• Opplysning

HP er oppmerksom på den siste klasse av sikkerhets-sårbarheter som kalles "spekulativ kjøring av side-kanalsangrep" som påvirker mange moderne prosessorer (Intel, AMD og ARM) og operativsystemer. HP vil gi oppdatert informasjon om dette på kundestøttesiden så snart den blir tilgjengelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

HP-PC-er - Feilsøke HP Support Assistant (Windows 10, 8, 7)

Dette dokumentet gjelder HP-datamaskiner og nettbrett med HP Support Assistant og Windows 10, Windows 8 eller Windows 7.
HP Support Assistant optimaliserer ytelsen til datamaskinen og løse problemer med diagnostiske verktøy og hjelpeprogrammer. HP Support Assistant gir et tilgangspunkt for programvareoppdateringer, produktinformasjon, online undervisning og kontaktinformasjon for HP.
  merknad:
For kontordatamaskiner, kan du se Bruke HP SoftPaq Download Manager. Dette verktøyet gir en rask og enkel måte å laste ned programvare- og driveroppdateringer for HP bærbare og stasjonære forretnings-PC-er.
De fleste HP Support Assistant-problemer kan løses ved å laste ned og installere den nyeste versjonen av HP Support Assistant fra nettstedet HP Support Assistant. Bruk informasjonen i dette dokumentet til å feilsøke spesifikke HP Support Assistant-problemer.
  merknad:
Bildene i dette dokumentet kan variere avhengig av skrivermodellen.
Utropstegn på HP Support Assistant-ikonet
Hvis du ser et utropstegn på HP Support Assistant-ikonet på oppgavelinjen, betyr det at det er oppdateringer eller meldinger som må krever oppmerksomhet. Bruk følgende fremgangsmåte for å laste ned og installere oppdateringer, og for å lese disse meldingene.
  merknad:
Ikke alle oppdateringer er nødvendig; noen er bare anbefalt. Du trenger ikke å laste ned og installere alle oppdateringer, men hvis du ikke gjør det, vil utropstegnet fortsette å vise på HP Support Assistant-ikonet.
  1. For å åpne HP Support Assistant, dobbeltklikk på HP Support Assistant -ikonet.
      merknad:
    Bildene som du ser kan variere avhengig av skrivermodellen.
  2. Klikk på Mine enheter for å se Min PC. I denne boksen er det to alternativer, Oppdateringer og Meldinger, hvor begge krever oppmerksomhet. Du vet at det kreves umiddelbare tiltak hvis du ser et utropstegn.
    Figur : Min PC
    Min PC med Oppdateringer og Meldinger uthevet
  3. Klikk på Oppdateringer hvis den har et utropstegn ved siden av den. Hvis det er ingen utropstegn ved siden av Oppdateringer, går du til trinn 6.
  4. Fra delen Tilgjengelige oppdateringer, merk av for alle oppdateringer, og klikk deretter Last ned og installer.
    Figur : Tilgjengelige oppdateringer
    Laste ned og installere tilgjengelige oppdateringer
  5. Følg eventuelle instrukser på skjermen.
  6. Klikk på Meldinger om den har et utropstegn ved siden av den.
  7. I skjermbildet Meldinger er tilgjengelig klikker du på meldinger for å lese dem. Når du er ferdig, klikker du på til høyre for hver melding for å slette den.
    Figur : Meldinger er tilgjengelig
    Slette tilgjengelige meldinger
  8. Start datamaskinen på nytt.
    Utropstegnet skal være borte.
Feil: HPSF.exe har sluttet å virke
En feil åpnes med beskjed om at HPSF.exe har sluttet å virke.
Figur : Feilmelding
Feilmelding om at HPSF.exe har sluttet å fungere
For å korrigere denne feilen, avinstaller HP Support Assistant og installer deretter den nyeste versjonen fra webområdet HP Support Assistant:
  1. Avinstaller HP Support Assistant ved hjelp av følgende trinn:
    1. Søk etter og åpne endre eller fjern programmer i Windows.
    2. Velg HP Support Assistant i vinduet Programmer og funksjoner, og klikk deretter på Avinstaller-knappen.
      Figur : Kjør HP Support Assistant
      Skjermen kan du avinstallere fra kontrollpanelet med HP Support Assistant uthevet
        merknad:
      Hvis HP Support Assistant ikke er oppført eller ikke avinstallerer riktig, installerer den nyeste HP versjon uten å avinstallere den gamle versjonen. Etter at HP Support Assistant er installert og fungerer, gjentar du deretter fremgangsmåten for avinstallering.
    3. Klikk på Ja i skjermen Programmer og Egenskaper for å bekrefte at du ønsker å avinstallere HP Support Assistant.
      Figur : Avinstaller-bekreftelse
      Bekreftelseskjermen for avinstallasjon med Ja valgt
    4. Start datamaskinen på nytt for å fullføre prosessen.
  2. Når avinstalleringen er fullført, åpner du en nettleser og går til nettstedet HP Support Assistant.
    Følg disse trinnene for å laste ned HP Support Assistant:
    1. Klikk på Last ned HP Support Assistant.
      Figur : Nettstedet HP Support Assistant
      HP Support Assistant-nettsiden med Last ned HP Support Assistant valgt
    2. Når nedlastingsboksen dukker opp nederst på skjermen, klikker du på Lagre.
    3. Når nedlastingen er fullført, klikker du på Kjør og følger instruksjonene på skjermen.
      Det kan ta noen minutter å fullføre dette.
    4. Når installeringen er fullført, velger du Ja og deretter Fullfør for å starte systemet på nytt.
      Når systemomstarten er fullført, dukker HP Support Assistant -ikonet opp på oppgavelinjen.
    5. Klikk på HP Support Assistant-ikonet for å åpne programmet.
    Hvis HP Support Assistant fungerer riktig, er du ferdig.
Kan ikke oppdatere HP Support Assistant eller laste ned og installere oppdateringer via HP Support Assistant
Hvis du har problemer med oppdatering av HP Support Assistant eller å laste ned og installere oppdateringer gjennom HP Support Assistant, laster du ned og installerer den nyeste versjonen av HP Support Assistant fra nettstedet HP Support Assistant.
Hvis problemene vedvarer, må du passe på at Internett-tilkoblingen fungerer som den skal (det vil si at du kan søke på Internett og vise nettsider), og at installert sikkerhetsprogramvare (brannmur) ikke blokkerer oppdateringene for HP Support Assistant.
HP Support Assistant vekker datamaskinen fra dvalemodus
Når HP Support Assistant utfører tilstandsanalyse eller finjustering, kan det forårsake at datamaskinen våkner fra dvalemodus. Følg denne fremgangsmåten for å hindre alle programmer i å vekke datamaskinen, og se Forhindre at HP Support Assistant åpnes automatisk.
  forsiktig:
Deaktivere tidtakere hindrer at alle programmer fra å vekke datamaskinen, inkludert Windows Media Center fra å våkne datamaskinen for planlagte TV-opptak.
  1. I Windows søker du etter og åpner Rediger strømplan.
  2. Klikk på Endre avanserte strøminnstillinger.
    Figur : Rediger planinnstillinger
     Rediger planinnstillinger-vinduet med Endre avanserte strøminnstillinger valgt
  3. Klikk på pluss (+) symbolet ved siden av Hvilemodus, og klikk på pluss (+) symbolet ved siden av tillate wake tidtakere.
    • Bærbare PC-er: Klikk på rullegardinmenyen ved siden av På batteri, og velg Deaktiver.
      Klikk også på rullegardinmenyen ved siden av Koblet til, og velg deretter Deaktiver.
      Figur : Avanserte innstillinger (bærbare pcer)
      Bilde av Avanserte innstillinger for Strømalternativer (bærbare PC-er)
    • Stasjonære PC-er: Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Innstillinger, og velg Deaktiver.
      Figur : Avanserte innstillinger (stasjonære pc-er)
      Bilde av Avanserte innstillinger for Strøminnstillinger (stasjonære PC-er)
  4. Klikk på Bruk og deretter på OK.
HP Support Assistant avbryter spill, filmer, eller TV
Du kan hindre at HP Support Assistant avbryter videospill, filmer eller andre aktiviteter ved å angi tiden for når HP Support Assistant skal se etter oppdateringer til en tid når datamaskinen er på, men ikke brukes av noen.
  1. Åpne HP Support Assistant og klikk på Innstillinger i det øvre høyre området av vinduet.
  2. Under neste HP-oppdateringer og meldinger er planlagt: Angi ukedagen: og regulering: Alternativer for å en dag og tid du ønsker å motta oppdateringer og meldinger fra HP Support Assistant.
    Figur : Endre plan for oppdateringer og meldinger
    HP Support Assistant viser oppdateringer og meldinger tidsplanen
  3. Klikk på Lagre.
    HP Support Assistant sjekker for oppdateringer bare under dag og tid som er valgt.
Hindre HP Support Assistant fra å åpnes automatisk
HP Support Assistant laster automatisk ned oppdateringer og meldinger, samler inn informasjon om å konfigurere, analyserer datamaskinen, og utarbeider en tiltaksliste. For å slå av HP Support Assistant, gjør du følgende:
  forsiktig:
Hvis du deaktivere funksjonen for automatisk, bør du manuelt kjøre HP Support Assistant hver uke til at datamaskinen fungerer effektivt.
  1. Søk etter og åpne Oppgavebehandling i Windows.
  2. På panelet til venstre Dobbeltklikk Oppgaven planlegger Library
    Figur : Oppgavebehandlingens bibliotek
    Oppgavebehandling med Oppgavebehandlingens bibliotek valgt
  3. Dobbeltklikk Hewlett-Packardog deretter HP Support Assistant.
    Det vises en liste med oppgaver for HP Support Assistant i panelet øverst på midten.
  4. Velg HP Support Assistant Hurtigstart i panelet øverst på midten.
  5. I det høyre panelet, velg Valgt elementet for å utvide delen, og deretter deaktivere.
    Figur : HP Support Assistant aktivert
    HP Support Assistant aktivert
    Den valgte oppgaven viser som deaktivert i panelet øverst på midten, og ikke lenger åpnes automatisk.
    Figur : HP Support Assistant deaktivert
    HP Support Assistant deaktivert
HP Support Assistant er fast "samle informasjon"
Hvis Gathering information vises til stedighet øverst i vinduet og produktnavnet, serienummeret og modellnummeret alltid laster, kan en annen versjon av HP Support Assistant løse dette problemet. Følg denne fremgangsmåten for å tilbakestille strømmen:
  1. Slå av antivirusprogramvare og brannmur.
  2. Gå til nettstedet for HPs kundestøtte. Skriv inn produktnummeret for å finne en oppdatert versjon av HP Support Assistant for datamaskinen.
  3. Last ned og installer den nyeste versjonen av HP Support Assistant.
  4. Start datamaskinen på nytt for å fullføre installasjonen.
    Når systemomstarten er fullført, dukker HP Support Assistant-ikonet opp på verktøylinjen.
  5. Klikk på HP Support Assistant-ikonet for å åpne programmet.
    Hvis HP Support Assistant fungerer riktig, er du ferdig. Slå på antivirus og brannmur.
    Hvis HP Support Assistant fortsatt sitter fast samle inn informasjon, og fortsett med de resterende trinnene.
  6. Avinstaller HP Support Assistant.
    1. Søk etter og åpne Avinstaller et program i Windows.
    2. I vinduet Programmer og Egenskaper velger du HP Support Assistant og klikker deretter på Avinstaller.
      Figur : Kjør HP Support Assistant
      Skjermen kan du avinstallere fra kontrollpanelet med HP Support Assistant uthevet
        merknad:
      Hvis HP Support Assistant ikke er oppført eller ikke avinstallerer riktig, installerer den nyeste HP versjon uten å avinstallere den gamle versjonen. Etter at HP Support Assistant er installert og fungerer, gjentar du deretter fremgangsmåten for avinstallering.
    3. Klikk på Ja i skjermen Programmer og Egenskaper for å bekrefte at du ønsker å avinstallere HP Support Assistant. Start datamaskinen på nytt for å fullføre prosessen.
      Figur : Avinstaller-bekreftelse
      Bekreftelsesskjerm for avinstallering av HP Support Assistant med Ja valgt
  7. Når avinstalleringen er fullført, åpner du en nettleser og går til nettstedet HP Support Assistant. Følg disse trinnene for å laste ned HP Support Assistant:
    1. Klikk på Last ned HP Support Assistant.
      Figur : Nettstedet HP Support Assistant
       HP Support Assistant-nettsiden med Last ned HP Support Assistant valgt
    2. Når nedlastingslinjen vises nederst på skjermen, klikker du på Lagre.
    3. Når nedlastingen er fullført, klikker du på Kjør og følger instruksjonene på skjermen. Det kan ta noen minutter å fullføre dette.
    4. Når installeringen er fullført, velger du Ja og deretter Fullfør for å starte systemet på nytt.
    5. Når systemomstarten er fullført, dukker HP Support Assistant-ikonet opp på skrivebordet. Klikk på ikonet på skrivebordet for å åpne.
      Hvis HP Support Assistant fungerer riktig, er du ferdig.
Avinstallerer HP Support Assistant
HP Support Assistant er anbefalt for alle HP datamaskiner til å hjelpe med datamaskinen vedlikehold, oppgraderinger av programvare, feilsøking, og mange andre alternativer. HP anbefaler ikke å fjerne HP Support Assistant. Hvis du vil avinstallere HP Support Assistant fordi det åpner automatisk og avbryter andre oppgaver på datamaskinen, deretter et bedre alternativ er å hindre at den starter automatisk (se Hindre HP Support Assistant fra åpningen automatisk) eller Juster tidspunktet HP Support Assistant utfører oppgaver (se HP Support Assistant avbruddene spill, filmer, eller TV). Hvis du fremdeles ønsker å avinstallere HP Support Assistant eller trenger å avinstallere den for feilsøking, bruk følgende trinn:
  1. Søk etter og åpne Avinstaller et program i Windows.
  2. I vinduet Programmer og Egenskaper velger du HP Support Assistant og klikker deretter på Avinstaller.
    Figur : Kjør HP Support Assistant
    Skjermen kan du avinstallere fra kontrollpanelet med HP Support Assistant uthevet
  3. Klikk på Ja i skjermen Programmer og Egenskaper for å bekrefte at du ønsker å avinstallere HP Support Assistant.
    Figur : Avinstaller-bekreftelse
    Bekreftelsesskjerm for avinstallering av HP Support Assistant med Ja valgt
  4. Start datamaskinen på nytt for å fullføre prosessen.
Skjermen blinker forvrengning på skjermen når du bytter mellom programmer
Når Alt+Tab-tastene brukes til å veksle mellom HP Support Assistant og andre åpne programmer, blinker skjermen forvrengning i HP Support Assistant-vinduet. Hvis dette skjer og hvis forvrengning ikke forsvinner, lukker og åpner du Support Assistant på nytt.
Kan skje på grunn av et problem med programvarekompatibilitet. Det er ingen maskinvare- eller programvarefunksjoner som er berørt av dette problemet.
Figur : Eksempel på forvrengning i HP Support Assistant
Forvrengning i HP Support Assistant
Kan ikke åpne HP Support Assistant
Hvis HP Assistant ikke åpner, kan du bruke følgende fremgangsmåte for å gjenopprette datamaskinen til et tidligere tidspunkt når HP Support Assistant åpnes riktig.
  1. I Windows søker du etter og åpner Kjør.
  2. Skriv RSTRUI.EXE, og trykk deretter på Enter.
    Et Gjenoppretting og innstillinger-vindu åpnes.
    Figur : Gjenopprette systemfiler og innstillinger
    Gjenopprette systemfiler og innstillinger
    Klikk på Neste.
  3. I kolonnen Dato og klokkeslett velger du en dato da HP Support Assistant ble åpnet riktig.
    Figur : Velge dato og klokkeslett
    Velge dato og klokkeslett
    Klikk på Neste.
  4. Bekreft at du gjenoppretter punktdato, og klikk deretter på Ferdig.
    Figur : Klikk på Fullfør
    Bekreft gjenopprettingspunktet med Fullfør valgt
    Neste gang du klikker på ikonet for HP Support Assistant , åpnes HP Support Assistant.
Du finner mer informasjon om systemgjenoppretting her: