HP-PCer - Datamaskinen starter uventet på nytt (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7.
Hvis Windows 7 plutselig starter uten forvarsel eller starter på nytt når du prøver å slå av, kan dette ha flere årsaker. Windows kan være satt til automatisk omstart ved visse systemfeil. Denne funksjonen for operativsystemet Windows 7 kan deaktiveres. En BIOS-oppdatering kan også løse problemet. Bruk informasjonen i dette dokumentet for å løse problemer med at datamaskinen uventet starter på nytt.
merknad:
I tillegg til trinnene i denne artikkelen kan det å oppdatere skjermkortdriverne løse mange av problemene som får datamaskinen til å starte på nytt.

Windows starter på nytt uten noen åpenbar grunn

Hvis datamaskinen omstarter uventet, følger du trinnene i denne delen til problemet er løst.

Trinn 1: Deaktivere automatisk omstart for å vise feilmeldinger

Mange feil ved maskinvare eller operativsystem vil føre til at datamaskinen viser en feilmelding før den stopper eller slås av. En feilmelding kan få datamaskinen til å stoppe, men det vises ikke noen feilmelding hvis datamaskinen er satt til å starte på nytt automatisk når det blir oppdaget en feil. Deaktiver automatisk omstart ved systemfeil for å vise feilmeldinger.
Du kan hindre at datamaskinen starter på nytt, ved å deaktivere alternativet for automatisk omstart med en av disse to fremgangsmåtene. Følg trinnene i det relevante avsnittet.

Trinn 2: Søke etter maskinvarefeil

Maskinvareproblemer kan føre til at datamaskinen uventet starter på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon om å oppdage maskinvareproblemer, kan du se HP stasjonære PCer – Teste maskinvarefeil (Windows 7) eller HP bærbare PCer – Teste maskinvarefeil (Windows 7 og Windows Vista).
merknad:
Maskinvarefeil forårsakes som oftest av overoppheting av datamaskinen. Over tid kan nedkjølingsområder tilstoppes av støv som fører til at temperaturen blir for høy. Hvis du vil vite mer, kan du se Redusere varmen i PCen (bærbare PCer) eller Redusere varmen i PCen (stasjonære PCer)

Trinn 3: Oppdatere BIOS

En BIOS-oppdatering kan løse problemer med at datamaskinen uventet starter på nytt. Følg trinnene i de følgende avsnittene for å bruke HP Support Assistant til å søke etter oppdatert BIOS på HPs nettsted.

Trinn 4: Utføre systemgjenoppretting

Hvis problemet er nytt, kan du gjenopprette datamaskinen til et punkt før problemet for å løse det. Hvis du vil ha mer detaljert informasjon om systemgjenoppretting, kan du se Gjenopprette i Windows til et tidligere tidspunkt.

Trinn 5: Gjenopprette datamaskinen

Hvis de andre trinnene ikke løser problemet, må du gjenopprette programvaren på datamaskinen tilbake til den opprinnelige konfigurasjonen med Hvordan utføre en HP Systemgjenoppretting. Hvis du vil ha mer detaljert informasjon, kan du se Hvordan utføre en HP Systemgjenoppretting i Windows 7.

Windows starter på nytt når en Windows-oppdatering installeres

Datamaskinen kan starte på nytt etter installering av en Windows-oppdatering eller en automatisk oppdatering.
Hvis datamaskinen starter på nytt etter en Windows-oppdatering, prøver du følgende fremgangsmåte:

Trinn 1: Avinstaller den siste Windows-oppdateringen

Gjør følgende for å avinstallere den siste Windows-oppdateringen:
  1. Klikk på Start og deretter på Kontrollpanel.
  2. Klikk på Avinstaller et program under Programmer.
    Vinduet Avinstaller eller endre et program åpnes.
    Figur : Avinstaller eller endre et program
    Vinduet Avinstaller eller endre et program viser Vis installerte oppdateringer
  3. Klikk på Vis installerte oppdateringer.
    Figur : Installerte oppdateringer
    Vinduet Installerte oppdateringer
  4. Klikk på kolonnen Installert for å finne den nyeste oppdateringen.
  5. Klikk på navnet på oppdateringen som skal installeres, og klikk deretter på Avinstaller over programlisten.
  6. Les og følg eventuelle meldinger som vises mens oppdateringen fjernes fra datamaskinen.
  7. Hvis problemet løses, går du videre til neste trinn for å hindre at oppdateringen installeres på nytt.
    Hvis problemet ikke løses, gjentar du disse trinnene med eldre oppdateringer inntil problemet er løst.

Trinn 2: Hindre at Windows Update installerer oppdateringen på nytt.

Windows Update kan prøve å installere oppdateringer du avinstallerer, på nytt. Følg denne fremgangsmåten for å hindre at Windows Update installerer oppdateringen på nytt:
  1. Klikk på Start , klikk Alle programmer og deretter Windows Update.
    Figur : Windows Update
    Bilde som viser Windows Update med Installer oppdateringer uthevet
  2. Klikk på de viktige eller valgfri oppdateringene.
  3. Hvis oppdateringen du avinstallerte, er oppført i neste vindu, høyreklikker du på navnet på oppdateringen og velger Skjul oppdatering.
    Oppdateringen er nå skjult, og blir ikke installert. Hvis du senere vil installere skjulte oppdateringer, klikker du på Gjenopprett skjulte oppdateringer i Windows Update.