• Opplysning

• Tilbakemelding

HP Color LaserJet M375/M475 MFP Series Product - Tilpasse farger etter dataskjermen

Tilpasse farger etter dataskjermen

For de fleste brukere er det best å skrive ut med sRGB-farger for å oppnå samsvar mellom fargene.
Prosessen med å få fargene på utskriften til å samsvare med fargene på skjermen er komplisert, fordi skrivere og dataskjermer bruker forskjellige metoder for å produsere farge. Skjermer viser farger ved hjelp av lyspiksler som bruker en RGB-fargeprosess (rødt, grønt og blått), mens skrivere skriver ut farger ved hjelp av en CMYK-prosess (cyan, magenta, gult og svart).
Flere faktorer kan påvirke evnen til å få fargene på utskriften til å samsvare med fargene på skjermen:
  • utskriftsmateriale
  • fargestoff for skrivere (for eksempel blekk- eller tonerfarger)
  • utskriftsprosess (for eksempel blekkskriver, presse eller laserteknologi)
  • lys på overhead-projektor
  • individuelle fargeoppfatninger
  • programmer
  • skriverdrivere
  • dataoperativsystemer
  • skjermer
  • videokort og -drivere
  • driftsmiljøet (for eksempel luftfuktighet)
Ta disse faktorene med i betraktningen når fargene på skjermen ikke stemmer overens med fargene på utskriften.