HP stasjonære PCer - Viften lager støy og går kontinuerlig (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder stasjonære HP-PCer med Windows 7.
En datamaskin har flere vifter for å kjøle den ned. Når datamaskinen slås på, roterer viften med høy hastighet og lager en del støy. Etter 5–20 sekunder dempes lyden.
Vifter som fortsetter å rotere i høy hastighet eller lager rare lyder, kan være et tegn på at noe er galt. Hvis viften fortsatt lager høy lyd etter 20 sekunder, eller hvis en vifte plutselig begynner å lage unormale lyder, følger du disse trinnene for å feilsøke problemet.

Trinn 1: Juster strøminnstillingene i Windows 7

Noen strøminnstillinger får viftene til å rotere for raskt for vanlige hjemmemiljøer. Hvis du bruker datamaskinen i stille omgivelser der temperaturen er stabil og mild (opptil 30 grader Celsius), kan du justere strøminnstillingene til et lavere strømforbruk. Følg denne fremgangsmåten når du skal justere strøminnstillingene:
  1. Slå på datamaskinen og vent til Windows åpnes.
  2. Klikk på Start , og skriv strømstyring i søkefeltet. Klikk på Velg en strømstyringsplan i søkeresultatene.
    Figur : Velge en strømstyringsplan
    Velge en strømstyringsplan
    Siden Velg en strømstyringsplan vises.
  3. Klikk på Strømsparing og lukk vinduet.
    Figur : Velge en strømstyringsplan
    Velge en strømstyringsplan
  4. Start datamaskinen på nytt.
    Hvis viften er stille, er problemet løst.
    Hvis viften fortsatt lager støy, fortsetter du til neste trinn for å finne ut hvilken vifte som lager støy.

Trinn 2: Finne den støyende viften

Slå av strømmen og løsne sidepanelet på datamaskinen for å finne den støyende viften.
  1. Slå av datamaskinen.
  2. Flytt gjenstander som er i nærheten av datamaskinen. Sørg også for at det ikke er barn eller dyr i nærheten.
  3. Åpne datamaskinkabinettet ved å løsne eller fjerne skruene bak på sidepanelet. Deretter skyver du panelet bakover og bort fra datamaskinen.
    merknad:
    Hvis du trenger hjelp til å åpne kabinettet, kan du se etter detaljerte instruksjoner på HPs webområde. I søkefeltet (eller spørsmåls- eller nøkkelordfeltet) øverst på siden skriver du inn datamaskinens modellnummer og "åpne kabinettet". Hvis du for eksempel har en stasjonær HP Pavilion Slimline s3307c-PC, skriver du følgende: s3307c åpne kabinettet.
      advarsel:
    Ikke stikk noen del av kroppen din inn i kabinettet. Berøring av komponenter inni datamaskinen kan, selv når maskinen er av, skade følsomme elektroniske kretser og utsette deg for risiko for elektrisk støt.
  4. Når du har fjernet sidepanelet, slår du på datamaskinen og lytter etter viftestøy inni datamaskinen.
  5. Finn den støyende viften, og noter deg plasseringen.
    merknad:
    Hvis viftestøyen forsvinner når sidepanelet er åpent, kan problemet forårsakes av for høy temperatur inni datamaskinen. Hvis du vil vite mer, kan du se Redusere varmen i PCen.
  6. Slå av datamaskinen.
  7. Sett sidepanelet på plass igjen.

Trinn 3: Finn ut hvilken viftetype som lager støy.

Du kan identifisere viftetypen basert på plasseringen i datamaskinen. Bruk følgende informasjon for å finne viftetypen som lager støy.
  • Den støyende viften er plassert i en metallboks i datamaskinkabinettet, som regel øverst og lengst bak. Dette er en strømforsyningsvifte. Gå til strømforsyningsvifte.
  • Den støyende viften er koblet til et skjermkort, et kretskort som sitter i et plastspor på hovedkortet. Dette er en skjermkortvifte. Gå til skjermkortvifte.
  • Den støyende viften er den største viften på hovedkretskortet i datamaskinen. Dette er en prosessorvifte. Gå til prosessorvifte.
  • Den støyende viften er plassert i kabinettet, som regel langt bak. Dette er en kabinettvifte. Gå til kabinettvifte.
Når du har funnet den støyende viften, går du videre til neste trinn.
    Figur : Eksempler på vifteplasseringer på en stasjonær datamaskin (din datamaskin skal ligne på denne).
     Vifteplasseringer i et ATX-kabinett.
  1. Strømforsyning (kan inneholde en vifte)
  2. Skjermkortvifte
  3. Prosessorvifte
  4. Kabinettvifte
  5. Lufteventil for strømforsyningsvifte (bakside)
  6. Lufteventil for kabinettvifte (bakside)
    Figur : Eksempler på vifteplasseringer på en Slimline-datamaskin (din datamaskin skal ligne på denne).
     Vifteplasseringer i et mini-ATX-kabinett.
  1. Strømforsyning (kan inneholde en vifte)
  2. Prosessorvifte
  3. Skjermkortvifte
  4. Lufteventil for strømforsyningsvifte (bakside)
  5. Lufteventil for kabinettvifte (bakside)

Trinn 4: Løse et problem med støyende vifte

Klikk på viften som lager støy i listen nedenfor, og følg instruksjonene. Hvis du trenger hjelp til å fastslå hvilken vifte som lager støy, kan du se trinn 3: Finne ut hvilken viftetype som lager støy.