• Opplysning

HP er oppmerksom på den siste klasse av sikkerhets-sårbarheter som kalles "spekulativ kjøring av side-kanalsangrep" som påvirker mange moderne prosessorer (Intel, AMD og ARM) og operativsystemer. HP vil gi oppdatert informasjon om dette på kundestøttesiden så snart den blir tilgjengelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

HP-PCer - Musefunksjoner og -innstillinger (Windows 10, 8)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 10 eller Windows 8.
Dette dokumentet forklarer hvordan du bruker musefunksjonene og endrer museinnstillingene i Windows 10 eller 8.
Bruke musen
Musen er en håndholdt enhet eller en styrepute utformet for å fungere i Windows. Den følgende listen viser grunnleggende musefunksjoner:
  • Pek på og velg elementer på skjermen.
  • Merk eller flytt data eller filer ved å dra og slippe.
  • Åpne programmer, snarveier eller filer.
  • Rull i programvinduer eller Internett-sider ved å klikke og holde et rullefelt eller ved å bevege musehjulet (den tredje knappen på noen modeller).
Les avsnittene nedenfor for å lære mer om å bruke musen din.
Endre musepekerikon
Bilde av å endre musepekerikon:
  1. Søk etter og åpne Endre hvordan musepekeren ser ut i Windows.
  2. I vinduet Egenskaper for mus klikker du på Pekere-fanen.
    • Å velge et nytt pekerikon: I boksen Tilpass klikker du på pekerfunksjonen (som vanlig merking), og klikk på Bla gjennom. Velg pekervalget du ønsker fra listen.
      Figur : Tilpasse egenskaper for mus
      Tilpasningsalternativer i Egenskaper for mus
    • Endre alle hele pekeroppsettet: Klikk på nedpilen i feltet Oppsett og velg et nytt pekeroppsett fra listen.
  3. Klikk OK for å lagre endringene.
Endre pekerhastighet
Følg denne fremgangsmåten for å endre pekerhastighet:
  1. I Windows, kan du søke etter og åpne Endre musepekerens visning eller hastighet.
  2. I vinduet Egenskaper for mus klikker du på Pekere-fanen.
  3. Under Bevegelse klikker du på og holder glidebryteren mens du beveger musen mot venstre eller høyre for å justere musehastigheten.
    Figur : Glidebryteren for pekerhastighet i Pekeralternativer
    Glidebryteren for pekerhastighet i Pekeralternativer
  4. Klikk OK for å lagre endringene.
Justere musen for høyre eller venstre hånd
Følg denne fremgangsmåten når du skal justere musen for høyre eller venstre hånd:
  1. I Windows, kan du søke etter og åpne Endre musinnstillingene.
  2. Klikk på pilen i boksen Velg din primære knapp og deretter Velg Venstre hvis du vil bruke venstre knapp for primære funksjoner som å velge og å dra, eller velg Høyre hvis du vil bruke høyre knapp for primære funksjoner.
    Figur : Bytte museknappene (Windows 10 som eksempel)
    Bytte museknappene
Justere hastighet for dobbeltklikking
Følg denne fremgangsmåten for å justere hastighet for dobbeltklikking: Hvis du helst vil åpne mapper med enkeltklikk i stedet for dobbeltklikk, ser du neste avsnitt, Angi enkeltklikk eller dobbeltklikk for å åpne mapper.
  1. I Windows, kan du søke etter og åpne Endre musepekerens visning eller hastighet.
  2. I vinduet Egenskaper for mus klikker du på Knapper-fanen.
  3. Klikk og holder glidebryteren under Hastighet for dobbeltklikking mens du beveger musen mot venstre eller høyre for å justere klikkehastigheten.
    Figur : Justere hastighet for dobbeltklikking
    Bilde av glidebryteren for å justere hastighet for dobbeltklikking
  4. Test den justerte hastigheten ved å dobbeltklikke på mappen til høyre for glidebryteren.
    Figur : Test av hastighet for dobbeltklikk
    Bilde av test av hastighet for dobbeltklikk
  5. Klikk OK for å lagre endringene.
Angi enkeltklikk eller dobbeltklikk for å åpne mapper
Bruk følgende fremgangsmåte for å endre hvordan museklikk brukes til å åpne mapper og filer:
  1. Søk etter og åpne Mappealternativer i Windows.
  2. I vinduet Mappeegenskaper klikker du Generelt-fanen.
  3. Under Klikk elementer slik velger du et av følgende alternativer:
    • Enkeltklikk for å åpne et element (pek for å merke)
    • Dobbeltklikk for å åpne et element (enkeltklikk for å merke)
    Figur : Velg enkeltklikk- eller dobbeltklikk-alternativet
    Generell-fanen med enkeltklikk- og dobbeltklikk-alternativer
  4. Klikk OK for å lagre endringene.