HP bærbare PC-er - Redusere varmen i PC-en for å hindre overoppheting

Dette dokumentet gjelder for HPs bærbare datamaskiner, også kjent som bærbare PC-er.
Varmeoppbygging kan forårsake problemer for alle bærbare datamaskiner. Generelt øker risikoen for skade på innvendige, viktige komponenter sterkt når temperaturen i datamaskinen stiger betydelig. Den vanligste grunnen til overoppheting er støvansamlinger inne i den bærbare datamaskinen. De elektriske komponentene i en bærbar PC genererer varme, og viftene inni den bærbare PC-en bidrar til å holde luften i bevegelse for å kjøle ned komponentene til normal brukstemperatur. Utilstrekkelig kjøling kan gi for høye temperaturer i kabinettet, noe som kan skade komponenter. Lyden av viften som kjører kontinuerlig kan være en indikasjon på at den bærbare PC-en varmes opp og ikke kjører så effektivt som mulig, og at det er et problem med oppsamlet støv som blokkerer luftventilene.

Denne videoen viser hvordan du reduserer varmen i din bærbare datamaskin

Symptomer på temperaturproblemer og årsaker til for høy temperatur

Den følgende listen viser noen av problemene som forårsakes av overoppheting i den bærbare datamaskinen:
  • Spill reagerer ikke mens du spiller.
  • Windows reagerer ikke under bruk.
  • Viftene i den bærbare datamaskinen blir mer høylytte fordi de kjører raskere mens den bærbare datamaskinen blir varmerer, dette for å redusere varmen.
  • Når du starter den bærbare datamaskinen, vises noen ganger bare en svart skjerm, og Windows starter ikke. Windows slutter som regel å reagere når operativsystemet starter.
  • Mus og tastatur reagerer ikke.
  • Windows 10, 8, 7, Vista, XP: den bærbare datamaskinen starter uventet på nytt eller viser en feilmelding.
    Windows 95, 98 og ME: Hyppige feilmeldinger om alvorlig feil, ugyldig operasjon eller generell beskyttelse vises i flere programmer.
    merknad:
    Feilene er uforutsigbare. Hvis disse feilene bare oppstår i ett program gjelder problemet trolig dette programmet, ikke temperaturen.
Listen nedenfor viser noen årsaker til for høy temperatur:
  • Støv i den bærbare datamaskinen.
  • En ny komponent, for eksempel en harddisk, installeres. Den nye komponenten tvinger strømforsyningen til å jobbe hardere og generere mer varme. Ekstra varme stråler også ut fra den nye komponenten og bidrar til å øke temperaturen i kabinettet.
  • Over tid kan noen kjølevifter kjøre langsommere og slites ut mens den bærbare PC-en varmes opp, avhengig av hvordan maskinen brukes.
  • Høy romtemperatur.

Trinn 1: Fjerne støv og lo ved å rengjøre viftene

De fleste bærbare datamaskiner har ventiler som lar luft strømme gjennom maskinen. Hvis disse vifteåpningene blokkeres eller hvis varmegenererende deler dekkes av støv, kan ikke viften kjøle ned komponentene i tilstrekkelig grad fordi den bærbare datamaskinen er varm og overoppheting kan bli et problem. Lo og støv hindrer luftstrømmen rundt kjøleviftene, slik at viftene må jobbe hardere og den bærbare PC-en blir varm. Hvis det er støv i vifteåpningene, må du rengjøre den bærbare datamaskinen ved å fjerne støv fra viften og varmeskjermen. Dette hindrer at støv samles opp.
Det er ikke nødvendig å åpne den bærbare PC-en for å fjerne støv med sprayluft på boks.
Den følgende grafikken viser støvansamlingen på innsiden av den bærbare datamaskinen, men støv rundt viftene og varmedekselet på den bærbare datamaskinen kan rengjøres uten å åpne datamaskinen.
Figur : Støvoppsamling
Støvete komponent
Figur : Støvoppsamling rundt en vifte
Støvoppsamling rundt en vifte
  forsiktig:
For å forebygge skader på den bærbare datamaskinen må du kontrollere at den er slått av, og at strømledningen er koblet fra, før du bruker komprimert luft.
Bruk en boks med komprimert luft (du kan også bruke en støvsuger med blåsefunksjon eller en hårtørker med kaldluft, men komprimert luft egner seg bedre) til å fjerne støv fra vifteåpningene og forebygge overoppheting. Når du fjerner støvet, forbedres luftstrømmen og kjølingen slik at viften lager mindre støy.
Vifteåpningene finnes flere steder, avhengig av bærbar PC-modellen. Du kan identifisere vifteåpningene ved å se etter kobberfargede eller svarte vifteblader i ventilene.
merknad:
Sørg for å finne og rengjøre alle ventilene på den bærbare datamaskinen med komprimert luft. Din spesifikke bærbare PC kan ha ventilene på siden, baksiden eller undersiden. Noen nyere bærbare PC-er har kanskje ikke noen ventiler i det hele tatt.
Du bør blåse komprimert luft inn i ventilene på den bærbare datamaskinen, og inni andre åpninger som vifteinntaksåpningen for å bidra til å opprettholde luftsirkulasjonen og hindre at støv samles opp på komponenter.
Figur : Sideventiler
Blåse sideventilen med komprimert sprayluft
Figur : Ventiler i bunnen
Blåse bunnventilen med komprimert sprayluft
Ved å gjøre dette regelmessig som et forebyggende tiltak kan du i betydelig grad redusere risikoen for skader på komponenter og hindre at den bærbare datamaskinen blir tregere.

Trinn 2: Sørge for tilstrekkelig plass for ventilasjon

For å redusere risikoen for problemer med overoppheting, må du kontrollere at viftene på den bærbare datamaskinen kan ventilere kabinettet ordentlig. Tilstrekkelig ventilasjon er avgjørende for at den bærbare datamaskinen skal fungere ordentlig. Følg disse retningslinjene for å sørge for tilstrekkelig ventilasjon:
  • Plasser den bærbare datamaskinen flatt og på et solid og slett underlag.
  • Sørg for minst 15,25 centimeters klaring rundt hver vifteåpning.
  • Hvis den bærbare datamaskinen brukes i høyden, over 1500 meter over havnivå, må du være ekstra varsom med å sørge for å kjøle ned den bærbare datamaskinen.

Trinn 3: Oppdatere BIOS

Etter å ha lansert en bærbar datamaskin, sørger HP for regelmessige oppdateringer for BIOS og andre komponenter. Søk etter BIOS-oppdateringer og installer dem ved hjelp av instruksjonene i HP-støttedokumentet BIOS-oppdatering.

Trinn 4: Bruke HP CoolSense-teknologi

HP CoolSense-teknologi er en funksjon på noen av HPs bærbare PC-er som kombinerer maskinvare, programvare og mekanisk design for å styre temperaturen på den bærbare datamaskinen på en dynamisk måte. HP CoolSense bruker en bevegelsessensor i den bærbare datamaskinen for å registrere om den brukes i en stasjonær eller mobil situasjon, og justerer automatisk datamaskinytelsen og viftehastigheten for å holde datamaskinen avkjølt. Du kan sette HP CoolSense-programvaren til dine spesifikasjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se HP bærbare PC-er – HP CoolSense-teknologi.

Trinn 5: Plassere den bærbare datamaskinen i et kjøligere rom

Hvis den bærbare datamaskinen er overopphetet, plasserer du den i et kjøligere rom. En liten temperaturforskjell kan være alt som skal til for å hindre skader på en komponent. Flytt den bærbare datamaskinen til et kjøligere rom. Hvis det ikke er mulig, fortsetter du med neste trinn.

Trinn 6: Teste for maskinvarefeil

Hvis problemene med overoppheting vedvarer etter at du har rengjort vifteåpningene og flyttet maskinen til et kjøligere rom, kan en maskinvarekomponent være skadet. Test datamaskinen for å finne feil ved maskinvare som minne, prosessor eller grafikkort. De fleste bærbare PC-er fra HP og Compaq har diagnostikkprogrammer som kontrollerer maskinvarefeil. Se det hensiktsmessige dokumentet for å få mer informasjon.
Hvis maskinvaren er skadet, må du enten skifte ut skadede komponenter eller kontakte HP ved hjelp av kategorien Kontakt kundestøtte øverst på denne skjermen.

Strøm bytte for å redusere varmen (HP Spectre-PC-er)

HP Spectre-produkter har muligheten til å bytte til en lavere CPU strømstatus som kjører på datamaskinen kjøligere. Strømmen bytte alternativet er annerledes avhengig av modellen Spectre. To alternativer, velge Lavstrømsmodus i BIOSeller slår på Kjølig Control ved hjelp av skrivebordsgrensesnittet, er svært like. Noen av deres funksjoner er:
  • Begge alternativene for å bytte til nedre strøm CPU oppnå samme resultat. Den eneste forskjellen er at kjølig Control har en Windows-grensesnitt.
  • Standardinnstillingen for alle Spectre-produkter er ytelse modus i BIOS eller av for kjølig Control.
  • Velge balansert modus i BIOS eller velge i kjølig Control reduserer maksimal strømforbruk medfører nedre system driftstemperatur, hvilke årsaker litt Senk systemets ytelse.
Bruk én av følgende instruksjoner avhengig av hvilken Spectre modellen du har, å bytte avkjølingsalternativene:

Se også

For mer informasjon om overoppheting og hvordan du kan unngå det, kan du se følgende dokumenter: