• Opplysning

• Tilbakemelding

HP PCer - Avinstallere programvare (Windows 10, 8)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-PCer med Windows 10 eller 8.
Dette dokumentet forklarer hvordan du fjerner programvare, slår Windows-funksjoner av eller på og hvordan du avinstallerer programmer fra Registerredigering.

Fjerne programvare

Slik fjerner du programvarer og programvarekomponenter fra datamaskinens harddisk:
  1. I Windows søker du etter og åpner Programmer og funksjoner.
  2. I vinduet Avinstaller et program velger du programmet du vil fjerne fra listen. Klikk deretter på Avinstaller eller Avinstaller/endre over programlisten.
    Figur : Velg og avinstaller unødvendige programmer
    Bilde som viser Avinstaller/endre
  3. Les og følg eventuelle meldinger som vises mens programvaren fjernes fra datamaskinen.

Slå en Windows-funksjon på eller av

Enkelte Windows-programmer er ikke oppført i vinduet Avinstaller et program. Hvis programmet du ønsker å avinstallere, ikke er oppgitt i vinduet Avinstaller et program, kan du bruke alternativet Slå Windows-funksjoner på eller av i den venstre delen av vinduet Programmer.
  1. I Windows søker du etter og åpner Programmer og funkjsoner.
  2. Klikk på Slå Windows-funksjoner på eller av til venstre i vinduet.
    Vinduet Windows-funksjoner åpnes.
  3. For å slå på en Windows-funksjon velger du avmerkingsboksen ved siden av. Klikk deretter på OK.
    For å slå av en Windows-funksjon fjerner du avmerkingen. Klikk deretter på OK.
    Figur : Windows-funksjoner
    Bilde av skjermbildet Windows-funksjoner

Avinstallere et program i Registerredigering (avansert)

Følg disse trinnene kun hvis programvaren ikke er oppgitt i vinduet Avinstaller et program eller Windows-funksjoner.
  forsiktig:
Prosedyren nedenfor innebærer redigering av Windows-registret. Feil redigering av registeret kan føre til at Windows ikke kan starte. Ta en sikkerhetskopi av registeret før du følger trinnene nøye.
  1. Sikkerhetskopier registeret. Mer informasjon finnes i Sikkerhetskopiere, redigere og gjenopprette Windows-registeret (Windows 10, 8) (på engelsk).
  2. I Windows søker du etter og åpner Regedit.
  3. Hvis du blir bedt om et administratorpassord eller om å bekrefte endringer på datamaskinen, må du skrive inn passordet eller gi bekreftelse.
    Figur : Registerredigering.
    Vinduet Registerredigering
  4. Når registeret har blitt sikkerhetskopiert, klikker du på den lille trekanten ved siden av følgende nøkkelnavn i det venstre feltet i Registerredigering:
    • HKEY LOCAL MACHINE
    • SOFTWARE
    • MICROSOFT
    • WINDOWS
    • CURRENT VERSION
    • UNINSTALL
  5. Velg den første nøkkelen under nøkkelen Uninstall (Avinstaller), og se på nøkkelens ulike verdier i det høyre feltet. Se etter verdier som stemmer overens med navnet til programvaren du vil avinstallere.
  6. Gjør følgende avhengig av hva du finner:
    • Hvis nøkkelen du valgte under Uninstall (Avinstaller) stemmer overens med programvaren du vil avinstallere, går du videre til neste trinn for å avinstallere programvaren.
    • Hvis nøkkelen du valgte under Uninstall (Avinstaller), ikke stemmer overens med programvaren du forsøker å avinstallere, fortsetter du å velge nøkler til du finner riktig programvare.
  7. Når programvarenøkkelen er valgt, dobbeltklikker du UninstallString i det høyre feltet.
    Figur : Avinstaller programvare i Registerredigering
    Bilde av Registerredigering med valget UninstallString
  8. I vinduet Rediger streng velger du hele teksten i feltet Verdidata.
  9. Høyreklikk på den uthevede teksten og velg Kopier.
  10. Klikk på Avbryt og lukk deretter vinduet Registerredigering.
    Figur : Vinduet Rediger streng
    Bilde av vinduet Rediger streng som viser teksten i feltet Verdidata.
  11. Fra Windows, høyre-klikk på Start -knappen for å åpne dialogboksen Kjør.
  12. Høyreklikk i boksen Åpne: og velg Lim inn.
    UninstallString-verdidataene du kopierte tidligere, limes inn i feltet.
  13. Klikk på OK.
    Figur : Kjør UninstallString
    Bilde av dialogboksen Kjør med UninstallString-teksten i feltet Åpne
  14. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere programvaren.