bruker en ekstern harddisk, må den være kompatibel med begge datamaskinene.
  • Enkel Overføring-kabel: Du trenger en spesiell USB-kabel utformet for å fungere med Windows 8 og Windows Enkel overføring, og en USB-port på hver datamaskin. Hvis du ikke har en kabel for Enkel overføring, kan du bestille den på Internett eller kjøpe den fra en elektronikkforhandler. En kabel for Enkel overføring støttes av datamaskiner med Windows XP, Windows Vista og Windows 7 og 8.
      merknad:
    En standard USB-kabel kan ikke brukes til å overføre filer og innstillinger mellom datamaskiner.
  • Nettverk: Begge datamaskinene må være koblet til samme kablede eller trådløse nettverk, og begge datamaskinene må være i stand til å dele filer og mapper.
For å avgjøre hvilken metode som skal brukes, bør du vurdere hvor mye informasjon du overfører. Hvis du overfører alt fra alle brukere på datamaskinen, eller alle brukerkontofilene dine, vil en kabel for Enkel overføring, ekstern harddisk, eller et nettverk fungere bra. Hvis du overfører bare noen få filer eller mapper, vil en USB-flash-stasjon fungere godt.
Trinn 2: Åpne Windows Enkel overføring på den nye datamaskinen i Windows 8.1
Fullfør følgende trinn på den nye Windows 8-datamaskinen for å åpne Windows Enkel overføring. Du må være logget på med en administratorkonto.
  merknad:
Før du utfører følgende trinn, må du koble begge datamaskinene fra Internett og midlertidig deaktivere brannmurprogramvare som kan være i gang.
  1. Fra startskjermen skriver du inn overfør for å åpne søkeperlen, og velg deretter Windows Enkel overføring fra søkeresultatene.
    Figur : Velge Windows Enkel overføring
    Søkeresultater for overføring
  2. I velkomstvinduet klikker du på Neste for å fortsette.
    Figur : Velkommen til Windows Enkel overføring
    Enkel overføring - Velkommen-skjermbildet
  3. Hva ønsker du å bruke for å overføre elementer til din nye PC -vinduet, velger du metode for å overføre elementer.
    • En Kabel for Enkel overføring: En spesiell USB-kabel du kan kjøpe for å overføre filer fra én datamaskin til en annen. Du kan ikke bruke en vanlig USB-kabel for å overføre filer med Windows Enkel overføring.
    • Et nettverk: Overfør filer over et nettverk.
    • En ekstern harddisk eller USB-stasjon: Du kan bruke lagringsplassen på en ekstern harddisk eller en USB-stasjon.
    Figur : Velge en overføringsmetode
    Windows Enkel overføring-valg for overføring av filer
  4. I vinduet Hvilken PC bruker du nå-vinduet, klikker du Dette er min nye PC.
    Figur : Angir hvilken datamaskin som er i bruk
    Valgene for Hvilken PC bruker du nå?
  5. I vinduet Trenger du å installere Windows Enkel overføring på din gamle PC kan du velge om du vil installere Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen.
    • Hvis den gamle datamaskinen bruker Windows XP eller Windows Vista, klikker du på Min gamle PC kjører Windows XP eller Windows Vista. Fortsett til neste trinn.
    • Hvis du allerede har installert Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen klikker du på Jeg har allerede installert det på min gamle PC. Hopp over dette avsnittet, og fortsett til Samle filer og innstillinger fra den gamle datamaskinen.
    • Hvis den gamle datamaskinen bruker Windows 8 eller Windows 7, klikker du på Den gamle datamaskinen kjører Windows 7 eller 8. Hopp over dette avsnittet, og fortsett til Samle inn filer og innstillinger fra den gamle datamaskinen.
    Figur : Velge fra operativsystem-valg for Windows Enkel overføring
    Trenger du å installere Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen?
  6. På skjermbildet Hvordan vil du installere Windows Enkel overføring på din gamle PC velger du plassering for å lagre Windows Enkel overføring-filer for å installere på den gamle datamaskinen. Hvis du bruker en ekstern harddisk eller en USB-stasjon, koble til ekstern harddisk eller en USB flash-stasjon i den nye datamaskinen, og deretter velger du.
    Figur : Velge en metode for å installere Windows Enkel overføring
    Skjermbildet Hvordan vil du installere Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen?
  7. Følg instruksjonene på skjermen for metoden du bruker.
  8. Bla til mappen på ekstern harddisk, nettverk, eller en USB-flash-stasjon for å lagre Windows Enkel overføring-filer, og klikk deretter på OK.
    Figur : Søker etter mappen for overførte filer
    Søk etter mappe-skjermen
    Windows Enkel overføring kopierer filer og viser fremdriften på skjermen.
  9. Når Windows Enkel overføring er ferdig med kopiering av filer, åpnes et vindu med instruksjoner om å installere Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen.
      merknad:
    Ikke klikk på Neste før du har installert Windows Enkel overføring på din gamle datamaskin og lagret filer for overføring til den nye datamaskinen.
    Figur : Installer Windows Enkel Overføring på den gamle datamaskinen
    Skjermbildet Installere Windows Enkel overføring på den gamle PC-en, med Neste omkranset i rødt
  10. Hvis du bruker en ekstern harddisk eller USB-flash-stasjon, fjerner du den fra datamaskinen.
Trinn 3: Installer Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen (bare Windows XP og Vista)
Hvis den gamle datamaskinen bruker Windows 8 eller Windows 7, kan du hoppe over dette avsnittet og fortsette til Samle inn filer og innstillinger fra den gamle datamaskinen.
Fullfør disse trinnene på den gamle datamaskinen for å installere Windows Enkel overføring fra en ekstern harddisk, nettverk, eller en USB-lagringsenhet.
  1. Hvis du bruker en USB-lagringsenhet eller ekstern harddisk, kobler du den til datamaskinen nå.
  2. I Windows Utforsker eller Filutforsker, kan du bla til ekstern harddisk, nettverksstasjon eller USB-lagringsenhet.
  3. Dobbeltklikk på den eksterne harddisken, nettverksstasjonen eller USB-lagringsenheten.
  4. Når installeringen er ferdig, går du til neste trinn.
Trinn 4: Samle filer og innstillinger fra den gamle datamaskinen
Etter at du har installert Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen (ikke nødvendig hvis den gamle datamaskinen kjører Windows 8 eller Windows 7), følger du disse trinnene på den gamle datamaskinen for å samle inn filer og innstillinger du vil overføre til den nye datamaskinen.
  1. I Velkommen-skjermbildet klikker du på Neste.
    Figur : Velkommen til Windows Enkel overføring
    Enkel overføring - Velkommen-skjermbildet
  2. I det neste vinduet velger du metode for å overføre elementer:
    • En Kabel for Enkel overføring: En spesiell USB-kabel du kan kjøpe for å overføre filer fra én datamaskin til en annen. Du kan ikke bruke en vanlig USB-kabel for å overføre filer med Windows Enkel overføring.
    • Et nettverk: Overfør filer over et nettverk.
    • En ekstern harddisk eller USB-stasjon: Du kan bruke lagringsplassen på en ekstern harddisk eller en USB-stasjon.
    Figur : Velge en overføringsmetode
    Bilde av Windows Enkel overføring
  3. Velg Dette er min gamle PC.
    Figur : Angir hvilken datamaskin som er i bruk
    Dette er mitt gamle PC valg i Windows Enkel overføring
    Windows Enkel overføring søker gjennom brukerkontoer for å finne alle filene og innstillingene som kan overføres.
  4. Velg elementene du vil overføre. Klikk på Neste når du er ferdig.
    Figur : Velge det du vil overføre fra den gamle datamaskinen
    Valg for filer for overføring i Windows Enkel overføring, med Neste omkranset i rødt
    Hvis du vil beskytte Windows Enkel overføring-filen med et passord, på skjermbildet Lagre filer og innstillinger for overføring angi et passord, og klikk deretter på Lagre.
    Figur : Oppgi et passord (valgfritt)
    Vinduet Passord i Windows Enkel Overføring, med Lagre omkranset i rødt
  5. Bla gjennom til plasseringen på nettverksstasjonen, en ekstern harddisk eller USB-flash-stasjon for å overføre filen, og klikk deretter på Lagre.
  6. Klikk på Lagre.
  7. På skjermbildet Din overføring er fullført -skjermen, klikker du på Neste.
    Figur : Overføringen er fullført
    Meldingen Overføringen er fullført, med Neste omkranset i rødt
  8. Kontroller at filene er lagret på riktig sted, og klikk deretter på Lukk.
  9. Hvis du har deaktivert brannmurprogramvaren som kjører på datamaskinen, må du aktivere brannmurprogramvaren igjen.
Trinn 5: Overføring av filer og innstillinger til en ny datamaskin
Følg denne fremgangsmåten for å overføre filer og innstillinger til en datamaskin som kjører Windows 8.1.
  1. Gjør ett av følgende, avhengig av hvordan du overfører filer og innstillinger:
    • Koble kabel for Enkel overføring til begge datamaskinene.
    • Koble USB-flash-stasjon eller ekstern harddisk til den nye datamaskinen.
    • Med den nye datamaskinen blar du til mappen der du lagret overføringsfilen.
  2. Windows Enkel overføring-vinduet skal fortsatt være åpent på den nye datamaskinen. Hvis det ikke er åpent, åpner du Windows Enkel overføring på nytt og klikker på Neste.
      merknad:
    Følgende instruksjoner er basert på overføring av data fra en datamaskin som bruker Windows Vista, til en datamaskin som bruker Windows 8, med en USB-flash-stasjon. Hvis du bruker andre versjoner av Windows eller en annen overføringsmetode, kan skjermbildene avvike.
    Figur : Installer Windows Enkel Overføring på den gamle datamaskinen
    Installer Windows Enkel Overføring på den gamle datamaskinskjermen
  3. På neste side klikker du på Ja.
    Figur : Angir om flere filer har blitt lagret
    Siden for å indikere om Windows Enkel Overføring har lagret filer, med Ja valgt
  4. Hvordan bruke Windows Enkel Overføring-fil. Klikk på Windows Enkel overføring-filen, og klikk deretter på Åpne.
    Figur : Åpne Windows Enkel Overføring-filen
    File Explorer, med en USB flash drive uthevet, og Åpne omkranset i rødt.
    Hvis du brukte et passord når du lagret filen, skriver du inn passordet og klikker deretter på Neste.
    Figur : Oppgi passord (valgfritt)
    Feltet for å angi passordet, og Neste omkranset i rødt
  5. Velg brukerkontoene du vil overføre, og velg Overfør.
    Figur : Velge det du vil overføre
    Valg av elementer å overføre i Windows Enkel Overføring, med Overføring omkranset i rødt
    Windows Enkel overføring overfører filene og innstillingene til den nye datamaskinen.
    Figur : Overføring av elementer
     Windows Enkel Overføring i ferd med å overføre filer
  6. Når overføringen er fullført, følger du instruksjonene under for å vise en rapport om filene som ble overført, eller en liste over programmer du kanskje vil installere på den nye datamaskinen.
    • På skjermbildet Din overføring er fullført, klikker du på Se hva som ble overført for å vise en overføringsrapport over filene og innstillingene som ble overført.
      Figur : Åpne Windows Enkel Overføring-rapporter
      Valgene for å se hva ble overført, eller se en liste over programmer for å installere på den nye datamaskinen
      Windows Enkel Overføring-rapporter åpnes i kategorien for Overfør rapporten.
      Figur : Kategorien Overfør rapporten i Windows Enkel Overføring-rapporter
      Kategorien Overfør rapporten i Windows Enkel Overføring-rapporter
      • For å vise en liste over programmer som ble overført fra den gamle datamaskinen, klikker du på kategorien App-rapport på skjermbildet for Windows Enkel Overføring-rapporter.
        Figur : App-rapporten-kategorien i Windows Enkel Overføring-rapporter
        App-rapporten-kategorien i Windows Enkel Overføring-rapporter
  7. Hvis du har deaktivert brannmurprogramvaren som kjører på datamaskinen, må du aktivere brannmurprogramvaren igjen.