• Opplysning

HP er oppmerksom på den siste klasse av sikkerhets-sårbarheter som kalles "spekulativ kjøring av side-kanalsangrep" som påvirker mange moderne prosessorer (Intel, AMD og ARM) og operativsystemer. HP vil gi oppdatert informasjon om dette på kundestøttesiden så snart den blir tilgjengelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

HP PCer - "Nettverksbane ikke funnet" eller "PXE Error" vises før datamaskinen starter

Dette dokumentet gjelder PCer fra HP med HP Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) fra slutten av 2008.
Problem
Ved oppstart vises en av følgende feilmeldinger:
  • Nettverksbane ikke funnet
  • En feilmelding med henvisning til PXE
Årsak
Datamaskinen prøver å starte fra en feil eller utilgjengelig nettverkskilde.
Løsning
Ved tilkobling til et bedriftsnettverk
Dersom datamaskinen er tilkoblet et bedriftsnettverk, kan du kontakte nettverksadministratoren eller IT-avdelingen for å løse feilene.
Ved tilkobling til et privat nettverk
Dersom datamaskinen er tilkoblet et privat nettverk, kan du følge disse trinnene for å tilbakestille oppstartsalternativene for BIOS-oppsettet.
  1. For å få tilgang til BIOS-oppsettet slår du på datamaskinen og trykker øyeblikkelig på esc-tasten for å vise oppstartsmenyen, og deretter trykker du på F10-tasten.
    Figur : BIOS-oppstartmeny
    BIOS-oppstartmeny
  2. Bruk tastaturets piltastet til å markere Storage fra den øverste menyen, og markere Boot order og trykk Enter.
    Figur : BIOS lagringsmeny
    BIOS lagringsmeny
  3. Endre oppstartsrekkefølgen slik at den interne harddisken er det første alternativet. Du kan også velge å deaktivere nettverksoppstart fullstendig.
    Figur : BIOS oppstartsrekkefølge
    BIOS oppstartsrekkefølge-vindu
  4. Oppdater endringene og start datamaskinen på nytt.