HP PCer - Endre språk (Windows 8)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner og nettbrett med Windows 8.
Språket på en HP datamaskinen er en del av produktets design. Kjøp en datamaskin som passer til hovedspråket ditt for best mulig opplevelse. Hvis du allerede har en datamaskin som ikke har riktig språk, og du ikke kan finne en språkpakke, kan du kanskje installere en ny, full versjon av Windows som har riktig språk.
  forsiktig:
Hvis du endrer språk og deretter kontakter HP-støtte, kan det være at HP ikke kan hjelpe deg hvis språket er annerledes enn språket som ble levert med produktet. Språket er en del av produktets design og HPs støttetjenester er laget for å samsvare med produktdesignen.
I Windows 8 kan du endre språk i programmer, innstillinger, menyer og andre områder i Windows. Personer som deler en datamaskin kan velge forskjellige språk for sine brukerkontoer, eller én person kan legge til flere språk til en brukerkonto og bytte mellom dem.
merknad:
Installasjon av flere språkpakker kan påvirke hvor mye plass som er tilgjengelig på harddisken og systemets ytelse. Bare installer språkpakker du vil bruke.

Å finne og installere en language pack

Over hundre språk er oppført i Språk-delen av kontrollpanelet. Mange av språkene har en rekke dialekter, som er kalt regionale varianter i Windows. Hvis du legger til et språk, men finner ut at det ikke er en språkpakke tilgjengelig for nedlasting, kan du sjekke det med jevne mellomrom for å se om Microsoft har laget en språkpakke for språket du vil bruke.
Følg trinnene nedenfor for å endre språk eller installere flere språk.
  1. Flytt musepekeren nederst til venstre i skjermbildet, høyreklikk og velg Kontrollpanel fra menyen.
    Figur : Kontrollpanel
    Bilde av meny med Kontrollpanel valgt
  2. Under Klokke, språk og område, klikker du på Legg til et språk.
    Figur : Klokke, språk og område
    Bilde av klokke, språk, og område med Legg til et språk valgt
  3. I Språk-vinduet, klikker du på Legg til et språk-knappen.
    Figur : Språk-vinduet
    Bilde av Legg til et språk-knappen valgt i Språk-vinduet
  4. I Legg til språk-vinduet, ruller du ned for å finne det språket du ønsker.
  5. Velg språket: Hvis språket ikke har noen regionale varianter, klikker du på Legg til.
    Figur : Språk uten regionale varianter
    Bilde av Legg til språk-vinduet med et språk som ikke har regionale varianter valgt og Legg til-knappen uthevet
  6. Hvis språket har flere regionale varianter, klikker du på Åpne, velger den regionale varianten du ønsker, og klikker deretter Legg til.
    Figur : Språk med regionale varianter
    Bilde av Regionale varianter-vinduet med en regional variant valgt og Legg til-knappen uthevet
    Språk-vinduet åpnes på nytt med det nye språket på listen.
  7. Klikk på Alternativer ved siden av språket du legger til.
    Figur : Alternativer for å legge til språk
    Bilde av Språk-vinduet med Alternativer valgt
    Språkalternativer-vinduet åpnes med alle tilgjengelige språkpakker oppført under Windows-visningsspråk.
  8. Hvis en språkpakke er tilgjengelig, klikker du på Last ned og installer språkpakke.
    Figur : Språkpakke tilgjengelig for nedlasting
    Bilde av språkalternativer med en språkpakke tilgjengelig for nedlasting
  9. Logg deg på som administrator hvis du blir bedt om det.
  10. Når du blir bedt om det, klikker du på Ja for å tillate at Microsoft Windows Language Pack Installer gjør endringer på datamaskinen.
    Språkpakken starter installasjonen. Dette kan ta flere minutter.
    Figur : Installasjon av språkpakke
    Bilde av en språkpakkenedlasting
    Den nye språket er tilgjengelig for alle som deler datamaskinen.

Endre visningsspråk

Når språkpakken er lastet ned, kan du bytte mellom visningsspråk.
  1. Logg på brukerkontoen din.
  2. I Språk-vinduet velger du språket du vil bruke som hovedspråk og klikker på Flytt opp til språket er øverst på listen.
    Figur : Foretrukket visningsspråk
    Bilde av Språk-vinduet med Flytt opp valgt.
  3. Start datamaskinen på nytt.
  4. Logg deg på kontoen.
    Datamaskinen starter på nytt med det nye språket som visningsspråk i programmer, innstillinger, menyer og andre områder av Windows.
  5. Hvis du vil bytte mellom språk, åpner du Språk-vinduet, flytter det ønskede språket til toppen av listen, og starter deretter datamaskinen på nytt.
    Andre personer som bruker datamaskinen kan velge andre hovedspråk ved å logge på sine kontoer, og følge trinnene i Finne og installere en språkpakke, og deretter følge trinnene i denne delen.

Endre tastaturspråket

Når et språk er på språklisten, blir tilsvarende inndatametode valgt automatisk. Du kan legge til inndatametoder for andre språk eller velge et annet tastaturoppsett.
  1. Flytt musepekeren nederst til venstre i skjermbildet, høyreklikk og velg Kontrollpanel fra menyen.
  2. Under Klokke, språk og område, klikker du på Endre inndatametode.
    Figur : Klokke, språk og område
    Bilde av klokke, språk, og område med Endre inndatametode valgt
    Språk-vinduet åpnes.
  3. Hvis du vil legge til et nytt tastaturoppsett, klikker du på Alternativer ved siden av språket.
    Figur : Alternativer for å legge til inndatametoder
    Bilde av Språk-vinduet med Alternativer valgt
  4. I Språkalternativer-vinduet, klikker du på Legg til en inndatametode.
    Figur : Legg til en inndatametode i Språkalternativer
    Bilde av Språkalternativer-vinduet med Legg til en inndatametode valgt
  5. Velg ønsket tastaturspråk og -oppsett og klikk Legg til i inndatametodevinduet.
    Figur : Tastaturspråk og -oppsett
    Bilde av tastaturspråk og -oppsettalternativer
  6. I Språkalternativer-vinduet velger du Lagre.
    Når du har valgt tastaturspråk, kan du veksle mellom tastaturoppsett ved å trykke på Windows + mellomrom.
    merknad:
    Når du bytter mellom tastaturoppsett, endrer du bare inndataspråket. Følg trinnene i Endre visningsspråk for å endre visningsspråk for programmer, innstillinger, menyer og andre områder i Windows.
  7. Hvis du vil at hver enkelt program skal bruke et bestemt tastaturoppsett, klikker du Avanserte innstillinger i Språk-vinduet.
  8. Under Bytt inndatametoder, velger du boksen ved siden av La meg angi ulike inndatametoder for hvert appvindu.
    Figur : Inndatametoder for individuelle programmer
    Bilde av Avanserte innstillinger med La meg angi ulike inndatametoder for hvert appvindu valgt
  9. Klikk på Lagre.

Bruke visningsspråket i flere områder av Windows

Bruk språket du installerte på velkomstskjermen og andre kontoer.
  1. Fra Språk-vinduet, klikker du på Avanserte innstillinger.
  2. Klikk på Bruk språkinnstillinger på velkomstskjermen, systemkontoer og nye brukerkontoer.
    Figur : Avanserte språkinnstillinger
    Avanserte innstillinger-vinduet med Bruk språkinnstillinger på velkomstskjermen, systemkontoer og nye brukerkontoer valgt
    Område-vinduet åpnes.
  3. I Administrativt-fanen klikker du på Kopier innstillinger-knappen.
    Figur : Kopier innstillinger i Område-vinduet
    Bilde av Område-vinduet med Kopier innstillinger-knappen valgt
  4. På velkomstskjermen og innstillingervinduet for nye brukerkontoer, merker du boksen ved siden av Velkomstskjerm og systemkontoer for å bruke visningsspråket på velkomstskjermen og systemkontoene.
    Figur : Innstillinger for velkomstskjermbildet
    Bilde av velkomstskjermen og innstillingervinduet for nye brukerkontoer med Velkomstskjerm og systemkontoer valgt
  5. Hvis det er den eneste endringen du ønsker å gjøre, klikker du på OK.
  6. Hvis du også vil bruke visningsspråket på alle nye brukerkontoer, merker du av boksen ved siden av Nye brukerkontoer.
    Figur : Innstillinger for nye brukerkontoer
    Bilde av velkomstskjermen og innstillingervinduet for nye brukerkontoer med Ny brukerkonto valgt
  7. Klikk på OK på velkomstskjermen og innstillingervinduet for nye brukerkontoer.
  8. Klikk på Neste i Område-vinduet.
  9. Når du blir bedt om det, klikker du på Start på nytt.

Avinstallere språk pakker

Installasjon av flere språkpakker kan påvirke hvor mye plass som er tilgjengelig på harddisken og systemets ytelse. Følg trinnene nedenfor for å avinstallere en unødvendig språkpakke.
  1. Flytt musepekeren nederst til venstre i skjermbildet, høyreklikk og velg Kontrollpanel fra menyen.
    Kontrollpanel-vinduet åpnes.
  2. Under Klokke, språk og område, klikker du på Legg til et språk.
    Språk-vinduet åpnes.
  3. Klikk på Alternativer ved siden av språket du avinstallerer.
    Språkalternativer-vinduet åpnes.
  4. I Språkalternativer-vinduet klikker du Avinstaller språkpakke.
    Figur : Språkalternativer-vinduet
    Bilde av Språkalternativer-vinduet med Avinstaller språkpakke valgt
  5. Installer eller avinstaller språk-vinduet åpnes og Windows begynner å avinstallere språket. Dette kan ta flere minutter.
    Figur : Avinstallere visningsspråk
    Bilde av at Windows avinstallerer en språkpakke
  6. Når språket er ferdig avinstallert, klikker du på Start på nytt nå når du blir bedt om det.
    Datamaskinen starter på nytt.
  7. I Språk-vinduet, velger du språk fra listen, og klikker deretter Fjern.
    Figur : Fjerne et språk fra en liste over språkpreferanser
    Bilde av Språk-vinduet med Fjern utvalg uthevet
  8. Når du blir bedt om det, klikker du på Start på nytt.
  9. Åpne Språk-vinduet, og klikk på Avanserte innstillinger.
  10. Klikk på Bruk språkinnstillinger på velkomstskjermen, systemkontoer og nye brukerkontoer.
    Område-vinduet åpnes.
  11. I Administrativt-fanen klikker du på Kopier innstillinger-knappen.
  12. På velkomstskjermen og innstillingervinduet for nye brukerkontoer, merker du av boksene for Velkomstskjerm og systemkontoer og Nye brukerkontoer.
  13. Klikk på OK på velkomstskjermen og innstillingervinduet for nye brukerkontoer.
  14. Klikk på Neste i Område-vinduet.
  15. Når du blir bedt om det, klikker du på Start på nytt.
  16. Språket og alle tilknyttede inndatametoder er nå fjernet fra brukerkontoen.