HP Deskjet 3050A (J611) All-in-One series - Løse problemer med skriverinstallering med brannmur- eller antivirusbeskyttelse

Løse problemer med skriverinstallering med brannmur- eller antivirusbeskyttelse
Følgende praksis kan løse de fleste problemer som er relatert til brannmurer og antivirusprogramvare. Hvis du ønsker spesifikk informasjon om innstillingene i din programvare, må du kontakte produsenten av programvaren.
God praksis for brannmurer og antivirusprogramvare
  • Hold sikkerhetsprogramvaren oppdatert. Mange leverandører av sikkerhetsprogramvare leverer oppdateringer som løser kjente problemer og som har de siste forsvarsverkene mot nye sikkerhetstrusler.
  • Hvis brannmuren eller antivirusprogramvaren har en sikkerhetsinnstilling som kan settes til Høy, Middels eller Lav, bruker du Middels-innstillingen når datamaskinen er koblet til nettverket.
  • Hvis du har endret noen brannmur- eller antivirusinnstillinger, kan du prøve å gå tilbake til standardinnstillingene.
  • Hvis brannmuren har en innstilling som kalles Klarert sone, bruker du den når datamaskinen er koblet til nettverket.
  • Hvis programvaren har en Ikke vis varselmeldinger-innstilling, må du kontrollere at den ikke er aktivert. Når du installerer HP-programvaren og bruker skriveren, kan du se varselmeldinger fra brannmuren eller antivirusprogrammet som lar deg velge å Tillate eller Oppheve blokkering av skriverprogramvaren. Du må tillate all HP-programvare som forårsaker et varsel. Og hvis varselmeldingen har et valg for å huske denne handlingen eller opprette en regel for dette, må du velge det. Det er slik brannmurer og antivirusprogramvare lærer hva som kan klareres i nettverket ditt.
  • Ikke ha flere enn én brannmur aktivert om gangen på datamaskinen. Du må for eksempel ikke aktivere Windows-brannmuren i operativsystemet og en brannmur fra tredjepart samtidig. Hvis du har flere brannmurer aktivert samtidig, kan det forårsake problemer, og det gjør ikke datamaskinen sikrere.
  • Hvis du oppdager at enkelte funksjoner (som skanning eller utskrift) ikke virker etter at du installerte HP-programvaren, kan du prøve å slå av både skriveren og datamaskinen og så slå dem på igjen. Deretter prøver du å bruke skriveren igjen.
  merknad:
Hvis du ønsker mer informasjon, kan du besøke HP Senter for trådløs utskrift på Internett:
Hvis du ikke kunne installere HP-skriveren, må du kanskje deaktivere oppstartstjenester og/eller brannmuren midlertidig. Windows tillater mange programmer og prosesser å kjøre umiddelbart etter oppstart. Disse programmene og brannmuren kan hindre installering av HP-programvaren eller hindre at skriveren kan koble til nettverket. Disse instruksjonene forklarer hvordan du kan deaktivere disse programmene og prosessene under skriverinstalleringen.
Trinn 1: Deaktiver oppstartstjenester
  1. Bokmerk denne siden i nettleseren slik at du kan komme tilbake til denne etter at du har omstartet datamaskinen i et senere trinn.
      merknad:
    Når du skal bokmerke en side, klikker du på Favoritter eller Bokmerker i nettleseren, og deretter klikker du på Legg til i Favoritter eller Bokmerk denne siden.
    Når du skal tilbake til denne siden etter omstarten, åpner du nettleseren, klikker på Favoritter eller Bokmerker-menyen og deretter på navnet på denne nettsiden. Når siden åpnes, ruller du ned for å vise resten av disse instruksjonene.
  2. Åpne dialogboksen Systemkonfigurasjonsverktøy:
    Windows 7
    1. Klikk på Windows-ikonet på oppgavelinjen.
      Skriv msconfig i dialogboksen Søk etter programmer og filer, og trykk på Enter.
    Windows Vista
    1. Klikk på Windows-ikonet på oppgavelinjen og deretter på Kjør.
      Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og klikk deretter på OK.
    Windows XP
    1. Klikk på Start på oppgavelinjen og deretter på Kjør.
      Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og klikk deretter på OK.
  3. Undersøk om Normal oppstart eller Selektiv oppstart er valgt. Hvis Normal oppstart er valgt, følger du de angitte trinnene nedenfor. Hvis Selektiv oppstart er valgt, følger du de trinnene i stedet.
      merknad:
    Følg instruksjonene for din oppstartstype. Du trenger bare å følge ett sett med instruksjoner, ikke begge.
    Slik deaktiverer du Normal oppstart
    1. Velg Selektiv oppstart, og opphev merkingen av Last oppstartselementer.
      Klikk på Tjenester-fanen, og velg deretter Skjul alle Microsoft-tjenester nederst på skjermen.
      Klikk på Deaktiver alle.
    Slik deaktiverer du Selektiv oppstart
    1. Klikk på Oppstart-fanen og lag en liste over elementene som er valgt.
      Du trenger denne listen for å tilbakestille datamaskinens oppstartselementer senere.
      Klikk på Generelt-fanen, og opphev deretter merkingen av Last oppstartselementer.
      Klikk på Tjenester-fanen, og velg deretter Skjul alle Microsoft-tjenester nederst på skjermen.
      Lag en liste over elementene som er valgt.
      Du trenger denne listen for å tilbakestille datamaskinens oppstartselementer senere.
      Klikk på Deaktiver alle.
  4. Klikk på Bruk, og klikk deretter på OK.
    Det åpnes et nytt vindu. Klikk på Start på nytt for å fortsette.
  5. Når datamaskinen starter på nytt, vises vinduet Systemkonfigurasjonsverktøy. Merk av for Ikke vis denne meldingen..., og klikk deretter på OK.
Trinn 2: Deaktiver midlertidig eller konfigurer brannmuren eller antivirusprogramvaren på datamaskinen
  1. Høyreklikk på brannmurikonet på oppgavelinjen (i nærheten av datoen og klokkeslettet på datamaskinen), og klikk deretter på Stopp eller Deaktiver.
    Hvis det ikke er noe Stopp-alternativ, åpner du brannmurprogramvaren og velger alternativet for å stoppe eller deaktivere den. Brannmurikonet kan endres for å angi at den er deaktivert.
  2. Start datamaskinen på nytt.
  3. Prøv å bruke skriveren igjen.
  4. Hvis skriveren virker når brannmuren er deaktivert, må du konfigurere brannmuren slik at den tillater tilkobling til skriveren. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du besøke HP Senter for trådløs utskrift på Internett:
Trinn 3: Installer HP-programvaren på nytt
  1. Vi anbefaler at du laster ned den nyeste versjonen av programvaren for ditt produkt, fra HP-nettstedet:
    1. Skriv navnet på skriveren i søkeboksen (skriv for eksempel HP Deskjet 3050A J611 All-in-One series).
      Velg riktig versjon av Windows for å vise alternativene for nedlasting og bestilling av CD.
  2. Installer HP-programvaren på nytt ved å kjøre det nye installeringsprogrammet du lastet ned, eller ved å sette inn CDen som fulgte med skriveren.
  3. Godta eller tillat alle meldinger fra brannmuren som vises under programvareinstalleringen.
      merknad:
    Hvis du kobler til skriveren ved hjelp av IP-adressen og IP-adressen så endres, må du bruke verktøyet Oppdater IP-adresse til å oppdatere adressen i HP-programvaren. (Hvis du kan skrive ut trådløst etter den første installeringen og det så slutter å virke, kan dette være årsaken.) Klikk på Start > Programmer > HP > HP Deskjet 3050A J611 series > Oppdater IP-adresse for å åpne verktøyet.
Trinn 4: Aktiver oppstartstjenester
  1. Åpne dialogboksen Systemkonfigurasjonsverktøy:
    Windows 7
    1. Klikk på Windows-ikonet på oppgavelinjen.
      Skriv msconfig i dialogboksen Søk etter programmer og filer, og trykk på Enter.
    Windows Vista
    1. Klikk på Windows-ikonet på oppgavelinjen og deretter på Kjør.
      Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og klikk deretter på OK.
    Windows XP
    1. Klikk på Start på oppgavelinjen og deretter på Kjør.
      Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og klikk deretter på OK.
  2. Hvis du deaktiverte en Normal oppstart, følger du de angitte trinnene nedenfor. Hvis du deaktiverte en Selektiv oppstart, følger du de trinnene i stedet.
      merknad:
    Følg instruksjonene for din oppstartstype. Du trenger bare å følge ett sett med instruksjoner, ikke begge.
    Slik aktiverer du Normal oppstart
    1. Velg Normal oppstart.
    Slik aktiverer du Selektiv oppstart
    1. Klikk på Oppstart-fanen, og velg deretter hvert element fra listen du laget i trinn A.
      Klikk på Tjenester-fanen, og velg deretter Skjul alle Microsoft-tjenester nederst på skjermen.
      Tjenester-fanen velger du hvert element fra listen du laget i trinn A.
  3. Klikk på Bruk, og klikk deretter på OK.
    Det åpnes et nytt vindu. Klikk på Start på nytt for å fortsette.
  4. Hvis du deaktiverte brannmur- eller antivirusprogramvaren, følger du instruksjonene i neste trinn for å aktivere den igjen.
Trinn 5: Aktiver brannmur- eller antivirusprogramvaren på datamaskinen
  1. Høyreklikk på brannmurikonet på oppgavelinjen (i nærheten av datoen og klokkeslettet på datamaskinen), og klikk deretter på Start eller Aktiver.
    Hvis det ikke er noe Start-alternativ, åpner du brannmurprogramvaren og velger alternativet for å starte eller aktivere den. Brannmurikonet kan endres for å angi at den er aktivert.
      merknad:
    Hvis skriveren virker når brannmuren er deaktivert, vil den slutte å virke når du aktiverer brannmuren igjen hvis du ikke konfigurerer brannmuren slik at den tillater tilkobling til skriveren. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du besøke HP Senter for trådløs utskrift på Internett:
Hvis du trenger mer hjelp
Hewlett-Packard har forskjellige støttealternativer for å hjelpe deg med å bruke skriveren eller løse et problem.
  • HPs nettsted for kundestøtte: Støtte- og problemløsingsinformasjon for ditt spesifikke produkt er tilgjengelig, og er den beste kilden til oppdatert produktinformasjon. Hvis du trenger kontaktinformasjon, klikker du på Kontakt HP for å se hvilke støttealternativer du har.
    Velg ditt land/region hvis du blir bedt om det. Velg støtte- og problemløsingsalternativet, og skriv deretter produktnavnet og -nummeret i de angitte feltene.
  • HPs støttefora: Få kontakt med andre HP-brukere for å få kunnskap, tips og svar på spørsmål om produktet ditt.
  • HPs senter for trådløs utskrift: Lær mer om trådløs utskrift, løs trådløsproblemer og sett opp og konfigurer nettverket.
  • Nettverksdiagnostikkverktøy: Hvis du har problemer med å koble skriveren til nettverket, kan du laste ned HP Nettverksdiagnostikkverktøy. Dette verktøyet kan løse problemet for deg automatisk.
  merknad:
Enkelte støttealternativer er kanskje ikke tilgjengelig for alle produkter, i alle land/regioner eller på alle språk.