• Opplysning

HP er oppmerksom på den siste klasse av sikkerhets-sårbarheter som kalles "spekulativ kjøring av side-kanalsangrep" som påvirker mange moderne prosessorer (Intel, AMD og ARM) og operativsystemer. HP vil gi oppdatert informasjon om dette på kundestøttesiden så snart den blir tilgjengelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

HP bærbare PC-er - Skifte av grafikkmodus på bærbare PCer konfigurert med grafikkbehandlingsenheter fra Intel og ATI

Dette dokumentet inneholder informasjon om spesifikke bærbare PCer fra HP konfigurert med to Intel- og AMD-grafikkort.
Bærbare datamaskiner med funksjon for å bytte grafikkmodus har to grafikkprosessorer (grafikkbehandlingsenheter) - én strømsparende, integrert grafikkbehandlingsenhet og én atskilt grafikkbehandlingsenhet med høy ytelse. Datamaskiner med en strømsparende Intel-grafikkbehandlingsenhet og en ATI-grafikkbehandlingsenhet med høy ytelse kombinere fordelene ved en integrert (lavt strømforbruk) og en atskilt grafikkbehandlingsenhet (maksimal ytelse). Bruk dette dokumentet til å forstå forskjellen mellom skiftbar grafikk i dynamisk eller fast modus. Du kan også lære hvordan du skal bruke og konfigurere skiftbar grafikk på datamaskiner med både Intel- og ATI-grafikkbehandlingsenheter.
Forstå skiftbar grafikk i dynamisk eller fast modus
Avhengig av modell vil datamaskiner fra HP med funksjon for å skifte grafikkmodus fungerer i én av to modi: dynamisk modus eller fast modus. Eldre modeller støttet fast modus, mens nyere modeller støtter dynamisk modus. Det er ikke mulig å bruke drivere for fast modus på en PC som støtter dynamisk modus. Det er ikke mulig å bruke drivere for dynamisk modus på en PC som støtter fast modus. For optimal ytelse med alle konfigurasjoner bør du oppdaterte grafikkdrivere og programvare. Se Skaffe programvare og drivere for mer informasjon.
Du kan finne ut om datamaskinen har skiftbar grafikk i dynamisk eller fast modus ved å gå gjennom de tilgjengelige alternativene på skjermbildet for skiftbar grafikk i Catalyst Control Center-programvaren. Se delen nedenfor for å få mer informasjon.
  merknad:
Informasjonen og grafikken i dette dokumentet er gjeldende ved publisering. Grafikken i Catalyst Control Center-programvaren kan variere avhengig av versjonen av programvaren.
Bruke skiftbar grafikk i dynamisk modus med standardinnstillingene
En datamaskin med skiftbar grafikk i dynamisk modus bruker som standard den integrerte, strømsparende grafikkbehandlingsenheten for de fleste programmer. Datamaskinen vil automatisk bytte til den separate grafikkbehandlingsenheten eller grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse når programmet krever høyere ytelse. Brukere kan konfigurere hvilke programmer som krever grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse, ved å velge programmet i Catalyst Control Center-programvaren. Når et program er konfigurert til å bruke grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse, bytter datamaskinen grafikkløsning når programmet åpnes eller lukkes.
Endre standardinnstillingene for skiftbar grafikk i dynamisk modus
På datamaskiner med en strømsparende Intel-grafikkbehandlingsenhet og en ATI-grafikkbehandlingsenhet med høy ytelse er skiftbar grafikk i dynamisk modus konfigurert med Catalyst Control Center-programvaren. Hvis du ikke har dette programmet eller har avinstallert det, kan du se hvordan du skaffer den nyeste versjonen under Finne programvare og drivere.
Hvis du vil maksimere strømsparing, eller hvis du vanligvis bruker programmer som krever mindre av grafikken (for eksempel tekstbehandling eller regneark), trenger du ikke å gjøre endringer i innstillingene til Catalyst Control Center-programvaren. Datamaskinen bruker som standard den strømsparende grafikkbehandlingsenheten til alle programmer. Du kan fortsatt kjøre programmer, videoer og spill som krever høy ytelse i denne modusen, men det øker sannsynligheten for lavere bildefrekvens og hakkete video og overganger.
Programmer som har høyere krav til grafikk (som 3D-videospill), fungerer bedre med grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse. Grafikkintensiv programvare, videoer og spill kjører ved optimale innstillinger ved bruk av grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse.
  forsiktig:
Hvis du bruker grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse på batteristrøm, reduseres batteriets brukstid. Grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse genererer en betydelig mengde varme mens grafikkintensiv programvare kjører, og for å hindre at datamaskinen overopphetes, øker viftelyden med den økte viftebruken.
Hvis du vil endre standardinnstillingene for skiftbar grafikk med Catalyst Control Center-programvaren, følger du trinnene nedenfor.
  1. Klikk på Start, skriv CCC i søkefeltet, og velg CCC fra listen med søkeresultater.
  2. Klikk på Start-logoen nederst i venstre hjørne.
    På skjermbildet for Catalyst Control Center, klikk på Strøm.
    Figur : Catalyst Control Center - Hjem
    Bilde av Hjemskjermen med Strøm markert
  3. Klikk deretter på Skiftbare grafikkprograminnstillinger.
    Figur : Catalyst Control Center viser tilgjengelige strøminnstillinger
    Bilde av Hjemskjermen med Strøm og Skiftbar grafikk uthevet
  4. Velg en Nylig brukte programmer, og klikk Ikke tilordnet (med mindre dette har blitt endret før). Velg enten Høy ytelse, Strømsparing, eller Basert på strømkilde.
      merknad:
    For å legge til et program ikke vises i listen over Nylig brukte programmer, klikk på Legg til program.
    Figur : Catalyst Control Center - skiftbare grafikkprograminnstillinger
    Vindu for skiftbar grafikk i Catalyst Control Center
  5. Klikk på Bruk for å lagre de nye innstillingene.
    Endringene tas umiddelbart i bruk.
Skiftbar grafikk i dynamisk modus: OpenGL-programmer kan ikke konfigureres til å bruke den separate grafikkbehandlingsenheten
Når du konfigurerer skiftbar grafikk i dynamisk modus i Catalyst Control Center, vil noen datamaskiner ikke tillate at et OpenGL-program tilknyttes den separate grafikkbehandlingsenheten eller grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse. OpenGL-programmene vil fungere med den integrerte eller strømsparende grafikkbehandlingsenheten, men ytelsen kan være svakere enn forventet. HP har utgitt en oppdatert BIOS og AMD-grafikkdriver som gir funksjonalitet for skiftbar grafikk i fast modus for enkelte modeller som opprinnelig ble konfigurert med skiftbar grafikk i dynamisk modus.
Finn mer informasjon om begrensningene for OpenGL og hvordan du skaffer oppdatert BIOS og driver, i OpenGL-programmer kan ikke konfigureres til å bruke den separate grafikkbehandlingsenheten.
Bruke skiftbar grafikk i fast modus med standardinnstillinger
En datamaskin med standardinnstillinger for skiftbar grafikk i fast modus ber automatisk om å bytte mellom grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse og den strømsparende grafikkbehandlingsenheten når strømkilden endres. Se en av de følgende delene for å få mer informasjon.
Endre standardinnstillinger for skiftbar grafikk i fast modus
Du kan endre standardinnstillingene for skiftbar grafikk i Catalyst Control Center-programvaren som er installert på datamaskinen. Hvis du ikke har dette programmet eller har avinstallert det, kan du se hvordan du skaffer den nyeste versjonen under Finne programvare og drivere.
Tilgjengelige alternativer i Catalyst Control Center-programvaren varierer avhenger av om datamaskinen bruker ekstern strøm (strømadapteren tilkoblet) eller batteri (strømadapteren frakoblet). Se delen nedenfor for å få mer informasjon.