• Opplysning

HP er oppmerksom på den siste klasse av sikkerhets-sårbarheter som kalles "spekulativ kjøring av side-kanalsangrep" som påvirker mange moderne prosessorer (Intel, AMD og ARM) og operativsystemer. HP vil gi oppdatert informasjon om dette på kundestøttesiden så snart den blir tilgjengelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

HP bærbare PC-er - Oppstart med nettverk (F12)

Dette dokumentet gjelder bærbare PC-er fra HP med HP Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) fra slutten av 2008.
For å få tilgang til alternativet for oppstart med nettverk, slik at datamaskinen kan starte opp direkte fra nettverket, slår du på datamaskinen og trykker øyeblikkelig på esc-tasten for å vise oppstartsmenyen, og deretter trykker du på F12-tasten.
Dette er et alternativ som bare finnes på HP-maskiner som er utviklet for bedrifter. Alternativet for oppstart med nettverk lar deg starte opp fra en nettverksdriver før du prøver å starte opp fra datamaskinens harddisk. Dette alternativet påvirker bare den pågående oppstartsprosessen, og alle etterfølgende oppstarter vil gå tilbake til den forhåndsvalgte oppstartsrekkefølgen. For informasjon om hvordan man endrer datamaskinens oppstartsrekkefølge permanent, se HP bærbare PC-er (F10).
Når bruker man dette oppstartsalternativet?
Enkelte datamaskiner i forretningsmiljøer kan stilles inn til å starte opp fra en bestemt plassering i selskapets nettverk. Dette alternativet brukes vanligvis bare for bestemte tekniske oppgaver, for eksempel når man skal laste ned operativsystemelementer fra en server. Det er derfor et alternativ som vanligvis bare brukes av IT-avdelingen.
PXE-feilmelding
Dersom alternativet for oppstart med nettverk (F12) brukes på et nettverk som ikke støtter oppstart fra en server på det nettverket, vises det en feilmelding som henviser til PXE. Du vil da måtte starte datamaskinen på nytt og velge et annet oppstartsalternativ.